fashion week frizura a nap cikke 2013 haj fazon hajszín szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig divat lesz jövőre a hajfonat? Hajvasalóra vagy hajgöndörítőre ruházzak be? Milyen hajszín lesz a divatos? Meddig marad még trend az ombre melírozás? Hozzátok hasonlóan mi is kíváncsiak voltunk, milyen hajszín- és frizuratrendeket hoz 2013, ezért a Life.hu összegyűjtötte a legvalószínűbbeket.

Természetesen százszázalékosan semmit nem lehet előre megjósolni, hiszen a trendek üzleti érdekeken alapulnak, azt viszont nem tudja kiszámítani senki, hogyan reagálunk ezekre. Például hiába próbálják évek óta lenyomni a torkunkon, hogy a trapézfarmer divatos, a kifutókon látható modellek egyszerűen még mindig nem szivárogtak be a hétköznapi ruhatárba. Ugyanez érvényes a hajtrendekre is. Van néhány ötlet, amelyekre nemet mondunk, meghagyjuk a sztároknak, de vannak olyanok, amelyekre örömmel mondunk majd igent.

Hullámosan, kócosan

Még 2012 elején felkészítették a Life.hu-t a Hajas Szalon fodrászai, hogy a hajvasalót jó időre elfelejthetjük. Marad ez 2013-ban is, amikor a szögegyenes haj helyett a hullámos és a kócos frizura lesz a sláger - legalábbis ezt jósolják. Az előbbire elég jól felkészültek a gyártók is, ma már legalább olyan sokféle otthoni hajgöndörítőt lehet kapni, ahányféle hajvasalót egykor. A 2013-as tavaszi kifutók nagy sztárja volt a kócos frizura, így nem valószínű, hogy megúszod tupírfésű és hajlakk nélkül. Az összekócolt tincseket utána csavarhatod, tekerheted, kontyolhatod, csomózhatod, sőt fonhatod is.

www.style.com
www.style.com

Burberry Prorsum, 3.1 Phillip Lim, Diane Von Furstenberg

Fonatok és kontyok

Bizony, bizony, nagyon úgy tűnik, hogy a fonatok, amelyeket nyáron is imádtunk egy ideig még trendközelben maradnak. Igaz, jövőre kicsit még játékosabban, még egyedibben, még vadabbul kell elkészítened. Sőt, az sem baj, ha ellőtte jól összekócolod a hajad, és utána fonod be. Ugyanez érvényes a kontyokra is, amelyek alapanyaga szintén a kócos haj. A fejtetőn elhelyezkedő balerinakonty helyett, amelyet a legkönnyebben hajfánkkal készíthetsz el, a tarkóra csúsztatott kócos kontyot ajánlják a kifutók mesterfodrászai.

www.style.com
www.style.com

Balmain, Marni, Bottega Veneta

Ombre így is, úgy is

Az átmenetes melír, azaz az ombre típusú hajfestés, amelyre itt találsz szemet gyönyörködtető példákat, továbbra is divatos marad. Eddig az volt a jellemző, hogy a haj a töveknél sötétebb és a hajvégek felé világosodik.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2013-ban ennek a fordítottja is elterjedt lesz, azaz alul sötét, felül világos tincsekért rajongunk majd.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Meghökkentő színek

Katy Perry, Rihanna, Kelly Osbourne és Christina Aguilera szinte sportot űztek abból az elmúlt időkben, kinek van a legdurvább színű frizurája. Katy Perry és Rihanna mára visszatért ahhoz a hajszínhez, amivel megismertük, de Kelly és Christina tartja magát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az biztos, hogy a szivárványszínű hajtincsek vagy hajvégek, esetleg a szokatlan színű hajak, amelyekről itt olvashatsz bővebben egy ideig még nem számítanak cikinek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Szőke és fekete

Ahogy említettük, Rihanna és Katy Perry is visszatértek ahhoz a hajszínhez, amivel megismertük őket. Hogy mind a két esetben sötét, majdnem fekete ez a szín, vajon véletlen? A két trenddiktáló énekesnő szerintünk pontosan érzi, hogy a jövő év egyik húzóárnyalata a fekete lesz. A másik viszont a pont a fekete ellentettje, a szőke. Talán nem véletlen, hogy idén Elisabeth Moss drasztikusan beszőkült, de rajta kívül még Jessica Alba és Natalie Portman is szőkére váltott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

25 év, 25 frizura - Kylie Minogue hajkölteményeihttp://www.life.hu/szepulj/20121121-25-ev-25-frizura-kylie-minogue-hajkoltemenyei.htmlEgyszerű frizura különleges alkalmakrahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20121031-hogyan-legyek-jo-no-egyszeru-frizura-szalagavatora.html4 egyszerű, könnyen elkészíthető frizura a kifutókrólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20120821-szepseg-trend-osztel-20122013-konnyen-elkeszitheto-egyszeru-es-szep-haj.htmlSpórolj időt! - Imádnivaló frizura minden alkalomrahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120823-hogyan-legyek-jo-no-hljn-takacs-nora-kedvenc-frizuraja-.htmlA tökéletes smink, frizura és ruha randirahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120509-hogyan-legyek-jo-no-keszulj-a-randevura-a-legjobb.html3 ultradivatos frizura zsíros hajbólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20120327-3-ultradivatos-frizura-zsiros-hajbol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.