Jackie Kennedy tanácsadás olajok szépségtipp Audrey Hepburn szépségápolás Grace Kelly Peter Lamas Twiggy Diana Ross bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem számít, hogy mennyi idő telik el, a lenyűgöző nők bizony nem mennek ki a divatból. Jacqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn, valamint Grace Kelly is csodálatos génekkel voltak megáldva, így könnyedén kitűntek a tömegből. Persze emellett pontosan tudták, hogyan is érvényesítsék a legjobb tulajdonságaikat és váljanak egyedivé. Arról, hogy mitől is voltak ők mások, Peter Lamas sztárfodrász beszélt, akinek volt szerencséje együtt dolgozni az említett ikonokkal.

Diana Ross loknijainak nyomában

A most 68 éves amerikai énekesnő egyik ismertetőjele a hatalmas hajkoronája volt. "Amikor találkoztam Dianával, a haja természetesen nagyon lágy volt. Nagy és merész fürtöket kért tőlem, olyanokat, melyek illenek a személyiségéhez. De abban az időben nem voltak olyan termékek, melyekkel a kívánt frizurát elkészíthettem volna, úgy, hogy az ne nehezedjen el" - meséli Lamas, aki akkoriban fedezte fel a rizsben lévő protein jótékony hatását, amely természetesebbé és erősebbé varázsolja a hajszálakat.

Így készíts Dianáéhoz hasonló fürtöket:

1. Használj hidratáló hajformázó krémet nedves, vagy akár száraz hajra!
2. Hajsütővassal formázz azonos méretű fürtöket. (Az eredendően göndör hajú lányok ezt a lépést kihagyhatják.)
3. A tincseket óvatosan válaszd szét, de ügyelj arra, hogy a loknik ne jöjjenek ki a hajadból!
4. Ritka fogú fésűvel igazítsd meg a töveket és rögzítsd az egészet hajlakkal!

Twiggy szemtelen szemnagyobbító trükkje

A ma 63 éves egykori brit manöken 1966-ban sovány testalkatával, mindössze negyven kilóval lett világsztár. Igazi androgün modell volt, amely a szó mai értelmében betegesen vékony, nőies idomok nélküli nőt jelent. "Twiggy hatalmas és gyönyörű szemeit igyekeztünk minél jobban kiemelni. Fehér szemceruzát használtunk, amely kihangsúlyozta a szemfehérjét és még nagyobbá tette a szemeit" - mondja Lamas.

Ezt a szemtelen trükköt te is könnyedén ellesheted:

1. Fehér szemceruzával húzz vonalat az alsó és a felső szempillák tövébe, olyan közel, amennyire csak lehet! Lehetőleg a szemed belső csücskét is emeld ki.
2. Nyugodtan helyezz műszempillákat a szemhéjad külső részére.
3. Végül vigyél fel két réteg szempillaspirált, ügyelve arra, hogy csak az első száradása után tedd fel a másodikat!

Jackie O szépséges hajkoronája

Jacqueline Kennedy Onassis, az egykori amerikai first lady szintén gyakori vendég volt Lamasnál. "Jackie O számára kulcsfontosságú volt, hogy a haját egészségesen és puhán tartsa. Egyszer azt mondta nekem, hogy gyakran selyemkendőbe köti a haját, mielőtt elmegy aludni" - osztja meg a titkot Lamas. Jackie ugyanis így védte a haját a pamutágynemű okozta károktól. Lamas azonban azt javasolta neki, hogy használjon inkább levendulaolajat a hajvégeire, mely segít megőrizni a haja hidratáltságát és megóvni a további károsodásoktól. A természetes, szépítő olajokról egy korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz.

Fogadd meg Lamas tanácsait:

1. Csak szulfátmentes, vagyis habzás nélküli termékeket használj, mert azok nem szárítanak.
2. Olyan sampont és balzsamot válassz, amely hidratáló összetevőkben gazdag. Ilyenek például az avokádó-, vagy éppen olívaolajat tartalmazó készítmények, melyek hidratálják a hajat. De ilyen az afrikai majomkenyérfa kivonata is, amely gazdag A, D, E és F vitaminokban, segít a haj nedvességének megtartásában és selymesen simává varázsolja azt.
3. Lamas azt tanácsolja, hogy amennyire csak lehet, kerüld a hajszárító és a hajformázó eszközöket, és védd meg a hajadat a töredezéstől.

Audrey Hepburn szépséges arca

Az Oscar-díjas színésznő és divatikon egyedisége a gyönyörű bőrében rejlett, melyre igencsak kevés sminket használt. Lamas szerint Hepburn kisasszony bőre a heti két alkalmas gőzkezelés hatására lett olyan tökéletes.

Lesd el Audrey trükkjét:

1. Óvatosan tölts a mosdóba egy nagy fazék forrásban lévő vizet!
2. Áll fölé körülbelül két percre, úgy, hogy törölközőt teszel a fejedre! Mivel ez felfogja a gőzt, jobban megnyílnak a pórusok.
3. Körkörös mozdulatokkal dörzsölj a bőrödbe bőrradírt körülbelül 45 másodpercig, hogy megszabadulj a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől!
4. Hideg vízzel öblítsd le a bőröd, bezárva ezzel a pórusokat!

Grace Kelly ápolt kezei

Az egykori amerikai színésznő és monacói hercegné a kezeire ügyelt a legjobban. "Amikor megkérdeztem, miért keni folyamatosan a kezeit, azt válaszolta, hogy egy nő kora a kezén sokkal jobban látszik, mint bárhol máshol" - meséli Lamas.

Így őrizd meg a kezeid kortalanságát:

1. A heti egyszeri bőrradírozáskor ne feledkezz meg a kezeid átdörzsöléséről sem! Főleg a hidegebb, téli és szárazabb időszakokban fontos, hogy kézfejeidtől is eltávolítsd az elhalt hámsejteket, megtisztítsd a pórusokat és hidratáld a bőrödet.
2. A radírozást követően kend be a kezeidet hidratálókrémmel! A legjobb választás az E vitaminban gazdag shea vaj, de jótékony hatással lehet bőröd puhaságára a mandulaolaj és a mangó vaj is. Ha gyorsan felszívódó készítményt választasz, nem hagysz magad után zsíros foltokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.