Divatbotrányok: Milliárdos és filléres sztáresküvők

fashion week Keira Knightley lagzi esküvő Grace Kelly Pamela Anderson nászút botrány Celine Dion
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagy nap, melyről a nők már kislánykoruktól ábrándoznak. Egy mesébe illő helyszín, egy szőke herceg, az elmaradhatatlan holtomiglan-holtodiglan és persze egy lélegzetelállító ruha, melytől még a legtávolabbi rokon ismeretlen kísérőjének is leesik az álla. A Life.hu Divatbotrányok sorozatában a héten terítéken híres és hírhedt esküvők és azok elengedhetetlen kellékei: a menyasszonyi ruhák.

A boldogító igen kimondásának napja minden nő számára álomba illő pillanat. E jeles napon mindenki szeretné királykisasszonynak érezni magát, ebben pedig az egyik legfontosabb szerepet a ruha játssza. Talán nem meglepő, hogy a hagyományosnak mondható hosszú, hófehér, uszályos esküvői ruha egy fantáziákban és legendákban gazdag helyről származik: az angol királyságból. Viktória királynő volt az, aki a fehér szín és a menyasszonyi ruha romantikus keverékét divatba hozta. 1840-ben tartott esküvőjén dús, fehér szaténból varrt menyasszonyi ruhát viselt, amelyet narancsvirágszirmok és vert csipke díszített. Bár a frigy és a ruha is telitalálatnak bizonyult, a földig érő, fehér viselet tradíciója majd' száz évig váratott magára. Igazi diadalmenete csak az 1950-es évektől kezdődött az arisztokrácia és persze Hollywood meghódításával.

Forrás: AFP; Wikipedia
Forrás: AFP; Wikipedia

Grace Kelly előbb a filmvásznon, majd a festői Monacóban is hercegnő lett. A színésznő és III. Rainier herceg esküvője fényűző volt, de a részletek a szőke szépség nemes egyszerűségét tükrözték. Ruhája megállta volna a helyét egy korabeli királyi esküvőn is: 23 méter selyemtaftból, ugyanennyi gros de longre-ból és közel 274 méter antik Valenciennes csipkéből készült. A csipkeszegéllyel díszített selyemtüll fátyol egy gyönggyel kivarrt Júlia-sapkáról hullott alá. Grace csodálatosan festett benne. A ruha elkészítéséért minden neves ruhatervező versenybe szállt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A színésznő hollywoodi jelmeztervezőjére, Helen Rose-ra bízta a megtisztelő feladatot. Az esküvő kerek egy hétig tartott. Világraszóló lakodalom volt. A polgári esküvőt 1956. április 18-án tartották, melyet nagyszabású kerti parti követett 3000 meghívottal és 3000 szelet tortával. Az egyházi esküvőre másnap került sor. Saint Nicholas katedrálisának oltárát hihetetlen mennyiségű hortenzia és akác díszítette. A szertartást egy hétszáz vendég számára terített ebéd követte. A hatemeletes tortát pedig Rainer herceg a díszkardjával vágta fel.

Az esküvő kérdését a Titanic főcímdalának énekesnője sem aprózta el. Céline Dion 1980-ban ismerkedett meg menedzserével, René Angélillel, aki huszonhat évvel idősebb az énekesnőnél. Céline ekkor még csak tizenkét éves volt, majd tizennégy évvel később, 1994. december 17-én, Kanadában házasodtak össze, először. Céline egy hatalmas tiarát viselt, amely a 2000 darab kristálynak hála hét kilót nyomott, ruhájának uszálya pedig három méter hosszú volt. A menyasszonyi ruha és a fejdísz majd' ezer órán át készült.

Forrás: www.celinedion.com
Forrás: www.celinedion.com

Ha mindez még nem lenne elég, 2000-ben a pár megújította fogadalmát az arab kultúra jegyében a Las Vegas-i Caesars Palace-ban. Az énekesnő ez alkalommal egy aranyszínű McQueen csodát viselt. A vendégsereg szórakoztatásáról hastáncosok és kígyóbűvölők gondoskodtak.

Cindy Crawford egy fesztelen tengerparti nászra tette a voksát. A még ma is kifogástalan alkatú modell 1998-ban egy "egyszerű" Galliano dresszben mondta ki a boldogító igent Rande Gerber üzletembernek. Kombinéra hajazó esküvői ruhája azonban, valljuk be, még ma is merész vállalkozás volna.

A Baywatch szilikoncsodája, Pamela Anderson és a zenész Kid Rock sem aggodalmaskodott sokat a ceremónia kérdésén. Saint Tropez-ban egy jachton házasodtak össze, később pedig Beverly Hillsben is tartottak egy esküvőt. A színésznő először egy Hetherette-ruhát viselt, amit később fehér pólóra és egy Detroit Tigers-baseballsapkára cserélt, majd a bulizást fehér bikiniben és tengerészsapkában folytatta, míg újdonsült férje félmeztelenül ünnepelt. Nem volt sem több millió dolláros számla, sem pedig világhírű divatház által tervezett menyasszonyi ruha. Mint utóbb kiderült, sajnos boldogság sem.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Nem is kérdés: nem vagyunk egyformák. Valakinek óriási dínom-dánom, másnak csendes tengarparti nász az álma, de van olyan is, akinek cseppet sem fontos a felhajtás és a papír. Ez utóbbi népes táborát gyarapítja például Keira Knightley is. A színésznő ugyanis rémisztő feladatnak tartja esküvőjének megtervezését. Egyik dilemmából esik a másikba. Bár Lagerfeld felajánlotta neki, hogy legalább a ruhájának gondját leveszi a válláról, Knightley csak annyit mondott, nem kizárt, hogy farmerben és pólóban akar férjhez menni.

A StílusZsaru természetesen az esküvői ruhákra is figyel. Nézd meg, hogyan választanak a sztárok!



Divatbotrányok: Újra hódít a barokk stílushttp://www.life.hu/legytrendi/20130121-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-a-heten-a-barokk-stilus-visszatereserol.htmlDivatbotrányok: Újra hódítanak a Dallas szettjeihttp://www.life.hu/legytrendi/20130117-divatbotranyok-a-dallas-cimu-sorozat-ikonikus-ruhai-ma-is-divatosak.htmlDivatbotrányok: Sztártébolydahttp://www.life.hu/legytrendi/20130110-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-britney-spears-drew-barrymore-es-macaulay.htmlDivatbotrányok: Sztárszabászathttp://www.life.hu/legytrendi/20121219-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-vilagsztarok-plasztikai-mutetei-szerepelnek.htmlDivatbotrányok: Metroszexuális férfiakhttp://www.life.hu/legytrendi/20121219-divatbotranyok-metroszexualis-ferfiak-akiknek-a-figyelemfelkeltes-a-fontos.htmlDivatbotrányok: Sokkoló testékszerek (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121213-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-a-testekszerek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.