divattervező gyilkosság bűnügy Király Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Király Tamás divattervezőt holtak találták otthonában. A jelek gyilkosságra utalnak.

Vasárnap hajnalban holtan találtak egy 60 éves férfit VIII. kerületi otthonában. A rendőrség közleménye szerint az áldozatot olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre több részletet nem közölt, de a Blikk úgy tudja, hogy a meggyilkolt férfi Király Tamás magyar divattervező. A hvg.hu információi szerint betörésre utaló jeleket nem találtak.

Forrás: www.facebook.com/kiralytamas
Forrás: www.facebook.com/kiralytamas

Király Tamást általában a legeredetibb magyar tervező, a divatellenes divattervező fordulatokkal illették, de nevezték divatpápának, divatszobrásznak, divatépítésznek is. Karrierje a nyolcvanas évek elején kezdődött, rendszeresen tartott bemutatókat a Petőfi Csarnokban, ahol modellek mellett csúnya embereken, állatokkal, amatőrök segítségével mutatta be különleges vízióit. Csipes Antal Divattükör című könyvében azt írja róla, ő volt az első avantgárd törekvéseket képviselő magyar tervező, a Divatséta szellemi atyja. Ezenkívül ő volt az egyik első, külföldön is ismert magyar divattervező, már 1984-ben saját bemutatóval jutott ki Berlinbe.

Király Tamás divatfilmje, amelyet a Fashion Video Festivalra készített.

A magyar divatszakma hitetlenkedve fogadta a szörnyű hírt. Herczeg Zoltán divattervező ezt posztolta közösségi oldalára: "Döbbenettel és könnybe lábadt szemmel hallottam a hírt a "magyar divatpápa", a legnagyobb jelenkori hazai (és nemzetközi!) divattervező kegyetlen halálhíréről. Nem értek semmit, nem is hiszem el! Nem találok szavakat, sír a lelkem, rosszul vagyok. Hatalmas vesztesége ez az országnak, hatalmas vesztesége az egyetemes, kortárs művészetnek!"

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és Most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, nezéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és Most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.