Máxima királyné mindenkit elvarázsolt

2013.05.01. 10:49

Még csak most iktatták be, máris rajonganak az új királynéért. Vilmos Sándor holland király felesége, Máxima személyében Katalin hercegnőnek vetélytársa akad?

Forrás: AFP
Vilmos Sándor és felesége, Máxima

Letette az államfői esküt Vilmos Sándor holland király, és ezzel teljessé vált a holland trónváltás hivatalos eseménysorozata. Az eddigi uralkodó, Vilmos Sándor anyja, a 75 esztendős Beatrix 33 évi uralkodás után lemondott a trónról fia javára. Az Újtemplomban tartott eskütételi ceremóniára több mint kétezer vendéget hívtak meg. Jelen voltak a holland politikai élet vezetői és a világ számos uralkodóházának tagjai, köztük Károly brit trónörökös és felesége, Camilla, valamint II. Albert monacói herceg.

Forrás: AFP
Máxima az eskütételi ceremónián

Az új király, hitvesével, az argentínai születésű Máxima hercegnő stílusáért máris oda vannak a külföldi lapok. A Huffington Post szerint Katalin hercegnő méltó riválist kapott. A 42 éves királynét ráadásul szenvedélyesebbnek, csillogóbbnak, feltűnőbbnek tartják, mint Beatrix királynőt, aki inkább távolságtartó volt. Az királyné személyisége jót tesz a királyi család népszerűségének.

Forrás: AFP
Beatrix hercegnő és Máxima királyné

Vilmos Sándor személyében 123 év után először lépett férfi a holland trónra: az eddigi utolsó király, III. Vilmos 1890-ben hunyt el.

Forrás: MTI / Life.hu

Bombahír: fiút vár Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130429-katalin-hercegno-egy-kek-babakocsit-vasarolt-igy-arra-tippelnek-hogy.html Katalin hercegnő pocakja végre gömbölyödikhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130422-katalin-hercegno-vegre-megmutatta-gombolyodo-pocakjat-egy-cserkesz-rendezvenyen.html Katalin hercegnő visszaköltözik a szüleihezhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130420-katalin-hercegno-visszakoltozik-a-szuleihez-egy-kis-idore-a-vilmossal.html Megőrülnek Katalin hercegnő ruháiérthttp://www.life.hu/legytrendi/20130411-katalin-hercegno-ruhatara-a-legirigyeltebb-a-brit-hiressegek-kozott.html Megsértette Katalin hercegnő Kim Kardashianthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130410-kim-kardashian-valosagshowsztar-ajandekot-kuldott-katalin-hercegnonek-aki-nem-reagalt.html Hová tűnt Katalin hercegnő hasa?http://www.life.hu/anyaskodj/20130404-katalin-hercegno-mar-a-hatodik-honapban-van-de-alig-latszodik.html
Vilmos Sándor hercegVilmos Sándor királyMáxima királynéHollandiadivatstílusholland király