modell kampány Barbie baba játékbaba duci kislány testképzavar ügynökség plus-size egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dupla toka, húsos karok és vaskos combok – a népszerű játékbaba duci változatával kampányol egy modellügynökség a teltkarcsú Barbie-k gyártásáért.

Nagy visszhangot váltott ki a Plus Size Modelling Facebook oldalára feltett duci Barbie fotója. A molett modelleket foglalkoztató ügynökségnek egyetlen célja volt a fotóval: olyan játékbabák forgalomba hozását ösztönöznék, akik az irreális méretekkel rendelkező Barbie helyett valódi méretekkel büszkélkedhetnek.

Kell-e Barbie ducin is a világnak? Forrás: Facebook/Plus Size Modeling

A véleményezők leginkább a dupla tokát tartották túlzásnak, néhányuk szerint ez már a másik véglet kategóriájába tartozik, hiszen egy elhízott játékbaba ugyanolyan rossz példát vetíthet a kislányok elé, mint nádszálkarcsú változata.
Nem ez az első kezdeményezés, amelyik romba akarja dönteni a mindig tökéletes, de életképtelen Barbie képét: korábban egy grafikus mutatta meg, hogyan festene a híres játékbaba smink nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.