Kerekesszékben így gyönyörűek - egy különleges szépségversenyen jártunk

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
kerekesszék szépségverseny Miss Colours Hungary
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harmadik alkalommal rendezték meg a Miss Colours szépségversenyt, amelynek szombat este volt a döntője. Az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően az elmúlt két évvel ellentétben ezúttal nemzetközi volt a megmérettetés, így idén hat ország gyönyörű női indultak a koronáért. A Life.hu is a helyszínen járt.

Ez nem egy átlagos szépségverseny - a résztvevők ugyanis aktív kerekesszékes emberek. Mrázik Bernadettől, a szervező csapat tagjától megtudtam, hogy az "aktív" fogalmat nagyon komolyan veszik a válogatás során. Kizárólag olyan hölgyek jelentkezését fogadják el, akik kézzel hajtható széket használnak, emellett valóban pörgős életet élnek. Azért tartják ezt a kritériumot nagyon fontosnak, mert a versennyel meg szeretnék mutatni, hogy a mozgássérültek hétköznapjai semmiben sem különböznek egészséges embertársaikétól. Ugyanúgy sportolnak, szórakoznak, dolgoznak és családot alapítanak, mint bárki más.

További fotókért kattints a képre! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az est, melynek háziasszonya Pataki Zita volt, valóban az aktivitás jegyében zajlott. Három csoportos koreográfiát láthattunk a döntőbe jutott nyolc versenyzőtől. Az elsőt hétköznapi öltözékben, a következő kettőt pedig gyönyörű, Halász Éva által tervezett estélyi ruhákban táncolták el. Minden lány ragyogott az életerőtől és boldogságtól, egytől egyig csodálatosan szépek voltak. Az est során levetített bemutatkozó kisfilmjeik által ismerhettük meg közelebbről a versenyzőket. Lenyűgöző volt hallani, hogy fizikai korlátaik ellenére mennyire sokszínű és izgalmas életet élnek. Pálfi Judit már öt paralimpián is részt vett, Valeria Leonova a fotózás és kézműveskedés mellett szintén sportember, Ferenczi Tünde zumbázik, Fejzovich Eminna Mirna újságírói és Amerikában szerzett pszichológiai diplomával büszkélkedhet. Hadarag Paula Andrea szintén pszichológusnak tanul, Illés Fanni válogatott úszó, Illyés Kinga festő, Marcia Andrea Cornejo Vargas pedig grafikusként dolgozik, emellett verseket ír és énekel. Mindegyikük megfogalmazta azt is, hogy mit tart szépnek: egyöntetűen a belső értékekre és a kisugárzásra voksoltak.

Talán kissé elcsépelt megállapításnak tűnhet, hogy nem a külső számít, hanem a belső, de ezen az estén megmutatkozott, hogy ez valóban milyen hatalmas igazság. Ezek a csodálatos nők hiába kényszerültek kerekesszékbe, egy szemernyit sem veszítettek szépségükből, sőt. Annyi energiával és életerővel rendelkeztek a színpadon, hogy szinte szikrázott a levegő, s ez még gyönyörűbbé varázsolta őket. Az első koreográfiánál sokaknak könnyet csaltak a szemébe, többek között az idén zsűriként jelenlévő tavalyi győztesnek, Vasas Vandának is. A produkciók között két sztárvendég is fellépett: Tóth Gabi és a Quantum XXL.

Még több képért kattints ide! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az est végén a közönségdíjat a romániai, 30 éves Illyés Kinga nyerte. A hat főből álló zsűri (Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője, Vasas Vanda, Pál Kata, Katus Attila, Szekeres Pál, Kárász Róbert) viszont másnak ítélte oda a koronát: a 22 éves, Reziről jött Illés Fanni lett az idei Miss Colours szépségverseny győztese. Első udvarhölgynek a szintén 22 éves romániai Hadarag Paula Andreát, második udvarhölgynek pedig a 30 éves Bosznia-Hercegovinából jött Fejzovich Eminna Mirnát választották meg.

A díjátadó után Takács Nórát faggattam arról, hogyan érezte magát az este folyamán. "Soha nem voltam még szépségversenyen, zsűriként meg pláne nem, így nagyon különleges volt számomra ez az esemény. Izgalmas volt maga a döntési folyamat: nehéz dolog összeegyeztetni hat ember véleményét, de nyugodt szívvel mondhatom, hogy tökéletesen elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nagyon érdekes, hogy a zsűritagoknak mennyire össze kell játszani, hogy a lehető legjobb eredményre juthassanak - ez volt az egyik dolog, amit megtanultam ma este. A másik az, ami tulajdonképpen már akkor megfogalmazódott bennem, amikor Dorina volt nálunk az átalakításon.

Még több képért kattints ide! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Nagyon sokat mesélt arról, hogy mennyire érdekli a divat és a szépségápolás, egyszóval teljes mértékben úgy gondolkozik, mint egy hétköznapi nő. Tehát akinek minden lehetősége megvan, és egészségesen éli az életét, annak szerintem kutya kötelessége odafigyelni saját magára. Példát lehet venni ezekről a lányokról, akiknek volt bátorságuk, és jelentkeztek egy ilyen versenyre. Óriási akarat kell ahhoz, hogy kiállj és felvállald a világ előtt, hogy nem feltétlenül élsz teljes életet. Szerintem tényleg mindenki győztes, aki ma itt volt."

Még több képért kattints a fotóra! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A remekül sikerült este után a rendezők joggal remélhetik, felhívták a figyelmet arra, hogy kerekesszékes társaink ugyanolyan értékekkel és vágyakkal rendelkeznek, mint mi. Ezeknek a megvalósításában segíthetünk nekik azzal, ha minél több helyet akadálymentessé teszünk.

Világsztárok kontra magyar szépségek - ki nyeri a csatát?http://www.life.hu/trend/20140321-a-life-hu-heti-stilusmustrajaban-szerepel-scarlett-johansson-zseda-sophia-bush.htmlA hetet itthon divat szempontjából egyértelműen a Glamour-gála uralta, de a tengerentúlon sem állt meg az élet. Scarlett Johansson ismét remekelt, és azt is megéltük, hogy egy hazai és egy külföldi sztár egyszerre viselte ugyanazt a kreációt - persze nem egy helyen. Íme a Life.hu heti stílusmustrája. TrendFotó: Hámori Zsófia/Life.hu6 emlékezetes ruha a 2014-es Glamour-gálánhttp://www.life.hu/trend/20140321-glamour-women-of-the-year-gala-2014-feledhetetlen-ruhak-es-szettek.htmlIdén a tavalyinál kreatívabban választottak ruhát a magyar sztárok a Glamour Women Of The Year gálára. A hazai díjátadószezon egyik legtrendibb eseményét csütörtök este rendezték, és természetesen a Life.hu is ott volt. Sarka Kata és Dukai Regina ruháját - hála a közösségi oldalaknak - már korábban megmutattuk, most következzen még néhány feledhetetlen ruhaköltemény. TrendFotó: Hámori Zsófia/Life.huA színes rúzs halála - a sztárok új kedvence a natúr ajakhttp://www.life.hu/trend/20140314-szepseg-es-smink-a-szines-ruzs-halala-a-sztarok-uj-kedvence-a-natur-ajak.htmlÚgy tűnik, komoly versenytársa lett a narancspiros rúzsnak: a sztárok az utóbbi hetekben ugyanis a natúr ajkakat részesítették előnyben. 2014 lenne a színes rúzs halálának éve?Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.