kozmetikus Stíluszsaru Blaskovits Ildikó arckrém bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végérvényesen itt a tavasz, ez pedig nem csak a ruhatárunkat és a lelkiállapotunkat befolyásolja. A melegebb levegő és a sok napsütés jó dolog, ám az arcbőrödre egyre több figyelmet kell fordítanod. A Life.hu utánajárt, hogyan érdemes ilyenkor arckrémet választani.

Kismillió illatos kence közül válogathatsz a drogériák polcain, ám nagyon nem mindegy, milyen terméket használsz. Blaskovits Ildikó kozmetikus, a Life.hu szakértője elárulta, mi az, amire különösen oda kell figyelni, ha arckrémet vásárolsz a meleg idő beköszöntével. "Egyelőre még nincs itt a kánikula, a bőrünk azonban a tél és a fűtésszezon után még ki van száradva. Nyárra, az igazán meleg időre érdemes majd arckrémet váltani, most azonban még megteszik a télen használt termékek is. Aki azonban épp mostanában készül venni, annak a hidratálás a fő szempont: most mindneképp olyanba kellene beruházni, ami táplál és hidratál, de ettől még nem tömény és túlságosan zsíros."

1. Nivea, 2. Avon, 3. L'Oréal, 4. Vichy, 5. Rossmann, 6. The Body Shop, 7. Clinique

Ildikó nagyon fontosnak tartja, hogy a napsütéses órák növekedésével fokozottan ügyelj a fényvédelemre is. "Alapvetően az irodai munkához nem szükséges olyan arckrém, ami fényvédőt is tartalmaz, de aki sok időt tölt a szabadban - sportol, sétál, kint dolgozik -, annak mindenképp fontos olyat beszereznie, ami a napfénytől is óvja a bőrt. Ha pedig mást nem, legalább egy kis naptejet érdemes a hétköznapi arckrémre felvinni."

A kozmetikus szerint nagyon fontos, hogy különösen tavasszal ne csak külsőleg, de belsőleg is figyelj oda a bőrödre. "Nem győzöm elégszer felhívni a figyelmet a sok-sok folyadék elfogyasztására. Ezen kívül egy könnyű méregtelenítő kúra és a vitamindús étrend is remekül hatnak a bőr szépségére. Érdemes ilyenkor többször radírozni, mélytisztító maszkokat használni heti rendszerességgel. Aki pedig komolyabb dolgokra vágyik, az még nyár előtt kipróbálhat egy gyümölcssavas kezelést vagy egy AHA savas hámlasztást, drasztikusabb kezelésbe azonban már nem érdemes belefogni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.