Kényelmes melltartó dús keblekre? Így vásárolj!

Forrás: Thinkstock -
mell fehérnemű melltartó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy mellűként neked is gondot okoz megtalálni az ideális melltartófazont? Fogadd meg stylistunk tanácsait, és szerezd be a szezon legnépszerűbb darabjait – akár extra nagy méretben is.

A felmérések szerint a nők 80%-a nem megfelelő melltartót hord. Szemes Nóra stílustanácsadó és személyi stylist is gyakran tapasztalja ezt az ügyfeleinél. A szakértő szerint sokszor két méret eltérés van az ideális és a valójában hordott melltartó között (pl. egy voltaképpen 75D-s mellű nő 80B-s melltartót hord).

Forrás: Thinkstock

Nagy mellűként a mindennapos melltartóviselés elengedhetetlen, ám egy rossz mérettel többet ártasz magadnak, mint amennyit használsz. A közhiedelemmel ellentétben nem a vállpántnak, hanem a hátpántnak kell tartania a mell súlyát. Ha nem megfelelő méretet választasz, könnyebben megereszkedhetnek a melleid. Ismerd meg a tökéletes melltartó nyújtotta élményt, fogadd meg a stílustanácsadó tippjeit!

1. Mielőtt nyakadba vennéd a fehérnemű-üzleteket, szánj néhány percet a tényleges méreted megismerésére. A kosárhoz a mell legszélesebb részén, míg a hátmérethez a mell alatti hátszakaszon tekerd körbe a centit. Sok nőnél a kosárméret nincs arányban a bolti szabványméretezéssel, ahol a kosármérettel egyenes arányban nő a hátméret is. A számok segíthetnek a felismerésben: speciális kategóriába tartozol. Ha a fast fashion üzletekben nem is, ám fehérneműboltokban biztosan találsz egyedi méretezésű darabokat.

2. Elsőként érdemes beruháznod egy „basic melltartóra", amit hétköznapokon és különleges alkalmakkor egyaránt be tudsz vetni. Az ún. microfibrás anyagból készült fazonnál a váll- és hátpántok vastagabbak, így tökéletesen tartanak. A testszínű, csipkebetétek nélküli melltartó minden textíliával és színnel kombinálható, igazi jolly joker a szekrényben!

3. Felejtsd el a push-up fazont! Felesleges még nagyobbnak feltüntetni azt, amit Isten amúgy is kellőképpen méretesnek teremtett. Az előformázott melltartók megfelelő alapot biztosítanak nagy mellekre.

1. Triumph - 11.499 forint, 2. Triumph - 10.099 forint, 3. Triumph - 11.499 forint, 4. Bravissima - 3.990 forint, 5. J.Press - 4.690 forint

4. Ha extra méretekkel rendelkezel, akkor a merevítős fazon mellett tedd le a voksodat. Ma már lehet kapni ún. minimizer (mellméret csökkentő) melltartót is, amelyet kivételesen nagy méretre fejlesztettek ki (E, F, G, H kosár). A melltartó a klasszikus fazonokkal szemben eloszlatja, és nem emeli a mellet, így optikailag csökkenti azokat.

5. Levehető vagy pánt nélküli fazont találni nehéz, de nem lehetetlen. Vásárláskor ügyelj rá, hogy a hátpánt elég vastag legyen ahhoz, hogy meg tudja tartani a melleidet. A beépített szilikoncsík ebben nagy segítségedre lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.