I. János Károly spanyol király Katalin hercegnő spanyol király Fülöp herceg öngyilkosság Katalin hercegné Letícia hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mióta I. János Károly király bejelentette, hogy lemond a spanyol trónról, az egész internet - nem meglepő - a trónörökös szépséges feleségéről beszél. Letícia hercegnét máris Katalin hercegné utódjának kiáltották ki. Ideje, hogy megismerd, összegyűjtöttünk 5 érdekességet vele kapcsolatban.

1. A spanyol trónörökös nem az első férje. Első házassága, amelyet irodalomprofesszorával kötött, alig egy évig tartott.

2. Újságíró végzettsége van, bemondó volt a spanyol televízióban, dolgozott a CNN+-nál, illetve a TVE-nél is. Igazi, kemény nő: 2003-ban Irakban volt haditudósítóként.

Forrás: AFP

3. 2004 májusában ment férjhez Fülöphöz, menyasszonyi ruháját egy spanyol divattervező, Pertegaz álmodta meg.

4. Lánytestvére, Erika 2007-ben öngyilkosságot követett el.

5. A Wikipedia külön bekezdésben ismerteti a divathoz való vonzódását. A divatikonnak nevezett Letícia hercegnőként szívesen támogatja a spanyol tervezőket, de szívesen viseli az Armani vagy a Saint Laurent divatház termékeit is. "Legemlékezetesebb ruháját az orosz elnök, Vlagyimir Putyin tiszteletére rendezett vacsorán viselte, amely ruha a jelenlévőket a magyar Erzsébet királynéra emlékeztette" - írja a netes enciklopédia.

/1406/Let_c20146912111

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.