Szépülj sörrel a foci-vb alatt!

Forrás: Thinkstock -
hajápolás focivébé szépségápolás fociVB sör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július közepéig sörben egészen biztosan nem lesz hiány az üzletekben, ha pedig a párod is nagy focirajongó, akkor biztosan táraz be a meccsnézésekhez. Amíg ő szurkol, te szépülhetsz is - a sörnek ugyanis számtalan jótékony hatása van.

Belülről is szépít!

A sört évezredek óta használják a szépségápolásban. Manapság szappant is készítenek belőle, a wellness szállodák kínálnak sörös fürdőt és sörös szaunaszeánszot is, emellett ott vannak még a klasszikus haj- és bőrápoló technikák. A sörben lévő vitaminok - B-vitamin, foszfor, cink -, illetve a sörélesztő csodásan hatnak ugyanis a bőrre. Így nemcsak külsőleg, de belsőleg is érdemes alkalmaznod. Tévhit ugyanis, hogy a sörivóknak ettől a nedűtől lesz sörhasuk: több kutatás kimutatta már, hogy a hízás oka a számtalan zsíros étel, amit a sör mellé megisznak a férfiak. Így napi 2 deci sör még nem okoz túlsúlyt - egy ekkora adagaban ugyanis körülbelül 70 kalória van.

Forrás: Thinkstock

Ragyogóvá teszi az arcbőrt

A sör antioxidáns- és tápanyagtartalma miatt nyugtatja, puhítja és feszessé teszi a bőrt. Gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatásai miatt is érdemes fogyasztani. De itt még ne állj meg, hiszen a sör bőrre kenve is szépítő hatással bír.

Hidratáló sörös arcpakolás

Próbáld ki a következőt: keverj össze egy púpozott evőkanál natúr joghurtot egy teáskanál olívaolajjal. Adj hozzá egy teáskanál frissen facsart citromlevet és ugyanennyi mandulakivonatot - ez a négy hozzávaló ugyanis hidratálja és felfrissíti a bőrt. A keverékhez adj egy teáskanál sört - az ebben található sörélesztő segít helyreállítani a bőr pH-értékét. A pakoláshoz kell még egy tojásfehérje is, ennek ugyanis intenzív pórustisztító hatása van, és az aknék ellen is kitűnő. Habverővel fél percig verd fel a hozzávalókat, majd vidd fel a megtisztított arcbőrre. 15 perc után meleg vízzel mosd le - a hatása csodás lesz!

Dússá teszi a frizurát

A sörben lévő B-vitminok illetve a malátában és a komlóban található fehérjéknek köszönhetően a sör ápolja a töredezett, igénybe vett hajszálakat, és ragyogóvá is teszi őket. Ha próbáltad már, akkor jól tudod, hogy egy sörös átmosás után sokkal dúsabbnak tűnik a frizura és vastagabbnak a hajszálak.

Forrás: Thinkstock

Hajpakolás a ragyogó frizuráért

A sör, méz, tojás és olaj kombó a hajon is nyerő párosítás. Keverj egy deci sörhöz egy evőkanál mézet, ugyanennyi olívaolajat, egy tojás sárgáját, ha van otthon, adj hozzá még egy teáskanál kókuszzsírt is. Keverd össze a hozzávalókat, alaposan oszlasd el a hajadon, húzz rá egy zuhanyzósapkát, majd egy törülközőt, és legalább fél órát hagyd hatni. Végül alaposan most meg a hajadat, és látni fogod: tincseid erősek és ragyogóak. Ha szeretnéd helyretenni töredezett hajszálaidat, 10-12 naponta ismételd a pakolást. Ha pedig főképp a hajad tartásán javítanál, válaszd a sörös öblítést: a már megmosott, vizes hajadra önts 2 deci sört, hagyd rajta 8-10 percig, majd most ki, és szárítsd meg. Ha vízzel nem öblíted ki, akkor sem történik baj: a sör illata hamar kiszellőzik, a tartása azonban látványosan jobb lesz.

Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? háziasszonya is mutatott korábban néhány sörös szépségtrükköt. Próbáld ki ezeket is!

Hajrázz csajosan, ahogy kell! Szurkolólány-sminkek a foci-vb idejérehttp://www.life.hu/trend/20140613-futball-vilagbajnoksag-2014-szurkololany-sminkek-csajoknak.htmlUgye te is nagyon vártad már a foci-világbajnokságot? Az éljenző tömeg, a nagy pohár sör sajtos tallérral bár nem a lányok álmainak netovábbja, de ha kicsit lelkesedsz, és jó poénnak tartod a szurkolást, netán lehetőséged van élőben részt venni, akkor cikkünk neked szól. A Life.hu sminktippjei következnek a vébé idejére.TrendOrigoŐk az idei vébé legjobb testű focistafeleségeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20140612-cristiano-ronaldo-neymar-mario-balotelli-irina-shayk-bruna-marquezine-a-legszebbek.htmlUgyan a világbajnokság játékosai elképesztően trendik, néha a focistafeleségekre nagyobb figyelem terelődik, mint a füvön izzadó sztárokra. Így persze érthető, ha mindent megtesznek azért, hogy tökéletesen nézzenek ki. Íme a 2014-es vébé gazellatestű WAG-jei (Wives And Girlfriends) és a titkok, melyekkel megőrzik hibátlan alakjukat.Ez Zsír!OrigoNem szexel velem a meccsek miatt: rámehet egy kapcsolat a focivébére?http://www.life.hu/intim/20140614-focivebe-szex-es-szexhiany-problemak-a-meccsek-alatt-deaki-timea-segit.htmlDübörög a focivébé, zajlanak a meccsek, otthon azonban gyűlnek a viharfelhők. Lehetnek ugyanis akármilyen szexi félistenek a pályán, nem minden nőnek fűlik a foga napi két-három meccs végignézéséhez. Aki pedig nem rajong a futballért, nem szívesen statisztálja végig a világbajnokságot. Deáki Tímea párterapeuta segít, hogyan vészeljük át ezt az egy hónapot.Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.