szépségápolás smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl vagyunk már jó pár forró napon, ám még csak most jön a java. Természetes, hogy nyár derekán nincs kedved órákig sminkelni a tükör előtt, ráadásul ilyenkor a vakolatnyi smink sem jó választás. Az üde színek azonban kellenek, ez nem vitás. Larion Oscar sminkmestert faggattuk arról, hogyan sminkeljük magunkat idén nyáron. 

A nyári smink négy fontos eleme a rúzs, a szemhéj, a bronzosító és a szempilla. Larion Oscar, a Jónő team oszlopos tagja és a Maybelline sminkmestere arról mesélt, milyen színek és árnyalatok passzolnak leginkább az idei nyárhoz.

Mámorító színek az ajkakon

Bár nagyon trendik a természetesre festett ajkak, azért a színek szerelmeseinek sem kell bánkódniuk. "Idén nagyon népszerű a rúzsok között a nude és a neon irrizálása egyszerre. A szezon egyik legizgalmasabb színe az orchidea, akár mélyebb lilás változatban, de annak a fukszia-pink változata is imádnivaló. Sőt, idén a lazacos neon és a narancsos pirosak is újra színre lépnek."

1. Astor, 2. Lancome, 3. Avon, 4. Aden, 5. MAC

Izgalmas árnyalatok a szemhéjon

A nyár színei a szemhéjon is visszaköszönnek - a füstös fekete szemsmink helyett érdemes valami egészen újjal próbálkoznod: "Szemsminkben ebben a szezonban nagyon izgalmas a krómos és a neon textúrák vibrálása. Próbáld ki a türkizkéket és a türkizzöldet, de ha van kedved, bolondítsd meg a szemhéjadat egy kevés citromsárgával, naranccsal, neonpinkkel, zölddel vagy lazacszínnel."

1. Chromatics, 2. Maybelline, 3. Miss Sporty, 4. MAC, 5. Manhattan

Bronzos csillogás mindenhol

A nyári smink egyik kötelező eleme a bronzosítás - az arc bármely területén. "Nagyon szeretem a napcsípte hangulatot nyáron. Érdemes bronz fényeket kipróbálni a szemhéjon, az orcákon, ehhez remekül passzolnak a nude ajkak. Arra azonban ügyelj, hogy az arc bronzosítása főképp a tavasz és az ősz típusú embereknek áll jól. Nyáron mindenképp a tartós és vízálló termékeket részesítsd előnyben a magas páratartalom miatt."

1. Bobbi Brown, 2. Essence, 3. MAC, 4. KIKO, 5. Astor

Jöhetnek a színes pillák!

Évek óta népszerűek a színes szempillaspirálok, idén nyáron sincs ez másképp. "Fesztiválozóknak idén kötelező a színes szempilla. Divatos a lila, a kék, a neonszínek és a zöld. Tapasztalatom, hogy sokkal ütősebb és látványosabb lesz a végeredmény, ha először egy fekete szempillaspirállal fested ki a szemed, majd vagy az egészre, vagy csak a pillák végére viszed fel a színt."

1. L'Oréal, 2. Grandiose, 3. Miss Sporty, 4. KIKO, 5. Chanel

Life.hu tipp

A körmökről se feledkezz meg a nagy nyári sminktrükkök elsajátításakor. Korábban mutattunk már trendi fesztiválmanikűrt, és azt is elárultuk, hogyan készül a vidám színű ombre lakkozás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.