Az 5 legbotrányosabb Vogue-címlap, ami kiverte a biztosítékot

címlap Vogue botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy magazinnak nagyon jót tesz, ha balhésra sikerül a címlapja, hiszen akkor többet beszélnek róla az emberek és a médiában is felkapják. Az egyik legnagyobb divatmagazin, a Vogue történetében is láttunk már számtalan olyan címlapot, ami ezért vagy azért, de alaposan felkavarta az állóvizet. Mutatjuk is az 5 legbotrányosabbat. 

5. Ha túl sok az erőszak a franciáknak

2012 őszén a Vogue Hommes International címlapján Stephanie Seymour és Marlon Teixeira szerepelt, a képeket Terry Richardson - ki más - készítette. A borító azért verte ki a biztosítékot, mert a franciák szerint a családon belüli erőszakot reklámozta. Szerintünk inkább szexuális töltete van a dolognak, de lényeg a lényeg: nagy balhét kavart Richardson műve.

Forrás: Vogue

4. Ha az olaszok kiakadnak...

A 2008 júliusi olasz címlap négyféle képpel volt megvásárolható, mindegyiken világhírű, feketebőrű modellek pózoltak: Naomi Campbell, Sessilee Lopez, Liya Kebede és Jourdan Dunn. A "Fekete kiadás" cikkeiben fekete szépségek szerepeltek, és már maga a téma is nagy médiavisszhangot váltott ki. Ez a szám lett az olasz Vogue történetének legkelendőbb példánya, olyannyira, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a megszokott példányszám helyett jóval többet kellett belőle nyomni.

Forrás: Vogue

3. Botrány Amerikában

2008 áprilisában Amerikában LeBron James és Gisele Bündchen pózolt Annie Leibovitz kamerája előtt. A kosaras és a szupermodell duójában látszatra semmi rendkívüli nincs, mégis rasszizmussal vádolták a készítőket. Az ok az volt, hogy a fotó emlékeztette a szemfüles olvasókat egy vintage King Kong fotóra - az óriásmajom és a szőke színésznő párosára. A címlap annak ellenére sokakból ellenszenvet váltott ki, hogy még maga LeBron sem látott semmi kivetnivalót a képben.

Forrás: Vogue

2. Ha az olaszok megint kiakadnak...

2010 augusztusában újfent az olasz Vogue címlapja okozott botrányt - a fotón Kristen McMenamy szerepel, a képet Steven Meisel készítette. Franca Sozzani főszerkesztő sosem játszik biztonsági játékot: címlapjai mindig szorosan kapcsolódnak a világ aktuális eseményeihez. A 2010-es címlap a nagy mexikói olajszennyezés témakörében készült. A modell élettelennek tűnő teste köveken és sziklákon fekszik, a ruháján pedig jól láthatók az olajfoltok. A kép akár azt is jelentheti, hogy a lány belefulladt a vegyi anyagok tengerébe. A téma sokkoló, így nem véletlen, hogy a fotó sem lett túl pozitív.

Forrás: Vogue

1. Kim és Kanye mindent visz

A legnagyobb port kavaró címlap esetében semmi pucérkodás és kínos póz nem volt, mégis a 2014 áprilisi, amerikai Vogue lett a legbotrányosabb a magazin történetében. Azon valószínűleg senki nem lepődik meg, hogy ezen a címlapon Kim Kardashian és Kanye West pózol gerlepárként, esküvőre készülve. Annie Leibovitz képe igen híres lett, még mi is alaposan körbejártuk a témát, hiszen azelőtt soha nem szerepelhetett volna egy szaftos házivideóval és nulla életúttal rendelkező valaki a neves magazin címlapján. Idén azonban megtört a jég - Anna Wintour beadta a derekát, amit nem kevés találgatás és konspiráció követett. Azt még nem tudni, hogy Amerikában ez volt-e a legmagasabb példányszámban eladott Vogue, mindenesetre számos médiafelületen foglalkoztak magával a jelenséggel.

Forrás: Vogue

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.