Manipulált fotóival átverte a világot a divatblogger, most bocsánatot kér

fashion week fotó Photoshop blog divatblog blogger manipuláció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dana Suchow divatblogger saját magát leplezte le: bevallotta, manipulálta a róla készült fotókat. Hol a csípőjéből, hol a hasából faragott le egy keveset. Most bocsánatot kér az olvasóitól.

Átverte a rajongóit és olvasóit Dana Suchow divatblogger, a Do The Hot Pants blog szerzője. Amikor észrevette, hogy egyre többen nézik az oldalát, akkor döntött a képmanipulációk mellett. Hol a hasából, hol a csípőjéből faragott le egy keveset, de az is előfordult, hogy megváltoztatta az arcszínét, vagy makulátlanná tette az arcbőrét.

Forrás: http://dothehotpants.com/

Miért keltett ez akkora visszhangot, hogy most mindenki vele foglalkozik? Valószínűleg azért, mert csalódás, hogy a színésznők és modellek után már a hétköznapi emberek - akiket egy kicsit is többen ismernek az átlagnál - szintén ezekhez az eszközökhöz nyúlnak a tökéletesség érdekében. A baj ezzel csak az, hogy nekik talán még inkább hiszünk és bennük még jobban bízunk, mint a színésznőkben vagy modellekben, így sokkal nagyobb hatással lehetnek az olvasókra.

Forrás: http://dothehotpants.com/

Dana a posztjában arra kéri az olvasóit, hogy jól jegyezzék meg a következőket:

1. Nem minden igaz, amit egy blogon látnak.

2. Ne hasonlítsák magukat másokhoz.

3. Szeresd magad úgy, ahogy vagy.

4. Még azok az emberek sem hibátlanok, akikre felnéznek.

5. Mindenki egyszeri és megismételhetetlen, mint egy hópihe - ezt sose felejtsék el.

Dana egyébként már nem manipulálja a fotóit, ezek a képek 1-2 évesek. Szerint egyébként a photoshopolás teljesen általános a divatbloggerek között is. Divatbloggernek lenni - főleg külföldön - nagy üzlet. A divat pedig arról szól, hogy tökéletességet adjanak el. Hát, ennyi. Azt is elmondta a blogjában, hogy mindenkinek dolgoznia kellene az önbizalmán, amely olyan, mint egy izom. Erősíteni kell. A legegyszerűbb az, ha szemben állsz a tükörrel és azt mondod: "Szeretem magam!" Mire vársz? Kezdj el edzeni még ma!

Forrás: http://dothehotpants.com/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.