Divat a magyar, de még mennyire! Gombold újra! a kulisszák mögött

fashion week Central European Fashion Days Gombold újra! Divat a magyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október első hétvégéjén a divaté lesz a főszerep Budapesten: a Central European Fashion Days háromnapos programja és a Gombold újra! döntője nagyon izgalmasnak ígérkezik. A Life.hu mindenkinél előbb beleshetett a kulisszák mögé!

A Central European Fashion Days lehetőséget nyújt a visegrádi négyek - Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország - legtehetségesebb tervezőinek, hogy új kollekcióikat nemzetközi színtéren is bemutathassák. Ezzel a tervezőknek esélyük lesz arra, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi divatvilág áramlatába. A kezdeményezés a divattervezői versenyt, divatbemutatókat és kiállítássorozatot magában foglaló Gombold újra! projektből nőtte ki magát. A rendezvény szakmai stábjához idén csatlakozik a Toni & Guy Fashion Week Budapest csapata is.

Lakatos Márk, az esemény művészeti vezetője és Lukács Gabi, a show rendezője Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Péntektől vasárnapig a Városligeti Műjégpálya nívós divatbemutató helyszíne lesz. A legnagyobb magyar tervezők zöme bemutatja a 2015-ös tavaszi kollekcióját, és láthatunk még összeállításokat a szomszédos országokból is. A rendezvénysorozat legfontosabb pontja pedig minden bizonnyal a szombat esti Gombold újra! döntője lesz, amit a gyönyörű Mihalik Enikő nyit meg. A békéscsabai modell nevét világszerte ismerik, így nem véletlen, hogy jelentős eseménynek számít az, hogy Enikő öt év után ismét itthon lép kifutóra. A modell olyan nagy nemzetközi divatlapok címlapfotóin szerepelt már, mint a Vogue, a Numero, a Harper's Bazaar, az YSL parfüm kampányában pedig Vincent Cassel oldalán láthattuk.

Az október 3-5. között zajló eseményt rengeteg próba előzi meg - a bemutató előtt egy nappal lehetőségünk volt belesni a kulisszák mögé, elcsípni egy-két ruhapróbát, és persze a szebbnél szebb modelleket. Lukács Gabi, a show rendezője elárulta, a modellek összeválogatásánál az volt a szempont, hogy minél egyedibbek legyenek a fiúk és a lányok. "A legnagyobb hazai ügynökségektől választottuk egy héttel ezelőtt a modelleket, és Mihalik Enikőn kívül lesznek még ismert arcok a kifutón - többek között Szikszai Johanna, Nagy Andi, Jablonczki Mónika és Esti Laura is fellépnek majd, ők pedig nemzetközileg is ismertnek számítanak, és vonultak a divatheteken is New Yorkban, Párizsban..."

Az esemény művészeti vezetője Lakatos Márk, és neki tényleg számít a hazai divat. Szerinte azért is jelentős ez az esemény, mert egy sokkal nagyobb piacon tudnak bemutatkozni új kollekcióikkal a hazai tervezők. Ez pedig elindíthatja azt, hogy Közép-Európában Budapest fontos divatszínhellyé váljon. "Jó lehetőség ez az esemény arra, hogy nemcsak a külföldi összeállításokat ismerjük meg, de a hazai és a külföldi tervzők is megismerhessék egymást, és azt, ki hogyan építi be az új trendeket a kollekciójába."

A Műjégpályán épült 3000 négyzetméteres sátor lesz a divatbemutató helyszíne, ami már több mint egy hete épül. Közel 1000 vendéget várnak az eseményre, az ülőhelyek száma körülbelül hétszáz. A 34 méteres kifutón 30 magyar és nemzetközi tervező mutatja be kollekcióját, 60 modell közreműködésével.

/1410/Gombo2014102163135

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.