Kim Kardashian imádja, a pasik már nem annyira - Téli garbókörkép

Forrás: Northfoto -
Kim Kardashian pulóver Fashion donor Greta Garbo garbó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A garbó örök darab, ez nem vitás. Sokan a zártsága miatt nem kedvelik különösebben, pedig egy szép garbó megfelelő kiegészítőkkel nagyon szexi lehet. Vagy ezt csak mi gondoljuk így?

Mióta divat a garbó?

Már az 1500-as években is viseltek ál-garbónyakú felsőket. 1880-ban készült egy kép az új-skóciai hokicsapatról, aminek a tagjai garbót viseltek. Később is főképp munkások és biciklisták hordták, hogy védjék a nyakukat és melegen tartsa őket. Később férkőzött csak be a divatba: Audrey Hepburn és Steve McQueen is imádta ezt a ruhadarabot. A garbóról mégis Greta Lovisa Gustafsson jut eszünkbe, akit Greta Garbónak ismerünk. A színésznő rajongott ezért a felsőért, nagyon sokszor jelent meg garbóban, ezért is lett híres Garbo néven.

Greta Garbo és Audrey Hepburn Forrás: Northfoto, AFP

Tibor, 44 (projektmenedzser)

,,Ha rendesen ennétek, nem fáznátok télen, és nem kéne mindent takargatni!"

A garbó azóta tartja magát, és a tél egyik alapdarabja lett. Sokan a zártsága miatt nem kedvelik, pedig egy jól szabott, finom anyagú darab nagyon csinos lehet, persze nem mindegy, hogyan viseljük. Kim Kardashian az utóbbi időben egyre gyakrabban választ ilyen darabokat, persze ő nem az egyszerű pamut vagy kötött garbókat részesíti előnyben, hanem az áttetsző, leheletvékony anyagokat, amelyek még jobban kiemelik legendás idomait.

Forrás: Northfoto

Dávid, 38 (jogász)

"Nincs vele bajom. Ha nagyok a cickók, akkor meg pláne bejön!"

Vajon a nagymellű nők is viselhetnek garbót, vagy ők inkább hanyagolják? A Jónő team stylistcsapata, a Fashion Donor szerint a celeblány gyakran mellélő ezzel a ruhadarabbal: "Kim szereti a túlzásokat. Nehezen találja meg az egyensúlyt a sejtetés és a tálcára kipakolás között. A kerekded formák valóban természetesek és szépek, de nem árt mindezt ízlésesen tálalni. Nagyobb keblekkel rendelkező hölgyeknek inkább a gombos felsőket, kerek kivágású darabokat ajánljuk. Esztétikailag és érzésre sem lesz olyan a hölgy, mint akinek a felsőteste beszorult volna valamibe. Alapvetően a garbó örök darab. Egy fekete felső (testalkathoz mérten kiválasztva), farmernadrág, tűzpiros magas sarkú triója döglesztő, annak ellenére, hogy nincs fedetlen része a testnek, csak a felső anyaga követi vonalainkat."

1. Garbó - Zara 3.395 forint, 2. Fülbevaló - Thomas Sabo 179 euró, 3. Kalap - USE UNUSED, 4. Tűsarkú - Zara 9.995 forint, 5. Farmer - Mango 8.995 forint, 6. Táska - The Béta Version 250 euró

Peti, 24 (könyvtáros)

"Ne haragudj, fogalmam sincs, mi az a garbó..."

Ha pedig a kis vagy az átlagos keblűek táborát erősíted, bátran viseld a garbót! Egy oversize, kicsit bővebb nyakú puha pulcsi remekül áll nagyon szűk nadrágokkal, szoknyákkal. A hosszanti irányban bordázott anyagok slankítanak, ha pedig karcsú vagy és lapos a hasad, próbálkozhatsz rövidebb szabású darabokkal. Ha van rajtad néhány plusz kiló, akkor arra ügyelj, hogy ne leheletvékony anyagból készüljön a felső. Ha pedig rövid a nyakad, válassz inkább elöl kivágott darabokat, mert a garbótól még rövidebbnek tűnik a nyak.

Laci, 27 (közösségi kommunikátor)

"Hasznosnak hasznos, ha az embernek fázik a nyaka, én pedig elfogadom, hogy ez a nőknél egy praktikus szempont. Nem zárkózom el tőle, mindegy, hogy a felsőrész zárt vagy nyitott, attól függ, ki viseli. Nekem jó a fantáziám..."

1. Stradivarius 8.995 forint, 2. H&M 5.990 forint, 3. Zara 7.995 forint, 4. Zara 14.995 forint, 5. H&M 9.990 forint. 6. Intimissimi 28 font, 7. Mango 3.595 forint, 8. Springfield 24,99 euró

A szerző véleménye

"Kiskoromban hiába voltam nagyon fázós, a világból ki lehetett kergetni a garbókkal, utáltam, hogy annyira zárt, nem kaptam bennük levegőt. Ma már más a helyzet - mostanában kifejezetten szeretem a garbót szűk bőrszoknyával, motorosnadrággal kombinálni. Van egy garbós ujjatlan felsőm is, ami a zártsága ellenére is nagyon szexi. Tavaly pedig beszereztem egy világos színű kasmírgarbót, az pedig abszolút mindennel kombinálható. Számomra a fekete garbó túlságosan komor, én inkább a szürke, a bézs, illetve a világos árnyalatokat választom."

Szereted a garbót?

Varázsolj az ajkaiddal! Téli rúzsorgia és tippek a profitólhttp://www.life.hu/trend/20141124-ruzsmania-telen-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlIdén télen minden szín jöhet, ami csak a palettán van: ugyan az abszolút sláger a nude ajak, de a lilák, a bogyószínek és a pirosak is virágkorukat élik. Nem tudod, milyen szín passzol hozzád, és szívesen kipróbálnál valami újat, valami különlegeset? Nagy téli rúzsmustra következik Larion Oscar sminkmester tippjeivel. TrendOrigo5 kérdés a szépségről: Szinetár Dórahttp://www.life.hu/trend/20141110-5-kerdes-a-szepsegrol-szinetar-dora-szineszno-mesel-szepsegapolasrol.htmlSokat változott az utóbbi időben a magyar színésznő: fiúsra vágatta a haját, lényegesen merészebb lett a sminkelés terén, és remekül érzi magát. A Life.hu sorozatában ezúttal Szinetár Dóra szépségtrükkjeiről olvashattok.Trend--A szakáll újra szexi! De mikor is lett az? http://www.life.hu/trend/20141111-a-szakall-ujra-szexi-ime-a-tortenelme-mesel-byealex-es-zanin-eva.htmlA szakállas, bajuszos, gyakran tetovált macsók elözönlötték az internetet, sőt ma már az utcákon is felbukkannak. Mi csajok meg csak azt vesszük észre, hogy teljesen odáig vagyunk a szakállas fazonokért! De mikor és miért lett divat a szakáll a fiatal férfiaknál? Ennek a témakörét járjuk körbe ByeAlexszel, hazai szakállfésűkkel és sok-sok dögös pasival!TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.