Így étkezz, hogy minél tovább maradj fiatal!

Forrás: Thinkstock -
vitamin uborka fiatalság juharszirup kókuszolaj egészség antioxidáns étel zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatalító krémek ide vagy oda, az alábbi élelmiszerek segíthetnek abban, hogy tovább fiatal maradhass! Jól hangzik, nem?

Félsz az öregedéstől és bármit megtennél, hogy minél tovább élvezd a fiatalságot? Akkor ideje változtatni az étkezéseden! A Life.hu korábban is írt remek ételkombinációkról, amelyek meghosszabbítják az ember életét. Ha kíváncsi vagy ezekre, kattints IDE! Most pedig újabb listára bukkantunk. Íme, néhány olyan élelmiszer, amely segíthet, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Uborka
Számos kutatás bebizonyította, hogy az uborka nagyon jó hatással van a szervezetünkre. Olyan természetes anyagok találhatóak meg benne, amelyek megelőzik a tanulási képességek romlását, a memóriavesztést és még az Alzheimer-kórt is. Zöld héja telis-tele van kovával, amely segíti az izmok újjáépülését, valamint támogatja a porcok, a csont és a bőr sejtjeinek keringését. Leginkább felszeletelve hasznosíthatod például egy leégett bőrfelületen vagy akár a narancsbőr ellen.

Forrás: Thinkstock

Juharszirup
A juharfából kinyert édes és ragadós nedű számos öregedést gátló anyaggal rendelkezik. Tele van antioxidánsokkal, immunerősítő és gyulladásgátló anyagokkal, de figyelj arra, hogy, ne használj többet belőle egy evőkanálnál, hiszen jótékony hatásai mellett a cukortartalma is rendkívül magas.

Kókuszolaj
A kókuszolaj az ekcémával küszködőknek lehet igazán nagy segítség, mivel a szűz olaj segíthet bőrünk hidratálásában, ráadásul még az illata is csodálatos!

Virágok, leveles zöldségek
Szeretünk virágot ajándékozni, vagy virággal díszíteni, de még jobban járunk, ha a tányéron használjuk őket - ezekről korábban ITT írtunk bővebben. Az ehető virágok fiatalító antioxidánsokban gazdagok, a rózsaszirom például csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések és a rák kialakulásának a kockázatát is. Emellett az is fontos, hogy fogyassz elegendő leveles zöldséget, például kelkáposztát, spenótot vagy mángoldot, amelyek hasonlóan jótékony hatásokkal bírnak, mint a virágszirmok.

Forrás: Thinkstock

Legközelebb, amikor vásárolni indulsz, érdemes olyan termékeket választanod, amelyek amellett, hogy vitaminokban gazdagok, ráadásul még fiatalító hatásuk is van!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.