bordó barna marsala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A smaragdzöld és a ragyogó orchidea után a marsala lett 2015 hivatalos trendszíne a Pantone szerint. Így nem is volt kérdés, hogy ezzel indítjuk az évet - megmutatjuk, hogyan viseld, milyen színekkel kombináld ezt a bordós-barnás árnyalatot.

A marsalával már a 2015-ös kollekciók bemutatóján is találkozhattunk: többek között a Miu Miu-t, a Louis Vuittont és a Thakoont is megihlette ez az árnyalat.

Louis Vuitton, Bally, Thakoon, Miu Miu Forrás: www.style.com

Szemes Nóra személyi stylistot arról faggattuk, kiknek is áll igazán jól ez a szín. ,,Meglepő választás, mert lényegesen kevesebb színtípushoz passzol ez a bordós-barnás árnyalat, mint a korábbi hivatalos trendszínek. Tulajdonképpen a barna hajhoz és a barna bőrhöz illik a legjobban, én ősz típusú hölgyeknek ajánlanám. Természetesen a marsalának is van több árnyalata, a világosabb színek a világosabb bőrhöz, a sötét tónusok a kreolosabb bőrhöz passzolnak. Szőke, kék szemű nyár típusoknak és hideg, tél típusoknak nem ajánlanám ezt a színt." Nóra elmondta azt is, mikkel érdemes kombinálni a marsalát - mutatjuk is:

Fáradt rózsaszínnel, arannyal, ezüsttel

A marsala a bordóhoz is közel áll, így nem véletlen, hogy kombinálható a kellemes rózsaszínű árnyalatokkal. Az ezüst és az arany pedig nagyon feldobják ezt a telített színt.

1. Ruha - H&M 12.990 forint, 2. Clutch - H&M 1.990 forint, 3. Cipő - Zara 12.995 forint, 4. Rúzs - MAC, 5. Fülbevaló - Mango 2.795 forint

Szürkével és farmerral

Természetesen a marsalát is viselheted farmerhoz, de szürkével is remekül mutat együtt - kicsit megtöri a szín egyhangúságát.

1. Farmer - GAP 64,95 font, 2. Cipő - Zara 14.995 forint, 3. Sál - Zara 7.995 forint, 4. Blézer - Massimo Dutti 64.995 forint, 5. Táska - Vagabond 180 euró

Saját magával és feketével

A marsala nagyon jól mutat önmagával is, sőt, akár kombinálhatod a különböző árnyalatait egymással. Feketével is abszolút működik, és egy kis fémes színt, aranyat vagy ezüstöt is csempéssz bele a szettedbe.

1. Felső - F&F 3.490 forint, 2. Bőrnadrág - Zara 11.995 forint, 3. Táska - ASOS 92 euró, 4. Cipő - Salamander, 5. Nyaklánc - the Mama Kin

Sminknek is tökéletes

Egy barnás-bordós szemsmink vagy rúzs tavasszal is feldobja a sminkedet, egy marsala színű körömlakkal pedig biztosan nem lősz mellé.

1. Rúzs - Catrice, 2. Szemhéjfesték - Estée Lauder 24 dollár, 3. Szemhéjfesték - Catrice, 4. Körömlakk - OPI, 5. Rúzs - Estée Lauder, 6. Szemhéjfesték - MAC

Az ősz típusok ajkain mutat a legjobban ez a szín, és a szemhéjon vagy az alsó szemzugban is lehet játszani vele. Az egyik népszerű kozmetikai márka, a Sephora sminkkollekciót dobott piacra a marsala jegyében - nézd meg, hogyan használják ezt a színt!

Forrás: Sephora

Te fogsz viselni marsalát 2015-ben?

A hónap színe: a sötétkékhttp://www.life.hu/advent/szepseg/20141204-divat-es-trend-a-honap-szine-a-sotetkek.htmlCéges partik, karácsonyi ünnepségek, majd a családi összejövetelek és a szilveszter - ezek azok az alkalmak, amikor többnyire a biztonságos feketét öltjük magunkra. Ha ragaszkodsz a sötét színekhez, idén variálj kicsit: válaszd az álomszép éjkéket!Szépség--A hónap színe: a fuksziahttp://www.life.hu/trend/20141104-divat-es-trend-a-honap-szine-a-fukszia.htmlA fukszia kissé meghatározhatatlan szín, leginkább egy pinkes-lilás árnyalat ugrik be, amikor rá gondolunk. Természetesen számtalan variációja létezik, mi pedig imádjuk őket egytől egyig. Ezt a merész, szexi, feltűnő árnyalatot választottuk a hónap színének - dobd fel vele a szürke hétköznapokat!TrendThinkstockA hónap színe a sangriabordóhttp://www.life.hu/trend/20141013-divat-es-trend-a-honap-szine-a-bordo-oktoberben.htmlA borvörös az idei szezon egyik divatszíne: nemcsak a kifutókon láthattunk számtalan bordó kreációt, de a hétköznapokban is előszeretettel viseljük. Nem is volt kérdés, hogy októberben a hónap színe a bordó legyen. Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.