Nemzetközi siker magyar módra - A párizsi divathétre készül Sándor Lakatos

fashion week divattervező pantomim férfidivat Sándor Lakatos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izgalmas időszak ez a magyar tervező számára: nemrég készült el a legújabb, 2015-16-os őszi-téli kollekciójának kampánya, ami ismét nagyon izgalmasra sikerült, ráadásul a ma induló párizsi divathéten be is mutatja a nemzetközi közönségnek a legújabb kreációit. Sándor Lakatost az utazása előtt faggattuk a legújabb különleges kampányáról és az őszi kollekciójáról.

A tervező ismét lenyűgöző darabokkal állt elő, kedvenc témája továbbra is a geometria, és ezt szerette volna továbbvinni a következő szezonban is, ám a megközelítésmód az, ami nagyon új. Sándortól nem újdonság, hogy táncművészt kér fel kampányaihoz: tavaly például Bajári Leventével, az Operaház balettművészével dolgozott együtt. A 2015-16-os őszi-téli kollekció arca ismét egy különleges személy lett.

Modell: M. Kecskés András tánc- és pantomimművész Forrás: sandorlakatos.com

,,Mindenképpen pantomimművész segítségével szerettem volna bemutatni a ruhákat, ám a megfelelő személyt rendkívül nehéz volt találni. Végül az internet segítségével ismertem meg M. Kecskés András táncművészt, pantomimművészt, aki el is vállalta a feladatot, és aki talán az egyetlen erre alkalmas ember az országban, úgyhogy szerencsések vagyunk, hogy vele dolgozhattunk."

Forrás: sandorlakatos.com

Sándor azt szeretné, ha a ruhái minél több réteghez és korosztályhoz eljutnának, ezért sem választ klasszikus modellarcokat a kreációihoz. ,,Nincsen megkülönböztetés, inkább az a fontos, hogy ki az, aki tudja viselni, értékelni ezeket az extravagáns darabokat. Aki jól érzi magát az általam tervezett ruhákban, az kortól és társadalmi helyzettől függetlenül bátran hordhatja őket. A modellválasztásom is hordozott többek között ilyen üzenetet, hogy nem a kor és ehhez hasonló bevett normák határozzák meg, mi az, ami jó."

Forrás: sandorlakatos.com

Mindig is a fekete és a fehér volt Sándor kreációinak alapszíne, és ezúttal sincs ez másként. Ennek az a legfőbb oka, hogy a tervező nem kedveli a színes ruhákat, ritkán is tervez ilyesmiket. A minták viszont központi szerepet kapnak a kollekcióiban. ,,Minden szezonban van pár olyan minta, amit aprólékosan kidolgozom, majd száz verzió közül kiválasztom, ami méretben és arányban a legjobban illik egy adott anyaghoz. Amikor megvan a minta végleges formája, mi nyomtatjuk azokat rá az erre előre kiválasztott ruhaanyagokra. Ezért minden, amit tervezek, az elsőtől az utolsó momentumig az én termékem, hiszen nemcsak a szabásmintát álmodom meg, hanem magát az anyagot is, amiből később dolgozunk. Amit a kollekcióban látsz, az 100 százalékban a mi termékünk."

Forrás: sandorlakatos.com

Januárban kezdődik hivatalosan a szezon, most mutatják be a tervezők az őszi-téli kollekcióikat. Sándor nemzetközi kifutókon is szerepel legújabb darabjaival, a siker pedig borítékolható. ,,Már most is sok nemzetközi médium figyelemmel kíséri a munkámat, jó pár külföldi divatmagazin és blog foglalkozik az új kollekcióval. Annyi biztos egyelőre, hogy a piac nyitott az eredeti dolgokra, és a továbbiakban kiderül, mekkora érdeklődést kelt majd a dolog nemzetközi szinten. Január 22-én indul a párizsi divathét, amire ismét ellátogatunk, és kiállitjuk a kollekciót. Ez elég nagy projekt, ezzel foglalkoztunk az elmúlt időszakban, igyekszünk felnőni a feladathoz. A divathét után majd az is kiderül, mennyire sikerült..."

Sándor Lakatos Forrás: Facebook/Sandor Lakatos menswear

Mit visel egy stílusos férfi 2015-ben?

,,Egy szépen szabott fekete öltöny és egy letisztult szabású feher ing minden férfinak elengedhetetlen, de nem csak 2015-ben."

"Az alkotásra már gyermekként szükségem volt" - Kerényi Virág divattervező stílusról és inspirációrólhttp://www.life.hu/trend/20140915-kerenyi-virag-magyar-divattervezo-mesel-az-inspiraciorol.htmlSűrű évek állnak Kerényi Virág mögött: tanult külföldön, neves hazai tervezők mellett gyakornokoskodott, és izgalmasabbnál izgalmasabb munkáiért rajonganak vásárlói. Inspirációról és új trendekről kérdeztük a divattervezőt. Trend--„A szüleinknél még deviánsnak számított másnak lenni” - Férfi divatbloggerek Magyarországonhttp://www.life.hu/trend/20150102-a-legsikeresebb-magyar-ferfi-bloggerek-smize-es-csalar-bence.htmlA divatbloggerek látszólag varázslatos életet élnek: sok-sok márkás ajándékot kapnak, és a legmenőbb divateseményekre, megnyitókra hivatalosak - legalábbis nekünk úgy tűnik. Magyarországon elsősorban a nők blogolnak a divatról, kevés férfi tér rá erre az útra. Közülük ketten viszont megkerülhetetlenek. Miért választották ezt a szakmát? Hogyan élnek meg belőle? Mit akarnak elmondani a divatról és az öltözködésről? Chaby és Csalár Bence a Life.hu összes kérdésére válaszolt.TrendOrigoDivatozás a magyar tehetségkutatókban - így dolgoznak a gigaprodukciók stylistjaihttp://www.life.hu/trend/20141113-divat-es-styling-a-tehetsegkutatokban-mesel-az-x-faktor-es-a-rising-star-stylistja.htmlKritizálni mindenki tud, de ízlésről kár vitatkozni. A legtöbben nem is gondolnák, mennyi munka áll egy gigashow mögött, ahogy azt sem, mennyit tesz hozzá egy kreatívan kiválasztott szett egy-egy produkcióhoz. De vajon min múlik, hogy Ördög Nóra mennyire decens, Tóth Gabinak pedig milyen mély a dekoltázsa? Az X-Faktor és a Rising Star stylistjaival kerestük a válaszokat a fenti kérdésekre.TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.