Ragyogó téli sminkek, makulátlan bőr - Larion Oscar szépségtippjei január végére

Forrás: giphy -
smink Larion Oscar Larion Oscar sminkmester
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január végén már mindennél jobban várjuk a tavaszt, ám addig is, amíg nem érkezik el a melegebb idő és a sok napfény időszaka, nem árt, ha a szokottnál is jobban figyelsz az arcbőrödre. Larion Oscar sminkmester nemcsak szuper szépségápolási tanácsait, de téli sminktrükkjeit is megosztotta a Life.hu-val. 

Hidratálás minden évszakban

A szeles idő, a hideg kiszárítja, érzékenyebbé teszi a bőrszerkezetet. A hideg idő miatt a hőérzetünk is másképp alakul, emiatt kevesebb folyadékot iszunk, ez pedig nagyban hozzájárul a bőr állagának romlásához. A legfontosabb télen is a napi megfelelő mennyiségű folyadékbevitel - erről ne feledkezz meg!

Forrás: Thinkstock

Tápláld a bőrödet!

Fontos, hogy a folyadék mellett tápláló krémekkel tedd ellenállóbbá a bőrödet. Használj fürdés után vízmegtartó, tápláló testápolókat, amik lehetnek gazdag krémes állagúak, de akár olajos bázisúak is. Az arcbőrt kényeztesd a korosztályodnak és a bőrtípusodnak megfelelő arckrémekkel. Az év ezen időszakában imádom az esszenciális olajokat, szérumokat a bőrápoláshoz. Pillanatok alatt visszaállítják a bőr pH-értékét, energiával telítetté, ragyogóan üdévé varázsolják a bőrt. Körkörös, masszírozó mozdulatokkal vidd be az olajat, a szérumot a bőrbe, így egy feszesítő arctornában is részed lehet. Az antioxidánsokban gazdag, érzéki aromák pedig azonnal hatnak a bőrre: ilyenek a levendula, kamilla, narancs, angol levendula, rózsa.

Gyümölcspakolások bármikor

Az arc karbantartásához jó, ha heti 1x készítesz egy kis gyümölcspakolást. Hogy milyet? ITT és ITT már mutatott szuper frissítő pakolásokat Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője.

Radírozz rendszeresen!

Elhalt hámsejtjeidet kíméletes arcradírozással vagy kozmetikai kezeléssel távolítsd el. ITT megtalálod, hogyan készíts szuper bőrradírt.

Méregtelenítés a bőrnek

Bár a téli léböjtkúrák nem egészségesek, a szanuázás vagy az inhalálás csodát tesz a bőrrel.

Forrás: giphy

Ragyogás és metálfények tél végére

A téli sminkek elkészítéséhez közkedveltek a metálfényű és textúrájú színek: a türkizkék, királykék, ezüstszürkék feketével kombinálva. Technikailag a minimal smoky, ami azt jelenti, hogy a mélyítővonalig készítjük a füstös hatású szemet.

Ajakrúzsban a gyöngyház típusok népszerűek, de sokkal izgalmasabbak az élénk hideg tónusú pinkek, lilák, fukszia, mélybordó árnyalatok, akár matt vagy fényes változatban. Kifinomultan elegáns lehetsz, ha hagyod, hogy az anyagok textúrája ragyogjon a bőrödön. Ha nem tudod, milyen színek állnak jól, kattints IDE!

Nagyon érzéki, ha highlighttal emeled ki az arccsontodat, de akár a szemzugot is, ami lehet selyemfényű, de krémes fényes is. Apró trükkök ezek, de a lényeg, hogy az egyéniségednek megfelelően ragyogj!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.