Helló, gyönyörű haj! Ints búcsút a zsíros tincseknek még ma!

Forrás: Thinkstock -
haj tippek szépségápolás tippek-tanácsok szépség zsíros haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye nincs is bosszantóbb az állandóan zsírosodó hajnál? Lehet, hogy rossz a hajmosási technikád, vagy nem a megfelelő kozmetikumokat használod, ha ezzel a problémával küzdesz. Próbáld ki tippjeinket, és megszabadulhatsz a zsíros tincsektől!

A túl gyakori mosás csak ront a helyzeten

Legszívesebben naponta megmosnád a hajad, mert állandóan zsírosnak érzed? Pont ez a baj! A túl gyakori mosás miatt csak még több olajat termel a fejbőröd. Maradj a heti két, maximum 3 alkalomnál, és ezt sose lépd túl!

Balzsamot csak a végére!

Ugye eszedbe se jut a hajtövedre balzsamot, pakolást tenni? Attól lesz csak igazán zsíros a haj. Ezek a termékek kifejezetten a hajhosszra és a végekre vannak kifejlesztve, ne tedd a fejbőrődre, mert csak elnehezíti. A kifejezetten fejbőrre használatos pakolásoknál persze más a helyzet, azok nem ártanak a fejbőrödnek.

Te helyesen mosol hajat?

Sokszor egyetlen rossz szokás is befolyásolhatja a hajad állapotát. Lehet, hogy csak azért zsírosodik, mert nem helyesen mosod. Íme, öt alapvető hiba, amit tilos lenne elkövetned!

A forró víz ellenség

Túl hideg vízzel sem ajánlatos hajat mosni, de a túl forró is kifejezetten kerülendő, mert csak beindítja a zsírosodást.

Forrás: Thinkstock

Használj szárazsampont!

Egy napot hosszabbíthatsz a két mosás közti időszakon, ha beveted ezt a szuper trükköt. Ha teheted, a spray-s verzió mellett dönts a poros helyett, mert sokkal könnyebb eloszlatni.

Life.hu tipp

Készítsd el a szárazsampont te magad! Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője itt megmutatta, mi is kell hozzá.

Spórolj a styling-termékekkel!

A hajhab és hajlakk fontos kellékei a fürdőszoba polcának, de csak óvatosan! Nem is gondolnád, de ezek a termékek is felelősek a zsírosodásért, főleg, ha a a fejbőrödre is jut belőlük.

Vigyázz a hajkefékkel!

Ha túl erősen dörzsöli a kefe a fejbőrödet, az stimulálja az olajtermelést. Válassz puhább kefét!

Forrás: Thinkstock

Próbáld ki a citromot!

Heti egyszer, mosás után öblítsd át frissen facsart citromlével a hajtövedet, és kicsit hagyd is rajta. Majd öblítsd le langyos vízzel. Szuper lesz!

Fordítva az igazi!

Először tedd fel a pakolást a hajvégekre, majd úgy mosd le, hogy közben megmosod samponnal a hajtövedet. Miközben alaposan átdörzsölöd a fejbőrödet, van ideje hatni a hajvégápolónak. Így elkerülöd a száraz végek, zsíros hajtő problémát.

Ritkítva könnyebb

Ha sok hajad van, minden harmadik alkalommal, ha fodrászhoz mész, ritkíttass belőle, a nagy hajtömeg ugyanis könnyebben zsírosodik. Ezt a tippet kevés hajúaknak azonban nem ajánljuk.

Tartsd be az előírt mennyiséget!

Ne használj több sampont, mint ami a dobozra van írva! A nagyobb mennyiségtől csak elnehezedik a hajad, de nem lesz tisztább. Érdemes a nagyon krémes állagú samponokat egy kis vízzel felhígítva felvinni a hajra!

3 éves kislány, aki jobban vágja a divatot, mint tehttp://www.life.hu/trend/20150211-szuper-stiluserzeke-van-a-haromeves-kislanynak-anyukaja-divatblogot-veze.htmlLondon Scout még csak hároméves, de olyan ízlése van öltözködés terén, hogy még Victoria Beckham is megirigyelné. Trend--Ez a legdivatosabb hajfestés 2015-rehttp://www.life.hu/trend/20150130-uj-trend-2015-ben-a-pixeles-hajfestes.htmlÚj trend hódít a fodrászszalonokban: a pixeles hajfestés.TrendOrigoViszlát, kiszáradt, cserepes ajkak!http://www.life.hu/trend/20150203-cserepes-szaraz-ajkak-ellen-szepsegapolasi-tippek.htmlNagyon bosszantó az érzés, amikor állandóan kiszáraz az ajak, főleg, ha mindegy, hányszor kened be ajakbalzsammal, akkor sem múlik el a szárazság. Ám van néhány praktikánk, amiket érdemes bevetned!Trend--Gyönyörű, hosszú hajra vágysz? - 7 apró trükk, amit próbálj ki!http://www.life.hu/trend/20150114-hajnovekedest-elosegito-tippek.htmlHa szép, hosszú fürtökre vágysz, de alig tudod kivárni, hogy végre megnőjön a hajad, kövesd ezt a néhány egyszerű tippet, és garantált lesz a siker.Trend--Kivillanó combok, átütő mellbimbók - Rihanna legvadabb Grammy-ruháihttp://www.life.hu/trend/20150206-rihanna-grammy-dijatadokon-viselt-legvadabb-ruhai.htmlRihannát talán első klipjében láttuk utoljára visszafogott szettben. De nem is baj, hiszen így is szeretjük az extrém énekesnőt. Összeszedtük Rihanna legvadabb ruháit, amiket a korábbi Grammy-díj-átadókon viselt. TrendOrigoÍgy változott a fekete nők haja 100 év alatt - újabb zseniális videóhttp://www.life.hu/trend/20150116-fekete-nok-hajtrendjei-100-ev-alatt.htmlÉvről évre változnak a frizura-és sminktrendek. Van, amire emlékszünk, van, amire már réges rég nem, de szinte minden évtizedhez hozzá tudunk fűzni a fejünkben egy jellegzetes frizurát. Szuper egyperces videóban megnézheted, hogy változott a fekete nők frizurája az elmúlt évtizedekben.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.