Pataki Ági: "Én nagyon örülnék, ha létezne a világon retusellenes mozgalom"

Forrás: Pataki Ági -
retusálás lesifotók Photoshop smink D. Tóth Kriszta Pataki Ági
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magazinok túlzott Photoshop használata a kezdetektől megosztotta a világot. Igaz, nem jobban, mint az, ha a világ legszebb nőiről retusálatlan képek kerülnek fel a világhálóra. D. Tóth Kriszta és Pataki Ági azt vallják, jó, ha egy ismert nő számítógépes javítások nélkül is vállalja arcát, ugyanis az önbizalmat ad az embereknek. 

Cindy Crawford, a minap megjelent retusálatlan fotói apropóján magyar hírességeket faggatott a Bors. Arra voltak kíváncsiak, mit szólnak a jelenséghez. Adta magát, hogy a témához D. Tóth Kriszta is hozzászólt, ugyanis az egykori tévés, írónő Negyven éve a Földön - szelfi challenge címmel kezdett smink nélküli fotókat közzétenni magáról, éppen a negyvenedik szülinapján. Kriszta szerint mindenki csinálja azt, ami jólesik neki, a magazinokban pedig egy kis retus úgyis elengedhetetlen.

"Nem akartam mozgalmat indítani"

"Azóta már 20 nap eltelt, és volt, hogy úgy éreztem, nem vagyok jó formában, de tartottam magam a fogadalmamhoz. Ennek csak akkor van értelme, ha azokon a napokon is megmutatod az arcod, amikor nemhogy lefotózni nincs kedved magadat, de kibújni a takaró alól sem. Ez az egész kísérlet nagyon felszabadító dolog. Nem mozgalmat szerettem volna indítani, hanem önmagamat kipróbálni, mennyire vagyok képes magamat elfogadni 40 évesen, ráncokkal, karikákkal, kialvatlanul, néha rosszkedvűen. Ez erről szól. Csupán egy kísérlet” - árulta el a Life.hu-nak Kriszta. Az teljes cikkünket erről ITT olvashatod el.

Pataki Ági pedig arról beszélt, hogy a nyolcvanas években nem retusálták a képeket, a jó fotós-rossz fotós kamerájának volt inkább kitéve.

Forrás: Pataki Ági

"Én nagyon örülnék, ha létezne a világon retusellenes mozgalom, mert annak dacára, hogy én is szívesen nézem ma­gamról a javított képeket, egyáltalán nem tartom jónak, hogy másmilyen fotók már nemigen jelenhetnek meg a magazinokban. Az olvasók számára ugyanis elérhetetlen álomképeket közvetítenek" – magyarázta Ági, és hozzátette, teljes smink nélkül us vállana fotózást. "Ám az aligha jelenhetne meg ma bármelyik magazinban is. Épp ezért nem bánom azt sem, ha lesifotó készül rólam, és szívesen nézem a világsztárok hasonló képeit is. Ez segíthet a nőknek helyretenni a dolgokat, ezek a fotók nem engedik, hogy mindenki idealizálva legyen. Persze megjelenhetnek a vörös szőnyeges fotók is, ellensúlyként és azért, hogy inspiráljon: így is ki lehet nézni" - szögezte le.

Pataki Ági szépségtitkai

Az 5 kérdés a szépségről című sorozatunkból természetesen Pataki Ági sem maradhatott ki. Ági nem csak húszévesen volt gyönyörű – a mai napig remek formában van. Ő tényleg odafigyel a bőrére, csakúgy, mint az egészséges életmódra és a sok sportolásra. Az eredmény pedig magáért beszél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.