szépségápolás smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reggel-este rendesen kened az arcodat, a szempillaspirál igaz barátnőd, és kozmetikushoz is betévedsz legalább félévente? Ez remek, de van még pár dolog a palettán, amit 30 éves korodig érdemes kipróbálnod, ha sminkekről és bőrápolásról van szó. Hogy mik ezek? Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk. 

Jó tudni, hogy ebben a korszakban mi is történik a bőrrel. Ahhoz, hogy később is megmaradjon bőröd rugalmassága, szépsége, kezdd el óvni és táplálni krémekkel és fedezd fel a szemkörnyékápoló előnyeit! A stressz, terhesség, fogamzásgátló, peteérést serkentő gyógyszerek hatására zsírosodik a T-zóna, kombinált bőrszerkezet alakulhat ki. Íme, 10 dolog, amire érdemes odafigyelned!

1. Járj rendszeresen kozmetikai kezelésre, emellett fontos a napi mélytisztítás és a bőrtípusnak megfelelő hidratálás.

Forrás: Thinkstock

2. Havonta használj arcradírt, az elhalt hámsejtek eltávolításával ugyanis fokozhatod az alkalmazott kozmetikai termékek hatásosságát.

3. Akkor is használj napvédő krémet az arcodra, ha nem kifejezetten a napozás a cél, így elkerülöd a barna foltok kialakulását. Az alapozók is tartalmaznak fényvédőt, ha azonban nem sminkeled magad, kifejezetten arcra használható fényvédő krémet válassz.

4. A folyékony szerkezetű alapozók az ideálisak, de elegendő nappalra egy BB krém, hogy egységes legyen a bőrszíned.

Forrás: Thinkstock

5. Nem kell mindig púder! Ha azonban nagyon zavar az arcod fényessége, elég, ha csak a T-zónára viszel fel belőle!

6. A korrektor és a highlighter jó barátok: minden nap segítenek eltüntetni a fáradtság vagy a kialvatlanság jeleit. Ha nem az álcázás a cél, akkor pedig egyszerűen ragyogóvá varázsolhatod az arcodat: vigyél fel belőle a szemzugba, a szem alá, a szemöldökcsontra valamint az arccsontra.

7. Az arcpírt érdemes használnod, ez ugyanis üde ragyogást kölcsönöz az arcnak. Egy dologra kell csak odafigyelni, mégpedig a bőrszínre. Ha porcelánfehér vagy világos a bőrszíned, nagyon jól mutat minden a halványrózsástól a mályváig. Amennyiben olívás vagy kreol a bőrszíned, a barackos árnyalattól a bronzbarnáig válogass kedvedre.

8. Ha szereted a csillámos textúrákat, még ebben az időszakban használd bátran, de csak kifinomult változatot válassz. Pár év múlva azonban előnyösebbek lesznek a matt textúrák!

Forrás: Thinkstock

9. A füstös sminket is vállald be, akár színes változatban is!

10. Ne félj az élénk rúzsoktól, ezek ugyanis pillanatok alatt ragyogóvá varázsolják viselőjüket. Ehhez már csak egy szép, ívelt tusvonal kell: fenséges lesz a megjelenésed.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.