Egy jó tavaszi kabát mindenkinek kell! Így válaszd ki a tökéleteset

fashion week tavasz kabát dzseki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már alig várod, hogy a szövetkabátodat, a pufidzsekidet, esetleg a bundádat valami könnyű, tavaszi darabra cseréld? Mi is így vagyunk ezzel, ezért nem is indulhat a tavasz kabátmustra nélkül. Szemes Nóra személyi stylistot faggattuk arról, melyek azok a darabok, amik nem hiányozhatnak a tavaszi ruhatárból, és arról, hogy mit viseljenek a nőies vagy éppen fiús alkatú hölgyek idén tavasszal.

Alkalmakra, munkába - Bézs ballonkabát

Minden nőnek szüksége van legalább 2 tavaszi kabátra, amik egyébként alapdarabok - vallja Szemes Nóra személyi stylist. Az egyik ilyen a klasszikus, derékban karcsúsított, bézs ballonkabát kihajtós gallérral, övvel. Általában combközépig ér, kifelé bővülő aljjal. A hosszabbakat érdemes nadrághoz viselni, a rövidebbeket viszont okosan kell kombinálni szoknyával. Fontos, hogy ugyanolyan legyen a szoknya és a kabát fazonja. ,,Ha egy térdig érő ceruzaszoknyát választunk, azt lehetőleg szűkebb, és ne kifelé bővülő kabáttal kombináljuk. Ha viszont a szoknya is kifelé bővül, akkor a kabátnak is érdemes. Emellett figyeljünk arra is, hogy a kabát addig érjen, mint a szoknya, semmiképp se legyen rövidebb nála" - hívta fel a figyelmet Nóra.

Forrás: http://lookbook.nu

És hogy miért éppen bézs? Ez a szín mindenkinek jól áll, csak meg kell találni a megfelelő árnyalatot. Választhatsz világos bézst, drapposat, valami sötétebbet, a lényeg, hogy a bőrszínedhez passzoljon.

1. Stradivarius 8.995 forint, 2. H&M 34.990 forint, 3. Massimo Dutti 49.995 forint, 4. Mango 23.995 forint, 5. Zara 29.995 forint

Keverd a stílusokat bőrdzsekivel

A ballonkabát mellett a bőrdzseki az, ami Nóra szerint jó szolgálatot tesz a hűvösebb napokon. Nem feltétlenül kell nagy összegért méregdrága bőrdzsekit venni, a szép műbőrök is tökéletesek, de turikban, vintage üzletekben is kincsekre bukkanhatsz. ,,Fontos, hogy rövid fazonú, karcsúsított legyen. A fekete szín kevés nőnek áll igazán jól, így én inkább egy barnás árnyalatra, csauszínre vagy világosbarnára szavazok, esetleg valami színesre. Egy bőrdzseki nem csak a sportos szettekhez passzol - manapság elegáns ruhákkal, koktélruhákkal is simán hordhathatók" - vallja Nóra.

Forrás: http://lookbook.nu/

Nóra tippje

,,Ha ez a két alapkabát megvan, akkor jöhetnek a blézerek, amik egy-egy szép sállal remekül működnek az átmenei időkben. A poncsók is virágkorukat élik, egy steppelt, vékony dzseki is tökéletes sportos szettekhez, és a farmerdzseki, a nagy visszatérő is jó választás. Ezzel kapcsolatban viszont fontos arra figyelni, hogy ugyan lehet farmert farmerrel kombinálni, ám nagyon kell ahhoz érteni, mit mivel párosítunk."

1. Bershka 23.995 forint, 2. F&F 10.320 forint, 3. ASOS 74,32 euró, 4. Levi's, 5. Pepe Jeans

ÍGY VÁLASSZ KABÁTOT AZ ALKATODRA!

Körte alkathoz derékban karcsúsított kabát

A körte alkatú nők válla keskeny, derekuk nagyon vékony, így nekik érdemes ide helyezni a fókuszt. ,,A szélesebb gallérral optikailag lehet szélesíteni a vállat, a puffos ujjú megoldások is jöhetnek, és jól állnak nekik a rövid bőrdzsekik" - mondja a stylist. A duplasoros megoldások optikailag szélesítenek, ezért a körte alkathoz egysoros kabátokat érdemes választani. Ha azonban ez a kabát csak derékig ér, akkor lehet duplasoros is. Azonban az egyenes fazonú kabátokat és a combközépig érőket érdemes elkerülni.

1. ASOS 94,59 euró, 2. TopShop 49 font, 3. H&M 12.990 forint, 4. GAP 62,96 dollár, 5. Zara 59.995 forint

Nőies homokóra alkathoz klasszikus fazonok

A homokóra nagyon nőies alkat, ezért itt szintén érdemes a derekat kiemelni. Az abszolút klasszikus fazonok közül válogass, arra azonban mindig ügyelj, hogy karcsúsított legyen a kabát. Ha a csípőd nem annyira széles, akkor választhatsz combközépig érő darabot is.

1. ASOS 87,83 euró, 2. Zara 25.995 forint, 3. Zara 34.995 forint, 4. GAP 128 dollár, 5. Massimo Dutti 64.995 forint

Fiús alkathoz extra fazonok

Ők azok, akiken jóll állnak a trendi, merész, extrém fazonok. A fiús alkaton jól mutatnak a buggyos, zsákszerű, lógós, többrétegű, hagyma fazonú kabátok. Ők bátran viselhetnek egészen magason zárt felsőket is. Ha azonban karcsúsított a kabát, akkor csakis olyat viselj, aminek az alja kifelé áll.

1. Zara 19.995 forint, 2. H&M 9.990 forint, 3. Massimo Dutti 49.995 forint, 4. Zara 19.995 forint, 5. Mango 17.995 forint

Téglalap alkat - válassz trükkös fazont!

A klasszikus fiús, modellalkatnál erősebb, zömökebb a téglalap alkat. Nekik érdemes középre irányítani a figyelmet: a feltűnő, egysoros gombolás például remek választás. Emelett az aszimmetrikus fazonok is passzolnak ehhez az alkathoz.

1. ASOS 81,08 euró, 2. TopShop 130 font, 3. Mango 33.995 forint, 4. Bershka 22.995 forint, 5. Zara 29.995 forint

Alma alkat - inkább hosszabb, mint rövidebb

Ha alma alkatú vagy, és kabátot vásárolsz, arra nagyon figyelj, hogy kerüld a töltöttgalamb-effektust. Választhatsz A-vonalút is, ha pedig a dúskeblűek táborába tartozol, kerüld a duplasoros darabokat. Az aszimmetrikus fazonok, a kivágottabb felsők azonban tökéletesek. Az alul húzott illetve a buggyos változatokat érdemes kerülni, a kabát mindig inkább hosszabb legyen, mint rövidebb.

1. Stradivarius 13.995 forint, 2. New Yorker 9.990 forint, 3. H&M 14.990 forint, 4. TopShop 60 font

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.