Legyen a bőröd a szexepiled - nagy tavaszi alapozókörkép

sminkmester szépségápolás smink Larion Oscar alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vizes vagy sűrűbb állagú? BB vagy CC krém? Folyékony vagy por? Larion Oscar sminkmester tippjei következnek tavaszi alapozóvásárláshoz. 

Igazán bőséges és gazdag a felhozatal a bőrszépítő termékek terén. Nézzük is a választékot, kezdjük mindjárt a modern csodakrémekkel!

Forrás: Thinkstock

Miért fontos az alapozó?

Az alapozó egységesíti a bőr színét, ez a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. Az alapozó színének kiválasztására a legoptimálisabb a természetes fény. Próbáld ki a homlokod közepén és a biztonság kedvéért az áll vonalától le a nyakra. Az a jó alapozó szín, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel, hisz ekkor marad láthatatlan.

A púder tökéletesíti az alapozót. A kompakt púderek színezettek, ezért önmagukban is lehet használni őket, ha hibátlan a bőröd. Ebben az esetben a bőrszíneddel megegyező színű púdert válassz. Ha az alapozót szeretnéd fixálni, egy harmonizáló árnyalattal legyen világosabb a púdered színe.

Színezett hidratálók - BB krém

A könnyedebb, színezett hidratálókrémeknek már van egy kis fedőképességük, emellett hidratálják a bőrt, egységesítik a bőrszínt és fényvédőt is tartalmaznak. Őket hívják Beauty Balmnak, vagyis BB krémnek.

Bőrhibákra CC krém

Ha az előzőnél erősebb fedésű, de könnyű szerkezetre vágysz, válaszd a Color Correction, azaz a CC krémet, ami képes a bőr színkorrekcióját elvégezni és erősebben fedi el a bőrhibákat.

Apró ráncokra DD krém

Ha esetleg a szarkalábakat is szeretnéd elkendőzni, de vágysz a könnyű szerkezetre, akkor tökéletes lesz a Daily Defense, azaz a DD krém. Ez a típus magába foglalja a BB és a CC krémek tulajdonságait, de még extraként póruscsökkentő hatása is van.

Érzékeny bőrre EE krém

Ha ultraérzékeny a bőröd, válaszd az Even Effect Skintone Correctort, azaz a EE krémet. Egyenletes fedést biztosít, mindamellett ellenáll a környezeti ártalmaknak, stressznek. Irritált területek enyhítője és kiváló a pigmentfoltok ellen is.

1. MAC Lightful C Krém, 2. Marionnaud BB Krém, 3. NIVEA BB Krém, 4. Bobbi Brown BB Krém, 5. La Roche-Posay BB Kém, 6. Clinique BB Krém, 7. Essence CC Krém

Alapozók bőrtípus szerint

A legfontosabb a bőség zavarában, hogy a bőrtípusodnak legmegfelelőbb alapozót válaszd.

Normál bőrtípusnak ideális a krém, akár folyékony változatban, de olajosabb, krémesebb, illetve púderes alapozó is megfelelő.

Zsírhiányos, száraz bőrre az olajosabb, krémesebb textúrák a legjobbak.

Olajos, szeborreás, zsíros bőrre az alapozó alá mattító, faggyúháztartást csökkentő krémet, primert ajánlatos használni, hogy az alapozó ne fényesedjen át. Ha a te bőröd is ilyen, a legideálisabb választás a púderes alapozó, a végén matt púderrel érdemes fixálni az alapozást.

Korpás, szeborreás bőrre az olajosabb, krémesebb alapozó a jó választás.

Kombinált bőrre olajosabb, krémesebb, de akár jó lehet a púderes alapozó is, ha a T-zónára használsz mattító krémet.

Érzékeny bőrre hipoallergén és bőrnyugtató összetételű alapozók az ideálisak.

Klasszikus alapozók

Ha jobban kedveled a hagyományos dolgokat, akkor válogass bátran a jól bevált klasszikus alapozók közül. Ám arra figyelj, hogy lényeges különbség van a termékek között.

Alapozóstiftek: erős fedést biztosítanak, de picit zsíros hatásúak, ezért inkább kerüld, ha a bőröd zsírosodásra hajlamos. Ideális a gyors smink elkészítésére, akár ujjal, de szivaccsal is kiválóan működik.

Kompakt alapozók: Gyönyörűek és praktikusak, természetes hatást biztosítanak. Lehet szárazon, azaz önmagában használni, akkor erősebben fed. De ha nedves szivaccsal készíted el az alapozást, akkor ultrakönnyű hatást érhetsz el vele.

Krém alapozók: Ők az igazi jolly jokerek! Nagyon jó fedést biztosítanak, lehet kézzel, szivaccsal, ecsettel is elkészíteni az alapozást, te magad irányíthatod a textúra vastagságát.

1. Bobby Brown, 2. L'Oréal, 3. Max Factor, 4. Garnier, 5. Essence, 6. Clinique, 7. MAC

Púder alapozó: Ez egy igazi gyöngyszem. A kőpúderhez hasonló állagú és tulajdonságú, de annál jobban fed és tartósabb. A benne lévő púder felszívja a faggyúfelesleget az arcról, ezért a zsíros, zsírosodásra hajlamos bőrűeknek ideális alapozója lehet. Nedves szivaccsal és szárazon is felviheted, csodaszép matt befejezéssel.

Hab állagú alapozók: Ezek természetes hatást biztosítanak, szó szerint habkönnyű textúra, púderszemcsékkel gazdagítva. A legjobb ujjal felvinni az arcra. Ám gyenge fedőképességű termék, egy idő után átfénylik, ezért érdemes a T-zónát lepúderezni.

Folyékony alapozó: Könnyű használni, ezért is oly népszerű. Erősen fed, mégis természetes hatású. Mi magunk szabályozhatjuk a fedés erősségét, rétegelhetjük is. Lehet kézzel, szivaccsal, ecsettel is használni. Számtalan textúrában létezik, van belőle fényes, matt, hosszantartó, tartós, E-vitaminban gazdag és ásványi anyagokkal dúsított összetétel is.

Alapozás előtt

Az arctisztítás után használj a korosztályodnak és bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémet vagy újgenerációs arcolajat a bőr rugalmasságának visszaállításához. Várj egy keveset, ha nincs túl sok időd, akkor itasd le arcodról a felesleges esszenciát. Miután megismerted a bőrtípusodat, annak megfelelően válassz egy bőrtökéletesítő krémet. Jöhet a láthatatlan primer, ami egységesíti a bőrszerkezetet. Alapozód fajtája bármilyen lehet - a bőrtípusodnak megfelelő -, a legjobb, ha az ujjaddal masszírozod be alaposan az alapozót. Ha úgy érzed, hogy elkészültél vele, akkor a tiszta ujjaddal menj végig rajta még egyszer. Ezután világosítsd ki a korrektorral a szem alatti területet. A highlighterrel a szemöldökcsontot, arccsontot és a kupidó ívet. Ujjaddal szépen masszírozd össze láthatatlanul az alapozóval. Végezetül púderezd le a T-zónát.

Forrás: Thinkstock

Így vidd fel az alapozót!

Az alapozó használatára, felviteléhez választhatsz alapozószivacsot, aminek formája lehet lapos, háromszög alakú, de most a legmenőbb a tojásformájú speciális szivacs, aminek szerkezete kifinomultabb a korábbiaknál és sokkal szebben lehet vele dolgozni. Amire érdemes figyelni, az az, hogy a szivacsot picit be kell nedvesíteni és úgy használni, mert így nem karcolja a bőrt és egyenletesebben teríti az alapozót.

De választhatsz alapozóecseteket is, azok között is többféle választási lehetőség adódik. Vannak a lapos és kör alakú ecsetek - mindkét fajta ideális a szép munkához. Összetételüket tekintve vannak szintetikus és szőr ecsetek. Melyik a legjobb? Ki kell próbálni, kinek melyik jön be, melyik áll a kezére. Aki az ecset mellett tette le a voksát az tudja, hogy spórolni lehet a termékkel és sokkal precízebben lehet elkészíteni általa az alapozást.

Az alapozót az ujjaddal is felviheted, ebben az esetben úgy bánj vele, mint a hidratáló krémmel: egyenletesen oszlasd el arcodon, a szemhéjat is beleértve. Ujjad a legfinomabb eszköz és a legtermészetesebben tudod vele elkészíteni az alapozást.

Milyen legyen a cicaszem 2015 tavaszán? Már mutatjuk is!http://www.life.hu/trend/20150309-larion-oscar-sminkmester-elmondja-milyen-legyen-a-cicaszem-2015-ben.htmlNincs klasszikusabb szemfestési technika a cicaszemnél, ám minden szezonban másként készül a trendi szemsmink. Hogy milyen a tökéletes cicaszem 2015 tavaszán? Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagja elárulja. TrendThinkstockJáték az arcbőrrel - mi a trend 2015 tavaszán?http://www.life.hu/trend/20150305-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-sminkeljuk-az-arcot-2015-tavaszan.htmlIdén felejtsd el az agyonsminkelt arcbőrt, mert abszolút a természetes makeup a trend. Könnyűnek tűnik, pedig ahhoz is idő és ügyesség kell, hogy natúr sminket készíts - Larion Oscar, a Jónő Team sminkese el is árulta, milyen sminkeszközökkel érdemes dolgozni. Trend--Mi kerül az ajakra 2015 tavaszán? Megmutatjuk!http://www.life.hu/trend/20150305-larion-oscar-sminkmester-elarulja-milyen-ruzs-a-trend-2015-tavaszan.htmlJólesik egy kis szín a téli szürkeség után. Ha nem szeretsz órákig sminkelni reggelente, akkor is van megoldás: egy mámorító színű ajakrúzs mindig feldobja a megjelenésedet. Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagja elárulta nekünk, milyen színek hódítanak idén tavasszal. TrendOrigoNude körmök mindenütt - a legmenőbb körömlakkok 2015 tavaszánhttp://www.life.hu/trend/20150227-divat-es-szepseg-koromlakkok-2015-tavaszan.htmlAkármennyire is imádjuk a sötét körmöket, tavasszal azért mi is valami világosabbra, valami színesebbre vágyunk, hogy legalább ezzel is feldobjuk a mindennapokat. 2015 tavaszán a nyers színek, különösen a nude hódítanak a körmökön, de lássuk, mi van még a palettán!TrendThinkstock10 beauty-művelet, amit egy nőnek 30 éves koráig ki kell próbálniahttp://www.life.hu/trend/20150226-10-beauty-muvelet-amit-egy-nonek-30-eves-koraig-ki-kell-probalni-larion-oscar-sminkmester-segit.htmlReggel-este rendesen kened az arcodat, a szempillaspirál igaz barátnőd, és kozmetikushoz is betévedsz legalább félévente? Ez remek, de van még pár dolog a palettán, amit 30 éves korodig érdemes kipróbálnod, ha sminkekről és bőrápolásról van szó. Hogy mik ezek? Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk. Trend--Huszonéves vagy? Így sminkelj 2015-ben!http://www.life.hu/trend/20150219-huszoneves-vagy-igy-sminkelj-2015-ben-larion-oscar-tippjei.html20 évesen mindent szabad, ha sminkről van szó? Huszonévesen már menő a vörös rúzs, netán ezt érdemes meghagyni az érettebb nőknek? És mi a helyzet az erős szemsminkkel? Larion Oscart faggattuk arról, mit érdemes kipróbálni vagy épp hanyagolni huszonévesen. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.