Magnéziumolaj - új csodaszer a bőrnek? Ezeket mindenképp tudnod kell róla!

Forrás: Thinkstock -
magnézium szépségápolás magnéziumolaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magnéziumolaj tipikusan olyan anyag, aminek bőrápoló hatásairól nem sokat lehetett hallani, eddig ugyanis leginkább csak magnéziumpótlásra használták. Vajon tényleg helyettesítheti a hidratáló krémeket, ráadásul még a pattanásaidat is kezelheted vele? Most eláruljuk!

Mi az a magnéziumolaj?

Ez tulajdonképpen nem egy olaj, csak magnézium-klorid vízben feloldva, az olajos állagát pedig az erősen koncentrált elemek és a víz összekeveredése miatt kapja. A magnéziumot alapvetően nem szokták bőrápolásra használni, de remek lehetőség lehet magnéziumhiány kezelésére és a bélmozgás szabályozására. Segít a gyulladások, fájdalmak, az izomláz, izomgörcsök és az ízületi gyulladással kapcsolatos sérülések enyhítésében.

Forrás: Thinkstock

Tényleg segíthet tisztán tartani az irritált bőrt?

A magnéziumolaj gyors felszívódása miatt úgy viselkedik, mint egy nedvesítőszer, ami segít a bőr hidratálásában és rugalmasságának megtartásában. Nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy milyen hatással van az irritált bőrre, ám számos laborvizsgálat kimutatta, hogy a magnézium lebontja a zsírokat és olajokat, éppen ezért tudja csökkenteni a bőr zsírosodását is. Mindezek mellett segít a stressz leküzdésében és javítja az alvás minőségét, valószínűleg éppen ezért tudja megszüntetni az olyan stressz által kiváltott bőrproblémát, mint a pattanás.

Így használd!

Habár a legtöbben úgy gondolnánk, a magnéziumot szájon át kell bevinni a szervezetbe, a bőrön keresztül még ennél is gyorsabban tud felszívódni. Akár magadnak is készíthetsz, ha a magnéziumot forró vízbe meríted és a keveréket egy dezodoros palackba töltöd. Nagyon fontos, hogy az olajat ne dörzsöld bele közvetlenül az arcodba, érdemes először 5-6 spricceléssel kezdeni naponta, amit néhány nap elteltével akár 20-ig is növelhetsz. Manapság már kaphatók olyan készítmények, amelyek ezt a keveréket tartalmazzák, de mindegyik más és más mennyiségű hatóanyaggal rendelkezik, így még a használat előtt érdemes elolvasni a címkét.

Forrás: Thinkstock

Mik lehetnek a veszélyei?

Bár azt mondják, hogy szinte lehetetlen túladagolni a magnéziumot, azért bánj vele óvatosan! Ha túl sok magnézium kerül a szervezetedbe, az az úgynevezett GI mellékhatásokhoz vezethet, amely laza és vizes székletet eredményez. Ha hasonló mellékhatásokat tapasztalsz, mindenképp fordulj egészségügyi szakemberhez, mielőtt tovább használnád.

Life.hu tipp

Egészségünk és szépségünk megőrzésében, valamint a megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszanak a hidegben sajtolt növényi olajok. Ezekre a bennük rejlő telítetlen zsírsavak és vitaminok miatt van szükségünk. A Life.hu korábban ITT összegyűjtötte azokat a nélkülözhetetlen és jótékony olajokat, amelyektől egészséges és gyönyörű leszel még a leghidegebb napokon is.

Játék az arcbőrrel - mi a trend 2015 tavaszán?http://www.life.hu/trend/20150305-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-sminkeljuk-az-arcot-2015-tavaszan.htmlIdén felejtsd el az agyonsminkelt arcbőrt, mert abszolút a természetes makeup a trend. Könnyűnek tűnik, pedig ahhoz is idő és ügyesség kell, hogy natúr sminket készíts - Larion Oscar, a Jónő Team sminkese el is árulta, milyen sminkeszközökkel érdemes dolgozni. Trend--Száraz, érdes bőr a téli hideg miatt? Tippek, amik segítenek!http://www.life.hu/trend/20150123-szaraz-erdes-bor-ellen-termeszetes-modszerek-amiket-erdemes-kiprobalni.htmlTélen kifejezetten nehéz a száraz bőrűek élete, hiszen a hideg idő még jobban kiszárítja a bőrfelületet. Akinek alapból normál bőre van, azok is gyakran panaszkodnak feszülő, kicserepesedett bőrre a hideg időben. Íme, néhány hasznos tipp a bőrszárazság ellen! TrendThinkstock7 gyümölcs, amitől garantáltan ragyogó lesz az arcbőrödhttp://www.life.hu/trend/20140315-7-gyumolcs-amitol-garantaltan-ragyogo-lesz-az-arcborod.htmlA reklámok arra tanítanak, hogy a szép és egészséges arcbőr titka nem más, mint a krémek és arclemosók. Pedig ez csak fél igazság: a belső egészség kisugárzik, vagyis napi étrendünk legalább ilyen fontos a bőrünk megjelenése szempontjából. Sorra veszünk most néhány olyan gyümölcsöt, amik javítják az arcbőr egészségét - ha ezeket gyakran fogyasztod, sugárzóan szép és egészséges lesz a bőröd.Trend--Kókuszolajat nekünk is! Erre esküszik a 61 éves Christie Brinkleyhttp://www.life.hu/trend/20150226-kokuszolajra-eskuszik-christie-brinkley-modell.htmlVagy zseniális Christie Brinkley plasztikai sebésze, vagy tényleg csodát tesz a bőrrel a kókuszolaj. A modell ugyanis erre esküszik, mi pedig az arcát nézve kénytelenek vagyunk hinni neki. Trend--Büdös de hatásos - Ránctalaníts halolajjal!http://www.life.hu/trend/20131220-szepseg-es-borapolas-ranctalanitas-halolajjal.htmlSzámos táplálkozási szakértő és szépségtanácsadó szerint a világ legbiztosabb szépségtitka a tőkehalmájolajban rejlik. Ha ezt a csodás összetevőt az arcbőrbe masszírozod, nem csupán puhább és simább lesz a bőr, de az olajban található A- és D-vitaminnak, valamint az omega-3 zsírsavnak köszönhetően hidratálttá és fiatalossá is válik.Trend--A photoshopolt arc és a tápláló olajok évszaka - ezeket kenjük magunkra idén ősszelhttp://www.life.hu/trend/20141007-arckremek-olajok-hajsamponok-2014-oszere.htmlLassan elfelejthetjük a könnyű nyári hidratálókat - a hűvösebb időben másként kell intéznünk a napi bőrápolást. Szerencsére idén összel is van miből válogatni: új textúrákkal, isteni olajokkal és fiatalító csodaszerekkel készültek a legnagyobb kozmetikai cégek. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.