fashion week Marilyn Monroe Stílus2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ő aztán stílusikon volt a javából – Marilyn Monroe több mint fél évszázaddal a halála után is méltán híres a szépségéről. Van mit tanulni tőle minden nőnek – lássuk, melyek voltak a díva titkos szépségtrükkjei!

A csábítás fegyvere: a piros rúzs

Monroe kisasszony hidrogénszőke hajához mindig pirosra festette ajkait, ez a duó pedig a mai napig megállja a helyét. A színésznő rúzsa mindig tökéletes volt, ezt pedig úgy érte el, hogy öt különböző színből keverte ki a tökéletes árnyalatot. A sötétebb pirosat vitte fel az ajka sarkaiba, a világosabb árnyalatot a száj közepére. Hogy még csábítóbb legyen az összhatás, szájfénnyel koronázta meg a végeredményt. És persze még egy dolog, ami elengedhetetlen a tökéletes ajkakhoz: Marilyn szinte mindig mosolygott, nevetett, jókedvű volt, ami csábítóbb, mint bármilyen smink.

Forrás: Northfoto

Tökéletes pillák, szexi cicaszem

1999-ben a Christie aukciósház 1 millió dollárért árverezte el a sztár sminkszettjét. Ebben benne volt Marilyn legtöbb kedvenc sminkszere, többek között egy szett műszempilla is. A díva többnyire egy fél sor szempillát használt a külső szemzugban – a szemformájához ez nagyon passzolt, ettől lett még látványosabb, igézőbb a szeme. Ami nem meglepő, hiszen Marilyn nem az erőteljes szemfestésre, hanem a csábos pillákra és a cicaszemre esküdött. Mindig volt nála barna és fekete szemceruza, ezekkel húzta ki a szemét egészen a szemzugtól kezdve olyan pontosan, amennyire csak lehetett. Fültisztító pálcika is volt a neszesszerben, ez arra kellett, hogy kicsit korrigálni tudja a tusvonalat.

Life.hu tipp

Korábban úgy gondoltunk a műszempillára, mint abszolút mesterkélt sminkelemre, ami ráadásul kényelmetlen is. Ám a legújabb technikák erre rácáfolnak: egy szépen felépített pillasor teljesen természetes hatást kelt, a viselőjének olyan, mintha ott sem lenne, ráadásul éveket fiatalít. Két magyar szempillamágust kérdeztünk trendekről, technikákról és tévhitekről.
Forrás: YouTube

Visszafogott színek a szemhéjon

Ez a sminktrükk ma is abszolút megállja a helyét, hiszen az élénk rúzs, a hangsúlyos pillák és a tusvonal mellé már felesleges sok színt beépíteni a sminkbe. A szemhéjra Marilynnél mindössze egy leheletnyi krémes, fehér szemhéjpúder került, a mélyítővonalba pedig egy kevés barnás, néha pedig ezüstöskék árnyalat, amit ügyesen összedolgozott a világos színnel. Az összhatás abszolút természetes lett, amit a tusvonal koronázott meg. Az arcpír sem volt feltűnő színű: Marilyn általában egy kevés korall vagy rózsaszínű arcpirosítóval tette természetesen üdévé a megjelenését.

Ragyogó arcbőr mindenekelőtt

Marilyn nagyon odafigyelt bőre tökéletes szépségére, nagy kedvence volt a vazelin. Mindig ezt vitte fel alapozás előtt, ettől ugyanis a bőre ragyogóan fénylő lett, és nagyon üde, így a kamerák előtt is jól mutatott.

Life.hu tipp

Korábban összeszedtünk 20 olyan helyzetet a szépségápolásban, amikor érdemes kipróbálni a vazelint. Ezekért kattints IDE!

Forrás: Thinkstock

Találd meg az illatodat!

Egyszer megkérdezték Monroe-t, mit visel az ágyban, mire ő rávágta, hogy öt csepp Chanel No. 5 parfümöt. Sőt, állítólag a fürdővizébe is mindig tett belőle egy keveset. Ehhez persze az kell, hogy megtaláljuk A TÖKÉLETES parfümöt. Ennek az az egyik trükkje, hogy kipróbálsz néhány illatot, és ami a legjobban tetszik, magadra fújod, majd fél órát megpróbálod "viselni". Sokszor ugyanis beleesünk abba a hibába, hogy megszeretünk egy illatot, de magunkon már egyszerűen nem tudjuk elviselni. Ha viszont még 30 perc után is jól érzed magad az illatfelhőben, akkor itt a vége – meglelted az igazit!

Sztárok, akik Marilynhez akarnak hasonlítani

A világ szemében talán örökre a földkerekség egyik legtitokzatosabb nője marad Marilyn Monroe. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy a mai napig számos híresség igyekszik ihletet meríteni a végzet asszonyának utánozhatatlan stílusából, ami néhányuknak nagyon jól sikerült – ITT korábban megmutattuk, mennyire!

Elárverezik Marilyn Monroe utolsó, halála előtt készült képeithttp://www.life.hu/news/20150306-elarverezik-marilyn-monroe-utolso-fotosorozatanak-kepeit-amelyek-a-halala-elott-keszultek-a.htmlA 6 darabos képsorozat, amelyet a szexszimbólum utolsó fotósorozataként tartanak számon, egyetlen darabja 6 ezer dollárba, vagyis körülbelül másfél millió forintba kerül.NewsNorthfotoLazulj ott, ahol anno Marilyn Monroe! Wellnesshotelek, ahová a világsztárok járnakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150223-justin-timberlake-julia-roberts-penelope-cruz-zac-efron-kedvenc-wellness-hotelei.htmlTermészetesen hozzánk hasonlóan a hírességeknek is szükségük van pihenésre, kikapcsolódásra, és arra, hogy kiengedjék a gőzt. Sokszor ők is wellnesshotelek mellett döntenek, és ott töltik el jól megérdemelt szabadságukat egy-egy hosszabb koncertsorozat után, vagy éppen két forgatás között. Lássuk hát, hova járnak kedvenceink!Ez Zsír!--68 éve állt először a kamera elé Marilyn Monroehttp://www.life.hu/kult/20140718-marilyn-monroe-68-eve-allt-eloszor-a-kamera-ele.htmlPróbafelvételnek indult, végül minden idők egyik legcsillogóbb filmsztárja és szexszimbóluma lett belőle.KultOrigoMonroe-ként pózol Tatár Csillahttp://www.life.hu/trend/20140718-tatar-csilla-marilyn-monroe-s-parokaban-fotoztatta-magat.htmlMegosztó képet sikerült a Facebookra feltöltenie Tatár Csillának. A Mokka műsorvezetőjének fotója nem győzött meg mindenkit. TrendOrigoScarlett Johansson van olyan jó, mint Marilyn Monroehttp://www.life.hu/trend/20140711-scarlett-johansson-a-dolcegabbana-divathaz-sminkkollekciojanak-reklamjaban.htmlA szexi színésznő a Dolce&Gabbana legújabb sminkkollekciója kedvéért adott a régi hollywoodi életérzésnek.TrendOrigoIszak Eszti Marilyn Monroe-s stílusra váltotthttp://www.life.hu/trend/20140707-iszak-eszti-musorvezeto-rovid-szoke-hajra-valtott-es-marilyn-monroe-szinesznore-hasonlit.htmlA műsorvezető hosszú szőke haját rövidre váltotta. Így is szexi és szó szerint Marilyn Monroe-ra hajaz. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.