Korrektor: az álcázás nagymestere - tanulj a profitól!

Forrás: Thinkstock -
korrektor smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó korrektor nélkül nincs neszeszer, ráadásul rengeteg mindenre használhatod. A Life.hu Larion Oscar sminkmestert kérdezte olyan trükkökről, amiket minden nőnek el kellene sajátítania. 

A korrektorok ma már többféle kiszerelésben kaphatóak, és az sem mindegy, pontosan milyen célra vásárolod őket. Létezik folyékony, kompakt, stiftes, ecsetes, ceruza, krémes, erősen és lágyan fedő.

Forrás: Thinkstock

Üde, friss tekintet

A szem felfrissítésére a fényvisszaverő tulajdonságú korrektor az ideális. A bőrödnél egy-két árnyalattal világosabb korrektort használj, amit feltehetsz ecsettel, de akár az ujjaddal is. A korrektor alá érdemes primer terméket használni, hogy tartósabb legyen az álcázás, valamint ez megakadályozza, hogy beüljön a finom kis hajlatokba a korrektor. Fontos, hogy az eldolgozás után fixáld le púderrel, hogy tartós maradjon!

Ha a szem alatti terület sárgás, akkor a lila, ha kékes, akkor narancsos, ha lilás árnyalatú, akkor pedig a sárga színű korrektort alkalmazd. Az eredményes álcázás után tedd fel a bőrszíneddel megegyező alapozót, majd finoman púderezd le.

Bőrhibákra tökéletes

A bőrhibák elkendőzésére, sérülésekre, szeplőkre, napfoltokra a bőrszínnel megegyező, krémes korrektort érdemes választani, amik erősebb fedést biztosítanak. Pattanásokra, megpattant hajszálerekre zöld árnyalatú korrektort használj!

1. Maybelline - 1.499 forint, 2. Miss Sporty - 1,9 font, 3. Clinique - 18 dollár 4. Rimmel London, 5. Astor, 6. Yves Saint Lauren - 42 dollár

A pigmenthiányos bőrt könnyen felismerheted. A vitiligo során a bőr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, ezeken a helyeken pigmentmentes, fehérnek tűnő bőr marad. Ezek a fehér foltok bármely életkorban kialakulhatnak, sőt, előfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik. Álcázása igényel némi rutint. Ki kell keverni a színmélységnek megfelelő színt, amihez szükséges a bőrszín, valamint a piros, sárga és kék szín elegye.

Májfoltot a bőrszínnel megegyező színnel lehet álcázni. Tűzfoltot (értágulatot) és a rozáceás bőrt egy kevés zöld színű és a bőrrel megegyező színű korrektor keverékével lehet elkendőzni.

Szuper trükkök korrektorral

Ha nagyítani szeretnéd a szemedet, tegyél a szemöldökcsontra, a szemzugba és a szemhéj közepére egy kis korrektort, majd ujjaddal alaposan dolgozd össze az alapozóval. De lehet még kifejezőbb a tekinteted úgy, hogy a korrektorral csinosítod a szemöldöködet: tegyél a külső alsó ívéhez majd a felső külső széléhez egy keveset, szépen dolgozd össze a bőrszínnel.

Forrás: Thinkstock

Ha teltebb ajkakra vágysz, tegyél korrektort az ajkadra, ujjaddal szépen oszlasd el, hogy egyenletes legyen a textúra. Majd az ajakkontúr ceruzával rajzold meg a kívánt formát, satírozd ajkad egészére a ceruzát, aztán jöhet a rúzs. A teltebb hatást úgy is elérheted, ha az ajakfestés után kontúrozod finoman az ajkaid körvonalát a korrektorral. Sőt, a még érzékibb ajkat könnyen elkészítheted, ha az ajkaid közepébe teszed a korrektort. Ujjaddal vagy ecset segítségével szépen dolgozd össze egy természetes árnyalatú ajakrúzzsal!

Dúsabb keblekre áhítozol? Világosítsd ki korrektorral dekoltázsodat, egészen pontosan a két mell közötti területet, majd szépen dolgozd el, és fixáld le púderrel. Imádni fogod ezt a trükköt!

Igenis létezik tökéletes szemceruza! Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan válaszd kihttp://www.life.hu/trend/20150421-tokeletes-szemceruza-larion-oscar-tippjei-hogyan-hasznald.htmlSzemceruzája mindenkinek van, de csak nagyon kevesen tudják megfelelően használni. Larion Oscar sminkmestert faggatjuk arról, hogyan tanuljuk meg mi is seperc alatt a szemceruza trükkjeit.Trend--Sminkelj magadnak nagyobb, látványosabb szemet! http://www.life.hu/trend/20150416-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-sminkelj-magadnak-nagyobb-szemet.htmlTe is vágynál hatalmas őzikeszemekre, csábító cicaszemre, de úgy érzed, túl aprók a szemeid egy ütős sminkhez? Larion Oscar sminkmester most mutat néhány trükköt, amelyekkel látványosabb tekintetet varázsolhatsz magadnak - pillanatok alatt. TrendThinkstockSminkelj úgy, mint Rita Ora!http://www.life.hu/trend/20150407-smink-es-divat-sminkelj-ugy-mint-rita-ora.htmlRita Ora fénysebességgel lett stílusikon, ám nemcsak az öltözködés terén érdemes általa inspirálódni: a sminkekben is imád kísérletezni, követi a trendeket, de nem veti meg a klasszikus technikákat sem. Lesd el a trükkjeit - Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan!Trend--Rúzs apró ajkakon - miért ne? Ravasz trükkök Larion Oscar sminkmestertőlhttp://www.life.hu/trend/20150409-smink-ls-szepsegapolas-ruzs-kis-ajkakra-larion-oscar-trukkjei.htmlOdáig vagy a mámorítóan szép tavaszi rúzsokért, ám túl picinek gondolod az ajkaidat ahhoz, hogy ilyesmit bevállalj? Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan viselheted mégis kedvenc tavaszi színeidet – lesd el a profi trükkjeit!TrendThinkstockSzuper sminktrükk áprilisra – ezt ki kell próbálnod!http://www.life.hu/trend/20150331-larion-oscar-szuper-sminktrukk-aprilisra-ezt-ki-kell-probalnod.htmlHa te is imádsz sminkelni, apró fortélyokat megtanulni, akkor egészen biztosan szereted az egyszerű, ám látványos tippeket. Larion Oscar sminkmester meg is osztotta velünk kedvenc áprilisi sminktrükkjét.TrendThinkstockTanulj tőlük sminkelni! 3 világsztár, akinek a sminkelési stílusa etalonhttp://www.life.hu/trend/20150312-tanulj-toluk-sminkelni-3-vilagsztar-akinek-a-sminkelesi-stilusa-etalon.htmlSminktrendek jönnek és mennek, a világsztárok természetesen mindig elsőként követik az új irányzatokat, ám kevesen hagynak nyomot időtlen sminkjükkel. Íme 3 világsztár, akinek a sminkelési stílusa abszolút etalon – Larion Oscar sminkmester szerint.TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.