5 sminkbaki, amit SOHA ne kövess el!

Forrás: Thinkstock -
sminktipp smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is annál rosszabb, amikor egy szépen összerakott szettet és frizurát egy apró sminkbaki teljesen tönkretesz. Hogy ez sose fordulhasson elő, fogadd meg Larion Oscar sminkmester tanácsait!

1. Nem kell a púder!

A sok púder beülhet a mimikai ráncokba, és öregít, ha nem figyelsz oda. Ugyanis a kompakt kiszerelésű púderek önmagukban is használhatók, ezért élénk színük van. Ha ilyennel sminkelsz, és az alapozódat szeretnéd fixálni vele, akkor egy árnyalattal legyen világosabb, mint az alapozód színe. De választhatsz színtelen porpúdert, ami sokkal természetesebb hatású. Ha ecsettel viszed fel a púdert, légiesen könnyű lesz a fixálás, és biztos nem ül be a finom hajlatokba!

Forrás: Thinkstock

2. Ne kenődj el!

Sokan nem figyelnek a részletekre, és sietve dobják magukra a sminket, ami napközben elmászhat a helyéről. A leggyakoribb hiba az, amikor a szempillafesték a szemhéjon köt ki. Ezt elkerülheted, ha egy papír zsebkendőt teszel a szemhéjra lefelé nézve és úgy fested ki pilláidat. Az is jó tipp, hogy a festés után hagyod megszáradni a festéket, vagy egy legyezővel megszárítod.

Forrás: Thinkstock

3. Ne csillogj!

A csillogó textúrájú, extra fényes szemhéjpúderek, valamint az izgalmas pigmentek kiemelik a ráncokat. Óvatosan használd őket! Természetes árnyalatú, matt szemhéjpúderekkel készítsd el sminkedet, és ha ragyogni szeretnél, akkor csak a belső szemzugba használj fényesebb textúrát. A highlightot finoman az arccsontra dolgozd kontúrmentesen!

Forrás: Thinkstock

4. Ne vékonyítsd!

Ajakrúzsok, amelyek vékonyítják ajkaidat: ilyenek a matt textúrák és a fényes, kékes alaptónusú színek. Ha nem szeretnéd, hogy keskenyebbnek tűnjön az ajkad, de nem akarsz beruházni új rúzsokra, abban az esetben az ujjbegyeddel vidd fel kedvenc rúzsodat, így optikailag nagyobb lesz a szád.

Forrás: Thinkstock

5. Ne hajlakkal fixálj!

Egyre többen törekszenek a tartós sminkre, ezért - mert mindig kéznél van - hajlakkal stabilizálják a végeredményt. Azért nem szerencsés hajlakkal fixálni a sminket, mert nem erre találták ki: eltömíti a bőrt, nem kap általa levegőt, mitesszerek, pattanások alakulhatnak ki, és az arc ultrafényessé válik. A smink fixálására használj kifejezetten az erre a célra készített sminkfixálót, ami bőrbarát anyagokból készült.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.