5 tipikus hiba, amiket elkövetünk szőrtelenítéskor

Forrás: Thinkstock -
szőrtelenítés szépségápolás nyári szőrtelenítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szőrtelenítés nyáron a legaktuálisabb, és bár évről évre előkerülnek új kezelések és különleges eljárások, van, ami nem változik. Íme 5 tipikus hiba, amit elkövetünk szőrtelenítéskor - próbáld őket elkerülni!

1. Ha napozás, szoláriumozás előtt szőrtelenítesz

Akár borotvát vagy krémet használsz, akár gyantáztatsz, szőrtelenítés után ne menj azonnal se napra, se szoláriumba! Sőt lehetőleg 24 óra teljen el, mielőbb "barnulni" indulsz. ,,A bőrön keletkezhetnek hámsérülések a szőrtelenítés közben, a gyanta például a felső hámréteget is leszedi, így a bőr könnyen foltosodhat, pigmentálódhat" - árulta el Blaskovics Ildikó kozmetikus, a Life.hu szakértője. Ne kockáztass feleslegesen!

Forrás: Thinkstock

Erre figyelj!

Sok nő bőre érzékenyebb, így a bajusz szőrtelenítése után apró, pattanásszerű kiütések jelenhetnek meg a területen. Ezért érdemes a szőrtelenítés utáni napban hanyagolni a napozást, a medencéket és a fürdőzést pedig 2-3 napig kihagyni. Van, akinek semmi baja sem lesz, de sokunk bőre nagyon érzékeny ezen a területen.

2. Ha sosem használsz bőrradírt

Eddig nem építetted be a heti rutinodba a bőrradírozást? Rosszul tetted, ez az eljárás ugyanis nemcsak remek bőrmegújító, hanem segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, de a betokosodott szőrtüszők ellen is kiváló. ,,Radírozd át finoman a testedet szőrtelenítés előtt, és zuhanyozás után láss neki a dolognak. Sokkal könnyebb lesz így a szőrszálak eltávolítása, és a betokosodott szőrtüszők száma is jóval kevesebb lesz" - meséli Ildikó.

Life.hu-tipp

Próbáltad már a rózsás-cukros bőrradírt? Készítsd el otthon te magad - ITT meg is mutattuk, hogyan kezdj neki!

3. Ha rossz időben szőrtelenítesz

Ha kevésbé bírod a fájdalmat, és gyűlölöd a havi gyantázásokat, akkor válassz olyan napot, amikor kevésbé vagy stresszes, ideges. ,,Ezenkívül a menzesz előtti héten is sokkal érzékenyebbek a nők, így érdemes a menstruáció utáni időszakot választani a nagy szőrtelenítésre" - vallja a szakértő.

4. Régi borotvát használsz

Sokszor hetekig, hónapokig használod a borotvádat, mert úgy gondolod, hogy így is tökéletesen megfelel a célra? Előfordul, hogy 1-1 barátnőd kölcsönveszi, és használja a tiédet? Ezeket most felejtsd el! ,,Ha régi borotvával szőrtelenítjük a lábunkat, az sem jó, de maximum csak kisebb hámsérüléseket okozhat. Intim területen azonban jóval veszélyesebb régi eszközt használni, mert nagyon komolyan megnő ezzel a fertőzésveszély" - vallja Ildikó.

Forrás: Thinkstock

5. Ha elhiszed a tévhiteket

,,Évről évre újabb és újabb dolgokkal állnak elő a vendégeim, ám ezek többnyire olyan tévhitek, amiket még véletlenül sem szabad elhinni. Hallottam már, hogy a szőrtelenítéstől több szőrünk lesz - ez butaság, hiszen a szőrtüszők száma adott. A borotválás tényleg kicsit szúrósabbá teszi a szőrszálakat, de többnyire csak azoknál, akiknek eleve erős, kemény szőrük van.

Nemrég hallottam azt is, hogy a nadrágoktól kopik az ember szőre - ezt úgy, ahogy van, nem szabad elhinni, hiszen nem hogy tudományos magyarázat nincs rá, de akkor a nők nagy része szőrtelen lenne.

Arról is kérdeztek már, hogy szabad-e a hónaljat gyantáztatni a bőr megnyúlása miatt. Ezzel kapcsolatban azt gondolom, ez így nem igaz, mert mondjuk a havi 1 alkalom még nem teszi tönkre a bőrt, az viszont inkább szempont, hogy a hónaljban nyirokmirigyek vannak, ezért jobb óvatosabban bánni azzal a területtel - én például itt a végleges szőrtelenítés híve vagyok" - meséli szakértőnk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.