Túl sovány modellje miatt tiltották be a világhírű divatmárka reklámját

Forrás: Elle UK -
egészségtelen vékony modell kampány fotó testképzavar soványság divatmárka reklám Yves Saint Laurent
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy brit női magazinban jelent meg az a fekete-fehér Yves Saint Laurent reklámfotó, amelyen a modell a vádak szerint irreálisan vékony és egészségtelen testképet sugall. A hirdetés nem jelenhet meg újra.

Alultáplált és egészségtelen - ezekkel a szavakkal illette a The Advertising Standards Authory (röviden: ASA) reklámfelügyelő szervezete az Yves Saint Laurent legutóbbi kampányfotóján szereplő modelljét.

Forrás: Elle UK

A szóban forgó fekete-fehér kép miatt, amely a brit Elle magazinban jelent meg, egy olvasó tett panaszt. A szervezet megállapítása szerint „a kép egészségtelen testképet sugall, ezért felelőtlen," a mostani formájában pedig soha többé nem jelenhet meg sehol sem. Az YSL nem kommentálta a történteket.

Legutóbb egy dán divatmagazinban megjelent fotó váltott ki ilyen nagy visszhangot: bár a képet nem tiltották be, az anorexiás modellről szóló vitába még maga a dán adóügyi miniszter is bekapcsolodótt - a képért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.