Sminkben a strandon? Erre figyelj!

Forrás: Thinkstock -
strand szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képtelen vagy lemondani a sminkelésről a vízparton? Nem indulsz el anélkül, hogy ne tennél fel egy kis púdert, szempillaspirált, szemfestéket? Pedig vannak helyek, ahol szinte tilos a make-up – Larion Oscar sminkmester most elmondja, mire figyelj, ha még a strandon sem tudsz lemondani a vakolatról. 

Strandra nem kell smink!

Tilos sminkben napozni – sokkal fontosabb a külső-belső vízháztartás egyensúlya és a fényvédelem. Napközben bármikor felfrissítheted magad, ha például termálvizet permetezel az arcodra. Körültekintően válassz fényvédőt, külön az arcra pedig a bőrtípusodnak megfelelőt. Sőt, nagyon trendik a nyári kalapok is, mindamellett óvják arcodat és a hajadat is az erős napsugaraktól. Ezek mellett maximum a vízálló szempillaspirál, vizes hatású szájfény és a színes körömlakk az, ami még belefér a smink témakörébe.

Forrás: Thinkstock

Ha mégsem bírod ki smink nélkül...

Ha szenvedélyed a divat, és a szexi fürdőrucidhoz mégis sminkelsz, mert jobban érvényesülsz, és a komfortzónád megkívánja, hogy stílusos legyél, pár dologra figyelj oda. A nagy meleg kitágítja a pórusokat, ezért használj pórusösszehúzó krémet a színezett hidratálókrém alá.

A szem felfrissítésére előnyösebb, ha fényvisszaverő, könnyű textúrájú highlightert használsz, amit az ujjaddal könnyen felvihetsz. A szemedre használj tartós és vízálló szemhéjkrémet vagy szemceruzát, ezek előnye, hogy rugalmas textúrájúak, így mindenkinek ajánlom őket. Általuk lágy lesz a tekintet, és szikrázóan izgalmas.

Ha vékony rétegben viszed fel, és egyenletesen eloszlatod a szemhéjon, nem kell attól tartanod, hogy egy csíkba összeáll majd. Többféleképpen használhatod; teheted a mozgó szemhéj egészére, de lehet csak a tusvonalban vagy a vízvonalban használni, más-más hatást érsz el vele. Próbáld ki, biztonságos!

Erre figyelj!

A por állagú termékek nem engedik át a fényt, így azokat kerüld, mert foltosan barnulhatsz le, ha túl sokat időzöl a napon.

Lágy hatású szemkiemeléshez jól passzol az arany, a pezsgő és a bronz fény.

Vibráló hatáshoz válassz hideg színeket, mint a lila, azúrkék, türkizzöld, lime, ciánkék, türkizkék vagy a nagyon izgalmas zafírkék.

Forrás: Thinkstock

Színt a pillákra!

Szempilláidat minden esetben vízálló szempillaspirállal fesd ki! Nagyon izgalmasak nappal a színes szempillaspirálok, gazdag választékban kaphatók, míg estére jöhet a drámai fekete.

Ragyogó orcák

A természetesen ragyogó orcák kialakításához a krémpirosítókat, -bronzosítókat részesítsd előnyben. Előnyük, hogy kontúrmentesen, gyönyörű átmenettel tudod összemosni őket a BB krémeddel, és rugalmasan idomulnak az arcodhoz. Sőt, még az ajkaidat is élénkítheted velük, ha az ujjaddal, finoman teszed fel. De előtte nagy hangsúlyt fektess az ajakápolásra; gazdagon kend be kedvenc ajakápolóddal ajkaidat, majd jöhetnek a vizes bázisú, áttetsző szájfények vagy rúzsok. Kerüld a csillámos textúrákat!

Lakkozz!

Igazán színpompásak a szezon kedvenc körömlakkjai, bátran játssz velük!

Erre figyelj oda!

Nagyon fontos a körültekintő arcápolás, tisztítás. Ne aludj sminkben! Mindennap frissen készítsd el, és este alaposan mosd le vízálló lemosókkal. Kíméletesek a kétfázisú lemosók és a micellás vizek. Élvezd fesztelenül a nyarat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.