4 tipp, amivel óvhatod bőrödet a nyári napsugaraktól

Forrás: Thinkstock -
Napsugár Nyár bőröregedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő egyszerű és praktikus tippekkel, valamint a megfelelő, gondos ápolással könnyedén megőrizheted bőröd szépségét és egészséges barnaságát egész nyáron.

1 . Válassz és kenj okosan!

Szerezd be a bőrtípusodnak legmegfelelőbb fényvédő készítményeket. A nagy melegben - még ha nem is strandolni készülsz - kend be a ruhádból kilógó, szabadon maradt bőrfelületeket napvédővel. Ha nagyon fehér vagy, akkor először próbálj a korai vagy a késő délutáni órákban napozni, és használj legalább 50 faktoros, nagyon erős fényvédő krémet. Az első néhány nap után elegendő lehet az erős fényvédő kategóriájú, 30 faktor feletti naptej is. Kend be magad a napozás előtt legalább néhány perccel, mivel ennyi idő kell ahhoz, hogy a hatóanyagok aktivizálódjanak.

Forrás: Thinkstock

2. Hidratálj!

Ha órákig fekszel a napon, attól megnő a napi folyadékszükségleted. Ha nem iszol folyamatosan, a szervezeted és a bőröd is kiszáradhat.

3. A napozással nincs vége!

Hiába kented rendszeresen (akár vízálló) fényvédővel a bőröd egész nap, utána is gondoskodnod kell a hidratálásról. A napozás utáni krémek pótolják a bőr elvesztett nedvességtartalmát, kellemesen hűsítenek, nyugtatnak. Válassz olyan összetevőket tartalmazó krémet vagy gélt, amely segít hosszabban megőrizni a barnaságodat, és előkészíti a bőröd a további napozásra.

4. Felejtsd el a sminket!

Napozáskor felejtsd el az erős sminket, hiszen könnyen „beleéghet” a bőrödbe ráncosodást és foltosodást okozva. Ezt egyszerűbb megelőzni, mint utána kezelni. Mielőtt kifekszel a napra, gondosan tisztítsd meg az arcbőrödet, és maximum csak vízálló szempillaspirált, valamint egy jó ajakírt használj. Ez utóbbinál ideális, ha olyan, ajkakat óvó növényi olajokat tartalmaz, mint például a shea-, kakaóvaj vagy a jojobaolaj.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.