5 dolog, amit tudnod kell a napozásról

Forrás: Thinkstock -
napozás tippek naptej bőröregedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatalmas kánikulában a lehető legjobb dolog lenne, ha fejvesztve elmerülhetnénk a vízben és naphosszat süttethetnénk a hasunkat anélkül, hogy folyamatosan innánk vagy bíbelődnénk a testünk kenegetésével - nem figyelve a bőrünk és egészségünk védelmére. Mégis van öt dolog, amit érdemes tudni a napozásról!
Forrás: Thinkstock

1. Legalább húsz percet tölts mindennap napfényben, a legjobb, ha ez az első dolgod reggel. Felpezsdít, vitalizál és hatására azok a hormonok is aktiválódnak, amelyek a pihentető alvásért, a jó hangulatért és az öregedés késleltetéséért felelősek.

2. Még akkor is használj fényvédő termékeket (legalább az arcodon), ha csak rövid időre mész a fényre.

3. Ne használj parfümöt ha sokáig a napon tartózkodsz, mivel annak ereje „beleégetheti” az illatmolekulákat a bőrödbe, ezáltal foltosan barnulsz. Ha mégis szeretnél valamilyen illatot, használj természetes összetevőkből álló testpermetet.

4. Ha nem táplálkozol egészségtelenül, a bőrödön keresztül se vigyél be mérgeket. Vizsgáld meg a fényvédőd összetevőit: ha parabént, ólomszármazékokat vagy hasonló mérgeket nagy arányban tartalmaz, használj inkább természetesebb vagy legalább kevesebb káros anyagot tartalmazó naptejet.

5. Az okosok szerint nyolc pohár vizet kell inni mindennap, ez különösen igaz a forró napokra. Az alkoholos és koffeintartalmú italokat lehetőleg ekkor kerüld.

Tudtad?

A napfény akár a hosszú élet titka is lehet, olyan jó hatással van a szervezetre. Mielőtt ezt tesztelnéd olvasd el tippjeinket ITT, hogy hogyan óvhatod meg bőrödet a káros sugaraktól.

Horváth Éva a strandon kezdi a napothttp://www.life.hu/sztarok/20150719-horvath-eva-a-strandon-is-stilusosan-oltozkodik.htmlTombol a nyár, és a hőség elől, aki teheti, a vízpartra menekül. Így tett a gyönyörű Horváth Éva is, aki igazán stílusosan pózol a kamerának.TV + SztárokOrigoVigyázat! A napozás ízületi gyulladást okozhat?http://www.life.hu/drlife/20150628-izuleti-gyulladast-okoz-a-nap.htmlSzakértők szerint összefüggés mutatható ki a napciklus és az ízületi gyulladás között, és ez a kapcsolat több mint puszta véletlen.Dr. LifeAFPSzeplőtelen fogantatás a Balcsin? Avagy amikor a napfény segít teherbe esnihttp://www.life.hu/drlife/20150625-szeplotelen-fogantatas-a-balcsin-avagy-amikor-a-napfeny-segithet-teherbe-esni.htmlCsodás találmány ez a napsütés. Legutóbb például az derült ki róla, hogy a napozás és a napfény a hosszú élet titka. Most pedig az, hogy a napfürdőzés akár harmadával is növelheti a megtermékenyülés esélyét.Dr. LifeOrigoCsókálló ajkak nyárra - 3 színárnyalat, ami mesésen passzol a barna bőrhözhttp://www.life.hu/trend/20150612-csokallo-ajkak-nyarra-3-szinarnyalat-ami-mesesen-passzol-a-barna-borhoz.htmlKánikulában te is próbálod minimalizálni a sminkedet? Jól is teszed, sokszor ugyanis már csak egy csodás ajakrúzs is elég a hódításhoz. Idén pedig szerencsére divat a nagyon élénk szín az ajkakon - Larion Oscar sminkmester meg is mutatja azt a 3 árnyalatot, amely mesésen passzol a nap csókolta bőrhöz, és elárulja, mi kell még az ápolt ajakhoz. TrendThinkstockFaktorok és barnaság: tévhitek a naptejekrőlhttp://www.life.hu/drlife/20130612-leeges-es-napozas-nyaron-tevhitek-a-naptejekrol.htmlMíg húsz-harminc éve még csak az elvetemült napozók körében volt elterjedt, addig mára a naptej életünk része lett: kenjük a gyermekeket, magunkat, párunkat, és külön spórolunk a márkásabb, ötvenes faktorszámú darabokra. De valóban szükségünk van ennyi óvintézkedésre? A Life.hu most ennek járt utána.Dr. Life--Figyelj jobban a bőrödre! Fényvédelem forró nyári napokonhttp://www.life.hu/trend/20150624-naptejek-faktorszamok-fenyvedelem-nyaron-mit-erdemes-hasznalni.htmlNyáron a bőrápolásra, különösen a fényvédelemre a szokottnál is jobban oda kell figyelni, hiszen a bőr nem felejt. Szó se róla, kell a testnek a D-vitamin, azt pedig biztosan tudod, hogy délelőtt 11 és délután 3 között a napozást érdemes minimálisra csökkenteni, de ezen kívül vannak még más dolgok is, amikre figyelj oda, ha naptejet vásárolsz. TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.