szemhéjtus smink tusvonal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádsz tussal dolgozni, rajongsz a szexi cicaszemért, de télen-nyáron meg kell küzdened az elmosódó tusvonallal? Fogadd meg Larion Oscar sminkmester tanácsait!

Szemhéjtus: az örök klasszikus

Az időtlen nőiesség legrégibb sminktrükkje a tusvonal alkalmazása. Legyen bármilyen alkalom, mindig tökéletes megjelenést kölcsönöz viselőjének. Mégis vannak, akiknek soha nem sikerül, és rettegnek tőle, mert nem tudnak egyforma íveket húzni, és ami még ennél is rosszabb, el is kenődik a szemükön. Pedig ha belegondolsz, ez nem is olyan nagy probléma, hisz arcunk sem tökéletesen szimmetrikus.

Nem kell mértani pontosság hozzá, hogy működjön a dolog, de fontos a körültekintő termékválasztás, hogy megakadályozd az elkenődés lehetőségét.

1. Maybelline Master-Graphic, 2. Guerlain, 3. Lancome 30 dollár, 4. Astor, 5. Catrice, 6. Avon 1999 forint, 7. Bobby Brown Midnight Forest 29 dollár, 8. Maybelline

Szemceruzával is működik

Ha szemceruzával szereted kiemelni a szemedet, akkor érdemes a klasszikus ceruzákat dörzsállóra vagy vízállóra cserélni.

A szemhéj legyen mindig száraz és matt,

hogy jobban tapadjon, és egyenletes legyen a rajta kialakított tusvonal. Érdemes egy semleges bőrszínű vagy bézs szemhéjpúdert feltenni előtte. Mélyen ülő vagy kis szem esetében pedig nem árt szemhéjbáziskrémet használni a stabilitás érdekében.

Válaszd ki a kedvencedet!

Ha tussal szereted meghúzni, fantasztikus a választék. Vannak filces, stabil hegyű, száraz, zselés, szilikonos krémtusok, amik extra tartósak.

Oscar extra tippje

Kikopóban vannak a régi ecsetes, lakkfilcszerű festékanyaggal ellátott tusok, amiknél az elkenődés automatikus volt, és felvitel után, megszáradva berepedezett, és egy idő után lepotyogott. Ha még találsz ilyet, akkor jobb, ha inkább másikat választasz.

A filces, stabil hegyű tusok között többfajta méretet találsz: van ultravékony, vastagabb, ferdére vágott hegyű is. Előnye, hogy precíz tusvonalat tudsz készíteni vele, mert a kialakítása stabil, biztonságos.

Kezdőknek és haladóknak egyaránt kiválóak a zselés, szilikonos, tartós krémtusok, mert könnyen javíthatóak, valamint többféle hatású tusvonalat lehet velük készíteni.

Ha esetleg nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna, és krémtussal készítetted, el is satírozhatod, így még természetesebb lesz a tekinteted. Elkészíteni egyszerű: húzd meg a klasszikus tusvonalat, majd satírozd el egy ecset segítségével a kontúrszéleket, és már kész is.

Próbálj ki új színeket, termékeket!

Engedd el a fantáziádat, kísérletezz bátran! A tartós krémtusok előnye, hogy kiemelheted velük a vízvonaladat is úgy, hogy a textúrának köszönhetően ott is marad. Léteznek száraz tusok, nevükkel ellentétben be kell picit nedvesíteni az ecsetet, ez után azonban tökéletesen tartós hatású tusvonalat készíthetsz velük. Megszáradás után olyan matt lesz a végeredmény, mintha tetoválás lenne.

Érdemes kipróbálnod a klasszikus fekete és barna mellett más színeket is, hiszen

pompás a felhozatal a színes tusok terén.

A tökéletes tusvonal kialakítását kezdd a szem belső sarkától, és haladj végig a felső szempillasor vonalában, minél közelebb a szempillatőhöz. Kifelé haladva kövesd az alsó szempilláid felfelé ívelő vonalát, mert ez adja ki a cicaszem jellegzetes alakját, és biztos, hogy szimmetrikus lesz a végeredmény!

Szuper sminktrükk májusra: varázsolj a tusvonallal!http://www.life.hu/trend/20150425-larion-oscar-sminkmester-tippje-majusra-jatek-a-tusvonallal.htmlMájus az év egyik leggyönyörűbb hónapja: most még nincs olyan meleg, hogy ne legyen kedved még sminkelni sem, így itt a lehetőség, hogy új dolgokat is kipróbálj a palettáról. Larion Oscar sminkmester most bemutatja kedvenc májusi szépségtrükkjét!Trend--Milyen legyen a cicaszem 2015 tavaszán? Már mutatjuk is!http://www.life.hu/trend/20150309-larion-oscar-sminkmester-elmondja-milyen-legyen-a-cicaszem-2015-ben.htmlNincs klasszikusabb szemfestési technika a cicaszemnél, ám minden szezonban másként készül a trendi szemsmink. Hogy milyen a tökéletes cicaszem 2015 tavaszán? Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagja elárulja. TrendThinkstockA legszebb nyári sminkek barna szemhezhttp://www.life.hu/trend/20150720-a-legszebb-nyari-smink-barna-szemhez-larion-oscar-trukkjei.htmlA barna szeműek táborába tartozol, és szívesen kipróbálnál egy olyan szemsminket, ami csodásan kiemeli a színeidet? Larion Oscar sminkmester most alárulja, milyen nyári sminket válassz a szemszínedhez!TrendThinkstockA legszebb nyári sminkek kék szemhezhttp://www.life.hu/trend/20150707-a-legszebb-nyari-smink-kek-szemhez-larion-oscar-tippjei.htmlSzeretnéd, hogy kék szemed még élénkebb legyen? Kíváncsi vagy, mi az az árnyalat, ami még jobban kiemeli a tekintetedet? Fogadd meg Larion Oscar sminkmester trükkjeit, és készítsd el te is a legszebb nyári sminket kék szemhez!TrendThinkstockÁlomszép smink nyári estékre – hogyan készül 2015-ben?http://www.life.hu/trend/20150617-alomszep-esti-smink-nyari-estekre-hogyan-keszul-2015-ben.htmlKevés izgalmasabb dolog van a szépségápolásban a nyáresti sminkeknél: lehetnek színesek, ragyogóak, mindennek csakis a képzeleted szabhat határt. Larion Oscar sminkmester most bemutatja az idei nyár slágerét!TrendThinkstockSzépségbakik magyar módra - íme a legtöbb hiba a sminkelésben, amit itthon a nők elkövetnekhttp://www.life.hu/trend/20150602-szepsegbakik-magyar-modra-ime-a-legtobb-hiba-a-sminkelesben-amit-itthon-a-nok-elkovetnek.htmlEgészen biztosan veled is megesett már, hogy egy kevésbé előnyös árnyalatú rúzst kentél az ajkadra, vagy épp durva pandaszemet sminkeltél magadnak. Kíváncsiak voltunk, egy hozzáértő szerint melyek azok a sminkbakik, amiket a magyar nők a leggyakrabban elkövetnek - Larion Oscar sminkmester máris elmeséli a tapasztalatait!TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.