Nagy dobásra készül ma este Zoób Kati

Forrás: kattizoob.hu/Lookbook 2015 S/S -
fashion week divattervező divattervezés Balatonfüred Zoób Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly Zoób Kati egy nagyszabású balatonfüredi show-val ünnepelte munkásságának 20 éves évfordulóját. Kati idén sem pihent: egy hasonló show-ra készül augusztus 19-én a gyönyörű balatoni városban. Az új kollekció kikerülése előtt faggattuk a világszerte ismert és elismert magyar tervezőt.

Pár óra, és kezdődik a bemutató – hogy érzed magad, Kati?

Természetesen nagyon izgulok, hiszen idén ismét nagy dologra készülünk, ám kicsit félek, hogy az időjárás közbeszólhat. Ismét Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel parkjában állítottunk fel egy 70 méteres kifutót. Tavaly 1600-an voltak ott a bemutatón, idén is remélem, sokan eljönnek. Ha az időjárás mégis ellenünk lesz, másnap, azaz 20-án lesz a bemutató.

Zoób Kati Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Mióta tervezed az új, 2015/16-os őszi-téli kollekciót?

Nagyjából fél éve kezdtem. Az Attitude darabjai már jó ideje megvannak, a Couture nemrég készült el. Ezeket és a kötött kreációkat a geometriai motívumok jellemzik, ezek nagyon karakteres, saját mintás darabok lettek.

Melyek az uralkodó színek?

A legütősebb trió mindenképp az okker, a fekete és a szürke kombinálása, emellett uralkodóak még a szürke-ezüst ruhák, a viharszínek és a klasszikus fekete-fehér párosítás.

Forrás: kattizoob.hu/Lookbook 2015 S/S

Mintás holmik vagy egyszínű darabok?

Természetesen lesz ez is, az is, mintáknál a geometriai mellett az ocelot-, a zebra- és az art déco motívumok lesznek fellelhetőek.

Milyen anyagokkal dolgoztatok?

Előkerültek a téli anyagok; a puha gyapjú, a kasmír, a kötött gyapjúholmik, az omlóan puha, finom kelmék. De vastag kabátanyagokból is készültek ruhák, és a bőr is megjelenik a kollekcióban. Az elegánsabb kreációkba bekerült az organza, a csipke, a bolyhos hatású csipke, a taftra szőtt gyapjú és a buklészerű holmik. Az anyagokat pedig az izgalmas geometriai minták fűszerezik meg.

Forrás: kattizoob.hu/Lookbook 2015 S/S

Hány modellel készültök?

Ez nem egy klasszikus, 10 perces divatshow lesz, hanem egy jóval hosszabb bemutató, amolyan kulturális esemény. 120 öltözéket láthatnak majd a jelen lévők 30 fiatal manökennel. Idén azonban különlegességgel is készülök: idősebb modellek is lesznek a kifutón, többek között egy gyönyörű, 68 éves egykori artista, és egy olyan 50-es asszony, aki Párizsban anno a Chanelnél dolgozott. Az est díszvendége a máig csodaszép, divatos és nagyon stílusos Békés Itala lesz, aki egy kabrióval érkezik majd... Nagyon izgalmas este lesz, elejétől a végéig!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.