Válts alapozót télre! - Ezekre figyelj oda

Forrás: Thinkstock -
fashion week szépségápolás smink alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron barnább a bőrünk, többet vagyunk a napon; ilyenkor a légiesen könnyű, vizes bázisú alapozók a legnépszerűbbek. De télen mi a helyzet? Érdemes váltani, ha hidegebbre fordul az idő? Következzenek Larion Oscar sminkmester tippjei!

Ősz végére a lenge ruhákat felváltották a zártabb darabok, és kevesebb napfényhez is jut ilyenkor a bőr, kopik a barnaság is. Önmagában az évszakváltással járó hőmérséklet-ingadozás, a kinti hideg és a benti meleg együttese is megviseli a bőrt, ami ebben az évszakban kevesebb faggyút termel, ezért sebezhetőbbé válhat.

Forrás: Thinkstock

Bár nem kívánja az ember, de sokkal több folyadékra van szüksége a bőrnek, hogy megőrizze ellenálló-képességét. Ilyenkor sokkal érzékenyebb ez a felület, hamarabb érezzük a húzódó, száraz érzést.

Fontos, hogy arctisztítókat, arckrémeket a bőrtípusnak, valamint korosztálynak megfelelően válaszd meg.

Ha ezekre odafigyelsz, lassabban felszívódó, testesebb krémekkel, esszenciális arcolajakkal kényezteted arcodat, akkor önmagában is gyönyörű marad a bőr szerkezete, kinézete. Ez azonban az alapozóra is érvényes!

1. Be-Marionnaud 5990 forint 2. Essence 1399 forint 3. Clinique 27 dollár 4. Bobbi Brown 44 dollár 5. Astor 6. Mac Studio Waterweight 9990 forint 7. L'Oreal 8. Dior 9. Rimmel

Évszakok jönnek-mennek, de egyvalami nem változik: alapozót télen is a bőrtípusodnak megfelelően válassz! Íme egy kis segítség.

Normál bőrtípusnak

ideális a krém, akár folyékony változatban, de olajosabb, krémesebb, illetve púderes alapozó is megfelelő.

Zsírhiányos, száraz bőrre

az olajosabb, krémesebb textúrák a legjobbak.

Olajos, szeborreás, zsíros bőrre

az alapozó alá mattító, faggyúháztartást csökkentő krémet, primert ajánlatos használni, hogy az alapozó ne fényesedjen át. Ha a te bőröd is ilyen, a legideálisabb választás a púderes alapozó, a sminkelés végén pedig matt púderrel érdemes fixálni az alapozást.

Korpás, szeborreás bőrre

az olajosabb, krémesebb alapozó a jó választás.

Kombinált bőrre

olajosabb, krémesebb, de akár jó lehet a púderes alapozó is, ha a T-zónára használsz mattító krémet.

Érzékeny bőrre

hipoallergén és bőrnyugtató összetételű alapozók az ideálisak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.