A piros rúzs maga a tökély: így válaszd ki a megfelelő árnyalatot!

ünnepi hangulat sminktipp rúzs smink piros szépség piros rúzs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak idén télen divat a piros rúzs: ez az a sminktermék, amit évtizedek óta töretlenül imádnak és használnak a nők. Sokan félnek tőle, pedig nem kellene: ha megtalálod a hozzád passzoló árnyalatot, egyszerűen odáig leszel érte! Larion Oscar sminkmester most elárulja, kihez milyen tónusok passzolnak a legjobban. 

A nők titkos fegyvere a piros rúzs. Igen, van az a pillanat, amikor érdemes bevetni!

Egyszerűen fennkölt, szenvedélyes, titokzatos és ultranőiessé válik benne mindenki, ám viselni is tudni kell! Az nem kérdés, hogy mindenkinek jól áll, és mindenkinek megvan a saját pirosa.

Forrás: Thinkstock

Ha tökéletes megjelenésre vágysz, használj hozzá harmonizáló árnyalatú ajakkontúr-ceruzát is! De kicsit előreszaladtam - egyvalami még ennél is fontosabb, mégpedig az, hogy kinek melyik árnyalatú piros áll jól. Íme, egy kis segítség!

Tavasz típusoknak

Ha hajad színe mézszőke, vörösesszőke vagy világosbarna, a bőröd pedig meleg tónusú, barackos árnyalatú, esetleg szeplős, akkor a tavasz típusba tartozol. Ezt a csoportot jellemzi még a különleges szemszín: lehet türkiz, zöld, aranybarna.

A te piros árnyalatod a szenvedélyes narancspiros.

1. Estée Lauder 30 dollár 2. Mac 3. Bobbi Brown 27 dollár 4. Clinique 18 dollár

Nyár típusoknak

A nyár hölgyekre jellemző a hamvasság: a hajszín általában hamvasszőke, hamvasbarna, ezüstös szőke, bőrük többnyire porcelánszerű, a szemük szürkéskék, világosbarna vagy szürkészöld.

A nyár típusnak a hideg pirosak állnak a legjobban.

1. Avon 1299 forint 2. Chanel 3. Rimmel 4. Guerlain

Ősz típusoknak

Rájuk jellemzőek a vöröses tónusok, barnák aranyló ragyogással, némi vöröses beütéssel. A bőrük színe a bézses árnyalatú mellett lehet egészen kreolos, a szemük pedig erőteljes színű: meleg árnyalatú aranybarna, sötétzöld, zöldesbarna.

Ideális számukra a mélyvörös árnyalatú ajakrúzs.

1. Catrice 2. Astor 3. Estée Lauder 30 dollár 4. Sisley Marionnaud

Tél típusoknak

Ha barna, fekete, netán jégszőke a hajad, kékes árnyalatú, nagyon világos, alabástrom vagy olívaszínű bőröd van, a szemed szürkéskék, kékeszöld vagy sötétbarna, akkor te is a tél típusba tartozol.

Neked áll a legjobban a klasszikus piros, valamint a burgundi érzéki árnyalata.

1. L'Oreál Colour Riche 2. Essence 849 Forint 3. Lancome 30.50 dollár 4. The Body Shop 3590 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.