Forradalom tört ki a britek között Sarolta hercegnő ruhácskája miatt

Forrás: AFP/Hrh Duchess Of Cambridge -
fotózás ruha Sarolta hercegnő virágos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy sikert aratott a hat hónapos Sarolta hercegnő karácsonyi fotózáson viselt ruhája. A rózsaszín, apró virágos darab eredetét a divatbloggerek sem tudták kideríteni, míg a tervező fel nem ismerte benne saját termékét. Ezután elárasztották a megrendelések az egész világról.

A galléros ruhácskát a spanyol Hola! magazin honlapján szúrta ki Margarita Pato, az M&H divatcég alapítója és tervezője, így jött rá, hogy II. Erzsébet brit uralkodó dédunokája az ő kollekciójából származó ruhát viseli a fotókon.

Forrás: AFP/Hrh Duchess Of Cambridge

Volt otthon egy darab a ruhához használt textilből, így megvette a magazint, és összehasonlította a képpel. "Az én ruhám volt! Ezer százalék! Felhívtam az Hola!-t, és elmondtam nekik, hogy én terveztem a hercegnő ruháját. Nagyon örültek" - mesélte a tervező a cbcnews portálnak.

Azóta megugrott spanyol megrendeléseik száma is, de "Angliában szinte forradalom tört ki" - fogalmazott Pato, hozzátéve, hogy hatalmas várólista alakult ki, de a kérdéses apró virágos anyagból már csupán tízméternyi maradt, ami csak húsz újabb ruhára elég. Más anyagból persze bárkinek el tudják készíteni a ruhácskát.

A társasági magazinok szerint a ruhát Charlotte spanyol dadája vehette. A cég hagyományos, spanyol anyagokból készült bébikollekciójából származó ruhát 29,90 euróért (9300 forint) árulják, és Pato elmondta, a hatalmas érdeklődés ellenére sem fog árat emelni, de a termelést sem akarja fokozni a hirtelen megnőtt kereslet ellenére. "Nem a pénz érdekel. Amit a népszerűséggel eddig nyertem, az egyelőre épp elegendő" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.