Zokni, kardigán és a többiek: stílusbakik, amik garantáltan öregítenek

fashion week öltözködés stílus öltözet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan anyagok, színek, fazonok és kiegészítők, amik akár divatosak, akár nem, bizony öregítenek egy kicsit. Persze lehet ezeket a holmikat szuperstílusosan is viselni, most azonban megmutatjuk, mi az a néhány dolog, amivel érdemes nagyon óvatosan bánnod!

A tweed szövet

Coco Chanel kedvence nőies és elegáns, de érdemes csak egy bizonyos kor fölött választanod nagy dózisban. Egy farmer-tweedzakó kombó vagy egy csinos táska persze jó ötlet, de ne vidd túlzásba egy adott szettben a viselését!

Forrás: zara.com, lookbook.nu

Ősz haj

Szuperdivatos, mostanában különösen, ráadásul nemcsak azok festetik vagy hagyják őszre a hajukat, akik túl vannak egy bizonyos koron. De egy biztos: az ősz haj nem fiatalít, így ha ez a célod, válassz inkább a szezon divatos tónusai közül!

Forrás: dresslikeaparisian.com

Túl sok vagy túl kevés smink

Azt valószínűleg magyarázni sem kell, hogy a vakolatszerű alapozás, a hangsúlyos szem és szájsmink, megfejelve egy élénk színű pirosítóval rémes és öreges összhatást kelt. Ugyanakkor a túl kevés smink sem mindig jó ötlet, egy bizonyos kor után pláne nem. Ha már eldöntötted, hogy valamit teszel az arcodra, akkor mindig beválik az abszolút alapsmink egy kis bőrtökéletesítéssel, enyhe pirosítóval, szempillaspirállal és egy kedvenc rúzsoddal. Ezzel nem tudsz hibázni!

Rossz színválasztás

A fekete is tud öregíteni, de most nem feltétlenül erről a színről beszélünk. Érdemes alaposan megfigyelned, mely árnyalatok azok, amikben lényegesen többnek látszol a korodnál. Lehet, hogy jól például áll a szürke, de nagyon nem mindegy, melyik tónusa. A sötétszürke ugyanis a nyár típust öregíti, míg a kellemes galambszürke abszolút ideális választás. A Life.hu-n is rendszeresen olvashatsz színekről és tónusokról A hónap színe sorozatban, ahol személyi stylist mondja el, kihez milyen árnyalat passzol.

Gombos kardigán

Szinte minden évben ősztől tél végéig megtaláljuk a klasszikus gombos kardigánokat a boltok polcain, de ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül hordani is kell őket. Persze praktikusak, kis helyen is elférnek, de nem kifejezetten fiatalos ruhadarabok. Ha kardigán, válaszd a szűk nadrág, oversize kötött kardigán kombót, és az sem baj, ha az anyaga vastagabb. Ha mégis a klasszikus vékony, gombos holmikra szavazol, véletlenül se kösd a derekadra, mert takarás helyett leginkább erősíti majd azt a területet.

Forrás: lookbook.nu, stradivarius.com

Mamás táska

Inkább ruhákra és ékszerekre költesz, a táskádnál pedig az a fő, hogy praktikus legyen? Ez is egy nézőpont, pedig egy rémes táska tönkrevágja az outfitedet. A vintage holmikat imádjuk, bátran keresgélj a mamád szekrényében ilyen holmik után, ám ezek között is tudni kell válogatni. Egy hatalmas logós vagy egy méretes, mappa formájú táska már nem a legjobb választás - voksolj inkább egy oldaltáskára vagy egy különleges színű, mintájú, bőrből készült kiegészítőre, akár kis méretben is. Ne feledd, egy jó táska abszolút alapdarab, évekre veszed, így érdemes a szokottnál kicsit többet áldozni egy minőségi darabra!

Mom jeans

2015-ben kezdte meg hódító útját a magas derekú retrónadrág, ami még Szemes Nóra személyi stylist szerint sem áll igazán jól senkinek. Ha divatmániás vagy, akkor nincs mese, viseld, de ha csinos, fiatalos, dögös szeretnél lenni, inkább válassz a sok-sok más farmerfazon közül!

Forrás: lookbook.nu

Zokni, zokni, zokni

A zokni az edzőtermi lét elengedhetetlen kelléke, ám itt be is fejeznénk a történetet. Persze a cipőből ki nem látszó, apró titokzokni kivétel, de alapvetően ne erőltesd a zokni-edzőcipő és zokni-szandál párokat. Lehet, hogy divatos, nagyon kevesek tudják is viselni, de hogy öregít, az biztos, ráadásul kevés pasinak jön be ez a stílus...

Forrás: lookbook.nu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.