Már csak az üvegcipellő hiányzik: álomruhák a 2016-os báli szezonra

fashion week elegáns báli ruha öltözködés bál stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyakig benne vagyunk a báli szezonban, ha pedig te is hivatalos vagy egy jeles eseményre, akkor bizony itt az ideje kigondolni, mit viselj a nagy napon. De vajon illik rövid ruhát viselni egy bálban? Mi a helyzet a fazonokkal, a kiegészítőkkel, és mik a legnagyobb stílusbakik? Erről is kérdeztük Szemes Nóra személyi stylistot. 

Nóra leszögezi, ő abszolút a klasszikus megoldások híve, ugyanakkor tudja, hogy vannak olyan események, médiasztárokat felvonultató bálok, ahol igenis illik felrúgni a szabályokat. Éppen ezért

az első és legfontosabb a báli ruhával kapcsolatban az, hogy milyen bálról beszélünk.

Egy médiaeseményen azonban a meghökkentés a cél, oda fel lehet venni akár egy szmokingot menő tornacipővel.

Imádjuk a magyar tervezők kreációit!

Daalarna, Katti Zoob, Elysian, NoraSarman

Milyen legyen a báli smink?

Larion Oscar sminkmester nemrég mesélt nekünk arról, 2016-ban hogyan készül a tökéletes báli smink. Itt pedig korábban arról írtunk, egy ilyen alkalommal mi az az öt dolog a szépségápolásban, amire mindenképp figyelj oda!

Szmoking, báliruha, nagyestélyi – mit illik, és mit nem?

Nóra szerint azonban egy ilyen eseményre

érdemes inkább klasszikus holmikat választani, az időtálló darabokkal ugyanis nem lehet mellélőni.

„Manapság divatos felrúgni az évszázados írott és íratlan szabályokat, de nem árt tudni, hogy az eseményen készült fotókat jó ideig nézegetjük majd. Idén talán trendik vagyunk egy furcsa ruhaszínnel, egy érdekes kiegészítővel, de később ez már inkább cikinek számít majd.”

Álmodoztunk kicsit: Giambattista Valli, Zuhair Murad, Valentino, Atelier Versace

Légies legyen, és könnyű

A szakértő szerint nagyon lényeges, sőt, talán a legfontosabb a ruha anyaga: a nagy poliészter csodák nem igazán stílusosak, persze meghökkentésre kiválóak, de itt véget is érnek a pozitívumok.

„Válasszunk légiesen könnyű, letisztult, finom esésű holmikat, de nem kell nagyon drámaira venni a figurát. Fontos szem előtt tartani, hogy ezeket a ruhákat tudni kell ám viselni, így az is szempont, hogy hozzánk, a stílusunkhoz alkalmazkodjon a ruha. Fontos a szép tartás, és az, hogy ne nyomjon össze a választott kreáció, mert ezekben vonulni kell ám, no és persze tudni kell bennük viselkedni!”

Forrás: Youtube

Milyen cipőt vegyünk a ruha alá?

Általában alig látszik a cipő, mégis érdemes rá odafigyelni, pláne, ha nagy eseményről van szó. „Elvileg zárt orrú cipő illik az estélyihez, de ma már egyre többen választanak szandált. Ha valaki emellett döntene, legyen, de hatalmas hiba harisnyát venni a szandálhoz. Azt szépen pedikűrözött körmökkel, mezítláb illik viselni.”

Mi legyen a kabáttal, a táskával, az ékszerrel?

Egy bálba általában kocsival, jó esetben taxival megy az ember, és bár sokan nem foglalkoznak vele, a kabátkérdés igenis fontos szempont. „Az estélyikhez bunda vagy szaténkabát passzol, de lehet valami elegáns szövet, esetleg gyapjúkabát is az, amit viselünk. Ami viszont fontos, az az, hogy ha hosszú a ruha, a kabát fazonjának érdemes követnie a ruha fazonját!

A táska mindenképp koktéltáska legyen,

A fast fashion márkáknál is találni szép estélyiket: Topshop 115 font, Mango 19.995 forint, New Look Fashiondays.com 16.490 forint, H&M 17.990 forint

Az ékszerre is érdemes odafigyelni: van egy íratlan szabály, miszerint vagy legyen drága és jó, vagy inkább ne legyen. Nem az a fő, hogy csakis gyémánt mehet a ruha mellé, de

És még valami: egy bálban kevés kínosabb baki van a kilógó melltartónál, a szilikonpántnál...”

Letisztult fazonok 2016-ra: Három magyar márka, amiket 2016-ban is érdemes viselnihttp://www.life.hu/trend/20160113-divat-es-trend-magyar-markak-amiket-2016-ban-is-erdemes-viselni.htmlHa magyar ruhamárka, akkor elsőre a legnagyobb brandek ugranak be, amiket ma már a világsztárok is előszeretettel viselnek. Érdemes azonban kicsit alaposabban körbenézni a piacon, mert a nagyobb márkák mellett a hazai tervezők gondolnak azokra is, akik nem akarnak fizetéseket áldozni 1-1 kabátra vagy ruhára. Ismerd meg az Alapdarab, a HRVT és a Balcsi Original megálmodóit! TrendOrigoA Golden Globe után is van élet - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160115-divat-es-trend-life-hu-heti-stilusmustra-lily-collins-gwyneth-paltrow.htmlA héten kétségkívül a Golden Globe-gála tartotta lázban a sztárvilágot, és persze bennünket is, pláne, ami a ruhákat illeti. Ám a díjátadóval csak épphogy megkezdődött a hét: most megmutatjuk, miben buliztak a legszebbek a gála után, és eláruljuk, melyek voltak a hét legstílusosabb és legvitatottabb kiegészítői. Következzen a Life.hu heti stílusmustrája! Trend--Álomruhák a Golden Globe-gálák vörös szőnyegérőlhttp://www.life.hu/trend/20160105-a-legszebb-golden-globe-ruhak-az-elmult-evekbol.htmlVasárnap éjszaka tartják az év egyik legjelentősebb filmes és egyben vörös szőnyeges eseményét, a Golden Globe-gálát. Már alig várjuk, mit viselnek majd kedvenceink a díjátadón, de addig is nosztalgiázzunk kicsit: mutatjuk is az utóbbi évek legmesésebb szettjeit! TrendAFPSportos, csinos vagy elegáns - öltözz úgy, mint Katalin hercegné!http://www.life.hu/trend/20160107-katalin-hercegnenek-szuletesnapja-van-szettek-vilmos-herceg-felesegetol.htmlMa 34 éves Katalin hercegné, aki nem véletlenül kerül fel évről évre a legjobban öltözöttek listájára. Az immár kétgyermekes anyukát szökőévente elcsípni farmerban is, de alapvetően a csinos ruhák nagy rajongója. Ha szeretnél hozzá hasonló holmikat beszerezni, könnyedén megteheted, Katalin ugyanis nem kizárólag a luxusmárkák polcairól válogat. Trend--5 sminktrükk, amit mindenképp próbálj ki 2016-banhttp://www.life.hu/trend/20160113-larion-oscar-tippjei-5-sminktrukk-amit-mindenkepp-probalj-ki-2016-ban.htmlÚgy döntöttél, idén jobban odafigyelsz a sminkedre, és szeretnéd színesíteni a palettát? Szívesen kipróbálnál új dolgokat a sminkelésben? Larion Oscar megmutatja, mi az az 5 trükk, amiket érdemes lesz idén megtanulnod! TrendThinkstockBakizás a köbön - A legrémesebb sztársminkek 2015-benhttp://www.life.hu/trend/20151209-a-legrosszabb-sztarsminkek-2015-ben-larion-oscar-szerint.htmlAz egy dolog, hogy nekünk néha-néha félrecsúszik a tusvonal, vagy kicsit több pirosító kerül fel a kelleténél, de más dolog, amikor a sztárok hibáznak jelentős vörös szőnyeges eseményeken. 2015 sem múlhatott el elpuskázott celebsminkek nélkül - Larion Oscar szerint a következő szépségek hibáztak csak igazán! TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.