8 sminkbaki, amit idén NE kövess el!

Forrás: Tumblr -
sminkmester szépségápolás smink Larion Oscar arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lépj ki a komfortzónádból, tanuld meg, mi áll jól neked igazán, és frissítsd fel kicsit a sminkjeidet! Larion Oscar összeszedte, melyek azok a sminkbakik, amiket 2016-ban kár lenne elkövetni. 

Időről időre álruhát öltök, és elvegyülök a tömegközlekedési eszközökön, hogy meglessem mindennapi hősnőimet. A jól beváltból, a komfortzónából való kilépés nem nagyon változott az elmúlt években. Mint ahogy a sminkelési szokások sem. Póklábszerű pillák, különálló fejek, elfolyt ajkak, a pandamaci szem, a rossz pirosító, a korrektor használata...

Sminkbakis toplistám első helyén az alapozó áll.

Biztos neked is feltűnik, ha különálló fejek jönnek veled szembe az utcán, azaz, amikor az alapozó színe nem passzol tökéletesen a bőrszínhez. Hihetetlen, de még mindig ez a legnagyobb szarvashiba.

Forrás: Tumblr

Az alapozó választásakor ne csak az árnyalatra fókuszálj, hanem az alaptónusokra is.

Kétfajta csoportból válogathatsz: vannak a bőrtónusoknak megfelelően sárgás, valamint a rózsaszínes árnyalatok. Akkor tökéletes a választás, ha az alapozó színe megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel. Ha kivágott ruhában vagy, ügyelj rá, hogy a dekoltázsod színe is harmonizáljon az arcszíneddel. Ha szükséges, akkor alapozd le dekoltázsodat is!

Ha a pirosítót rossz helyre teszed, összenyomod az arcodat!

Ha a pirosító túl közel van a szemedhez, ha túl sok, és becsúszik az arc közepére, akkor még nyúzott is lesz tőle az arcod. Az arcpirosítót, bronzosítót az arccsont alá tedd, ívesen a halánték irányába. Trend ide vagy oda, az arcpirosító színének kiválasztásakor vedd figyelembe a bőrszínedet. Ha helyesen használod, és kontúrmentesen, akkor üdítő lesz tőle a megjelenésed!

Hatalmas baki, amikor a megrajzolt szemöldök külön életet él az arcodon.

A természetes, vastag, hangsúlyos szemöldök a trend, de akár porral, akár ceruzával is élénkíted a szemöldöködet, minden esetben tompítsd, fésüld ki a felesleget, hogy

ne legyen túl erős a kontúrja.

Rita Ora Forrás: AFP/Odd Andersen

Óvatosan a szem alá kerülő korrektorral!

A korrektorral, ha túl világos, akkor nem elfeded, hanem kiemeled a szem alatti "táskákat".

A korrektor színe maximum egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint a bőrszíneddel megegyező alapozód színe.

A legideálisabb a fáradt szem álcázására a fényvisszaverő tulajdonságú korrektor.

A pandamaci cuki állat, de nem a szemeden!

A füstös szemfestés titokzatossá teszi a szemet, ezért is oly népszerű. De ijesztő lehet, ha a kontrasztos színeket élesen, vastagon és még kontúrosan is teszed fel. Akkor szép, ha összemosod a színeket szépen, egymást fedve. Az ideális az, ha harmonizáló árnyalatokkal, kontúrmentesen készíted el.

A póklábszerű, csomós szempillák igencsak vágyrombolóak, főleg nappal.

Ne tegyél túl sok festéket a pilláidra! Ha régi a szempillaspirálod, a festékanyaga csomós, és nincs kéznél egy új, akkor csepegtess pár csepp szemcseppet a tégelybe, keverd össze, és úgy használd. Ha túl vastagon került fel a festék, egy tiszta kefével fésüld ki és szedd le a felesleget.

A pattanásokat csak kiemeled, ha a bőrszínednél világosabb korrektorral próbálod elfedni.

A pattanások elfedésére válaszd a zöldes árnyalatú, semlegesítő színű korrektort, és csak ezután tedd fel a bőrszíneddel harmonizáló alapozót, majd mattítsd le az álcázott területet porpúderrel.

A szétfolyt ajkak illúziórombolók!

Ha imádod a sötét vagy élénk színű ajakrúzsokat, minden esetben használj lip primert, azaz ajakbáziskrémet és ajakkontúr-ceruzát, hogy tökéletes legyen a megjelenésed, és fesztelenül élvezd a pillanatot!

Így készül az álomszép báli smink 2016-banhttp://www.life.hu/trend/20160113-alomszep-bali-smink-2016-ban-larion-oscar-tippjei.htmlMár megkezdődött az idei báli szezon, így ha te is hivatalos vagy egy-egy jeles eseményre, akkor érdemes kicsit tájékozódnod a legújabb trendekről. A ruha mellett a smink is egy nagyon fontos kérdés: Larion Oscart faggattuk arról, hogyan is készül a tökéletes báli smink 2016-ban. Trend--5 sminktrükk, amit mindenképp próbálj ki 2016-banhttp://www.life.hu/trend/20160113-larion-oscar-tippjei-5-sminktrukk-amit-mindenkepp-probalj-ki-2016-ban.htmlÚgy döntöttél, idén jobban odafigyelsz a sminkedre, és szeretnéd színesíteni a palettát? Szívesen kipróbálnál új dolgokat a sminkelésben? Larion Oscar megmutatja, mi az az 5 trükk, amiket érdemes lesz idén megtanulnod! TrendThinkstockGyorsan is készülhet tökéletes alapsmink - S.O.S. trükkök rohanós hétköznapokrahttp://www.life.hu/trend/20151215-gyorsan-keszul-a-tokeletes-alapsmink-sos-trukkok-rohanos-napokra.htmlVan az úgy, hogy az ember lánya késésben van, de mégis ki kell néznie valahogy. Hogyan lehet szép arcot varázsolni 3 perc alatt? Íme néhány szuper trükk a túlélésre Larion Oscar sminkmestertől. TrendThinkstockÍgy sminkelj, ha közel ülők a szemeidhttp://www.life.hu/trend/20151117-kozel-ulo-szemekhez-smink-larion-oscar-tippjei.htmlZavar, hogy túlságosan közel ülők a szemeid, és úgy érzed, nem tudsz úgy sminkelni, hogy ez ne tűnjön fel senkinek? Larion Oscar sminkmester elárulja, hogy hogyan, milyen technikával érdemes sminkelni, ha ilyen az arcberendezésed. Trend--Sminkelj úgy, mint a szülinapos Anne Hathaway!http://www.life.hu/trend/20151109-divat-es-smink-tanulj-sminkelni-anne-hathaway-szinesznotol.htmlA ma 33 éves Anne Hathaway a hétköznapokban, civilben nem sminkel, laza, és többnyire farmerben és pólóban sétálgat imádott férjével. Ám ha a vörös szőnyegre lép, bizony kirittyenti magát, a sminkje pedig mindig remek. Most Larion Oscar sminkmester meg is mutatja, hogyan készíts Anne Hathaway-sminket! TrendAFPBakizás a köbön - A legrémesebb sztársminkek 2015-benhttp://www.life.hu/trend/20151209-a-legrosszabb-sztarsminkek-2015-ben-larion-oscar-szerint.htmlAz egy dolog, hogy nekünk néha-néha félrecsúszik a tusvonal, vagy kicsit több pirosító kerül fel a kelleténél, de más dolog, amikor a sztárok hibáznak jelentős vörös szőnyeges eseményeken. 2015 sem múlhatott el elpuskázott celebsminkek nélkül - Larion Oscar szerint a következő szépségek hibáztak csak igazán! TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.