Mesébe illő ruhák a párizsi haute couture divathéten

fashion week Párizs Divathét öltözködés ruha stílus haute couture
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A január vége Párizsban a haute couture jegyében telt, a divatházak most mutatták be a 2016-os tavaszi-nyári trendeket, amiket az idei Oscar-gálán egészen biztosan megpillantunk majd a sztárokon. Rajongunk ezért a stílusért, ezekért a mesébe illő ruhakölteményekért, így be is mutatjuk, milyen csodákkal készült 10 kedvenc divatházunk a következő szezonra.

Az haute couture darabok általában egyedileg gyártottak drága és kiváló minőségű anyagokból, különleges megoldásokkal. Természetesen vannak köztük hordhatatlan kreációk, ám nagy szerepük van minden évben, hiszen bizonyos részleteik átkerülnek a fast fashion márkák darabjaiba és a mindennapi divatba. Ezt Az ördög Pradát visel című filmben remekül elmagyarázta a főszereplő, az idézetért kattints ide!

Christian Dior

Serge Ruffieux és Lucie Meier kreációit az aszimmetrikus váll és nyakvonalak, az origamiszerű darabok és a hálós megoldások jellemzik.

Forrás: AFP

Versace

Szexi modellek, szexi kreációk, és egy leheletnyi sportos hangulat Donatella Versace show-ján.

Forrás: AFP

Giambatista Valli

Virágok, fodrok, flitterek, hímzések minden mennyiségben.

Forrás: AFP

Chanel

A divatház bemutatóján is felvonult pár szupermodell, a frizurák ismét egyedire sikeredtek, a színek terén pedig abszolút a természetesség hódított.

Forrás: AFP

Giorgio Armani

A főképp estélyikből álló kollekcióban a levendulaszín játszotta a főszerepet.

Forrás: AFP

Elie Saab

Rengeteg csipke, élénkkék, sápadtlila és a bézs jellemezte a kollekciót, amit ezúttal is áthatott a romantika.

Forrás: AFP

Ralph & Russo

2 éve már, hogy első brit márkaként a Ralph & Russo ott lehet a párizsi couture-bemutatókon, és nem okoznak csalódást: a retró és a modern életérzés ezúttal is keveredett a kreációkban.

Forrás: AFP

Maison Margiela

John Galliano a divathéten mutatta be harmadik Maison Margiela couture-kollekcióját, ezzel együtt eszméletlen ötleteit és hihetetlen kreativitását.

Forrás: AFP

Zuhair Murad

Lazacszín, pasztellrózsaszín, levendula és sok-sok fehér a libanoni tervező legújabb kollekciójában. A gyöngyök és a csipkék sem hiányoztak a ruhakölteményekről.

Forrás: AFP

Valentino

Mezítlábas nimfák lepték el a divathét egyik utolsó bemutatóján a kifutót: Valentinónál ezúttal a zöld, a sárga és a burgundi viszi a prímet a bársony és a görögös stílus mellett.

Forrás: AFP
5 divattrend, ami biztosan népszerű lesz 2016 tavaszánhttp://www.life.hu/trend/20160126-divattrendek-2016-ra-amik-hoditani-fognak.htmlAlig ocsúdtunk fel a leárazások okozta izgalomból, máris készülhetünk a tavaszra! A legnagyobb divatházak már tavaly bemutatták az új trendeket: íme, 5 stílus, ami biztosan hódítani fog az év első felében. TrendAFPCsíkok, nagy klasszikusok és francia, másképp - körömtrendek 2016-rahttp://www.life.hu/trend/20160121-koromtrendek-2016-ra-francia-manikur-maskepp-extrem-megoldasok.htmlImádod az érdekes körmöket, és szívesen készítenél magadnak valami egészen különlegeset? 2016-ban a klasszikusok mellett hódítanak a csíkok, minden mennyiségben. Mutatjuk is kedvenc idei manikűrtrendjeinket! Trend--Zokni, kardigán és a többiek: stílusbakik, amik garantáltan öregítenek http://www.life.hu/trend/20160115-divat-es-trend-ruhadarabok-amik-oregitenek.htmlVannak olyan anyagok, színek, fazonok és kiegészítők, amik akár divatosak, akár nem, bizony öregítenek egy kicsit. Persze lehet ezeket a holmikat szuperstílusosan is viselni, most azonban megmutatjuk, mi az a néhány dolog, amivel érdemes nagyon óvatosan bánnod! Trend--Már csak az üvegcipellő hiányzik: álomruhák a 2016-os báli szezonrahttp://www.life.hu/trend/20160118-bali-ruhak-2016-ra-fast-fashion-es-magyar-tervezok.htmlNyakig benne vagyunk a báli szezonban, ha pedig te is hivatalos vagy egy jeles eseményre, akkor bizony itt az ideje kigondolni, mit viselj a nagy napon. De vajon illik rövid ruhát viselni egy bálban? Mi a helyzet a fazonokkal, a kiegészítőkkel, és mik a legnagyobb stílusbakik? Erről is kérdeztük Szemes Nóra személyi stylistot. Trend--3 alapdarab, amit ilyenkor érdemes beszerezned!http://www.life.hu/trend/20151230-elkezdodtek-a-learazasok-szemes-nora-szemelyi-stylist-elarulja-mit-erdemes-megvenni.htmlKarácsony után az üzletek nagy részében megjelentek azok a bizonyos méretes feliratok, melyekre a megrögzött vásárlásmániások egész évben várnak. Ilyenkor vitathatatlan, hogy nagy a csábítás, ám ha nem akarod teljesen lenullázni magad január közepére, érdemes megfogadnod egy szakértő tanácsait! TrendThinkstockKi volt 2015 villantáskirálynője? Mutatjuk is a jelölteket!http://www.life.hu/trend/20151230-villantasok-2015-ben-jennifer-lopez-rita-ora.htmlDecember a visszatekintések hónapja: már bemutattuk 2015 leggyönyörűbb ruhakölteményeit, legnagyobb melléfogásait, most azonban jöhet egy kis izgalom – lássuk, kik mutattak nem is kicsit, hanem jóval többet a kelleténél a vörös szőnyegen! TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.