A tökéletes hótaposó három titka

Forrás: Thinkstock -
tél2016 vízálló időjárás kényelem csizma sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bármilyen téli sportot választasz, bármelyik hegycsúcsot veszed célba, megbízható lábbeli nélkül el se indulj. A mínusz fokokban és a hóban egy meleg, vízálló csizma alapfelszerelés.

A téli sportok szerelmeseinek elengedhetetlen beruházni egy jó minőségű hótaposóba, csizmába vagy bakancsba. Mivel a téli körülmények, a szélsőséges időjárás és a gyakori használat rendesen igénybe veszi ezeket a cipőket, mindenképpen minőségi terméket kell választani. A vásárlás alkalmával tartsd szem előtt a téli lábbelik három fontos funkcióját.

Forrás: Thinkstock

Kényelem

A cipőpróbát nem szabad elsietni. Ahogy felveszed a hótaposót, járj néhányszor körbe a boltban: próbáld kitapasztalni, hogy jól fekszik-e benne a lábad. Sok kilométer kerül majd ebbe a cipőbe, így a kényelem alapfeltétel.

Melegség

Ahhoz, hogy órákat kint tudj lenni a hidegben, megfelelő béléssel ellátott lábbelit kell választanod. Ha fázósabb vagy, erre különösen figyelj oda. A műszőrme bélések mellett már a Thinsulate is elérhető a piacon. Ez egy könnyű, kis térfogatú anyag, ami kiváló hőszigetelést biztosít.

1. Decathlon 9990 forint 2. Hervis Kilimanjaro 15 999 forint 3. Hervis Salomon 29 999 forint 4. Mountex Kefas 9900 forint 5. Mountex Helly Hansen 29 200 forint 6. Dockyard 31 990 forint

Vízállóság

A Gore-Tex elengedhetetlen tulajdonsága egy hótaposónak, ettől lesz ugyanis vízálló és lélegző a lábbeli. A Gore-Tex anyag lehetővé teszi a kipárolgó nedvesség távozását, ugyanakkor megakadályozza a víz beszivárgását a cipő belsejébe.

Eva Longoria és Penélope Cruz összecsaptak – Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160205-heti-stilusmustra-szerepel-benne-eva-longoria-penelope-cruz-amale-clooney.htmlEzen a héten az élénk színekbe öltözött celebek parádéztak, míg a seszínű pasztellt választók elbuktak. A hamarosan mozikba kerülő Ave, Cézár premierje pedig két tündöklő sztárpárral is megörvendeztette a divatrajongókat. TrendOrigoÍgy sminkelj, ha Vízöntő a csillagjegyedhttp://www.life.hu/trend/20160203-igy-sminkelj-ha-vizonto-a-csillagjegyed-larion-oscar-tippjei.htmlMinden csillagjegyhez tartoznak bizonyos személyiségjegyek, amelyek meghatározzák, hogy milyen az alaptermészeted, a mentalitásod és a stílusod. Larion Oscar most azt is elárulja, milyen smink illik hozzád, ha a Vízöntő havában születtél. TrendThinkstockTrendi smink a síelés szerelmeseinekhttp://www.life.hu/trend/20160202-igy-sminkelj-sieleshez.htmlA sípályákon is szeretnél tündökölni? Várady Polett sminkes most megmutatja, hogyan készíthetsz egyszerű, de mutatós sminket, ami igazán illik a téli sportokhoz. Trend--A hónap színe: a tűzpiroshttp://www.life.hu/trend/20160202-a-honap-szine-a-tuzpiros-igy-viseld.htmlHa már unod a szürkeséget és a zimankót, és csak a szikrázó napsütésre, a derűs égre, a vidám színekre gondolsz, akkor dobd fel az utolsó hideg napokat az egyik legdögösebb és legélénkebb színnel, a pirossal. TrendOrigoSztárok stílusa: Senahttp://www.life.hu/trend/20160202-sena-az-irie-maffia-enekesnoje-stilusarol-meselt.htmlAz Irie Maffia énekesnője, Sena egy igazi díva, a szó legnemesebb értelmében. Sugárzó színpadi jelenlétét egyrészt elképesztő hangjának, másrészt személyiségének köszönheti, amit varázslatos stílusa tesz még erőteljesebbé. Sena tökéletes példája annak, hogy a belső és a külső összhangja mekkora energiákat képes felszabadítani. Trend--"A szépség csak jön és megy" - Hollywoodi sztárok, akik másként gondolkodnak az öregedésrőlhttp://www.life.hu/trend/20160201-hollywoodi-sztarok-akik-mashogy-gondolkodnak-az-oregedesrol.htmlA 21. században, amikor a 40 az új 30, és az 50 az új 40, minden arról szól, hogyan őrizhetjük meg a fiatalságunkat. Az állandó figyelem középpontjában álló hírességek még inkább úgy érzik, hogy 50 felett is 20-nak kell kinézniük, ami általában tragikusan szétplasztikázott külsőhöz vezet. Szerencsére Hollywoodban is akad néhány kivétel, aki máshogy gondolkodik az öregedésről! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.