Valóságos sztárrá vált a muszlim Barbie

Forrás: Instagram/Hijarbie -
Barbie baba muszlim Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már több mint 19 ezer követője van a Hijarbie elnevezésű babának. Az Instagramon óriási népszerűségnek örvend a kendőt viselő Barbie.

A babák sokfélesége iránti vágy már régóta fennáll, ám a gyártó 57 év után először volt hajlandó változtatni a Barbie-k kinézetén. Végre már többféle alkatú, magasságú és hajszínű babákat is láthatunk majd a boltok polcain, de ezek még mindig nem tudják lefedni az emberi sokszínűséget.

Forrás: Instagram/Hijarbie

A 24 éves nigériai blogger és gyógyszerész, Haneefah Adam azonban ihletet nyert az újfajta babákat látva, és eljátszott a gondolattal, hogy vajon milyenek lennének, ha ők is kendőt viselnének.

Forrás: Instagram/Hijarbie

Mivel a kíváncsiságát nem elégítette ki a puszta elképzelés, vásárolt egy babát, és ő maga varrt ruhákat a Barbie-nak. Lefotózta a különböző szerelésekben, és feltöltötte az Instagramra. Mindössze másfél hónap alatt több mint 19 ezer követőt sikerült összeszednie a profilnak. Haneefah reméli, hogy ezzel másokat is inspirálhat arra, hogy saját maguknak alkossák meg a babákat.

Forrás: Instagram/Hijarbie

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.