5+1 dolog, amit megtehetsz a ragyogó és egészséges bőrért

Forrás: Thinkstock -
bőr fiatalság szépség arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak bizonyos örökérvényű szabályok, amiket jó lenne betartani, ha tíz év múlva is szép bőrt szeretnénk magunknak. 

1. Soha ne aludj el sminkkel az arcodon. Nem számít mennyire vagy fáradt, mindig szánj időt a sminked lemosására. Ellenkező esetben a smink eltömíti a pórusaidat, ami pattanásokhoz vezet.

2. Óvatosan a szemed körül. A szemkörnyéki rész a legvékonyabb bőrréteg az arcodon. Ha mindig durván távolítod el a szemed körül a sminket, előbb-utóbb megjelennek a ráncok. Próbáld meg kíméletesen és óvatosan letörölni a festéket egy olyan sminkelmosóval, ami sem a bőrödet, sem a szemedet nem irritálja.

Forrás: Thinkstock

3. Igyál sok vizet a nap minden szakában. A külső hidratálás nem elég, belül is annak kell lenned, ez a sugárzó és szép bőr kulcsa.

4. Használj antioxidáns szérumot. Az UV-sugarak még a fényvédők ellenére is képesek kárt okozni a bőrön, viszont ha antioxidáns szérumot használsz (C-vitamin, E-vitamin tartalmút), a kettő kombinációja könnyebben akadályozza meg a barna foltok és a ráncok kialakulását.

5. Gyakran cserélj párnahuzatot. A bőröd képes „felvenni” a párnádon lévő, a nem lemosott sminkedből és az elhalt hámsejtjeidből fakadó szennyeződéseket, baktériumokat.

+1 Felejtsd el a szolit. Hiúság ide vagy oda, a szoláriumnak visszafordíthatatlan hatásai vannak, beleértve a bőr öregedését és a melanóma kialakulásának veszélyét. Az American Academy of Dermatology felmérése alapján akik rendszeresen szoláriumoznak, azoknak 59 százalékkal nagyobb az esélyük valamilyen bőrbetegségre.

7 gyümölcs, amitől garantáltan ragyogó lesz az arcbőröd

Cikkünkben sorra veszünk néhány olyan gyümölcsöt, amik javítják az arcbőr egészségét - ha ezeket gyakran fogyasztod, sugárzóan szép és egészséges lesz a bőröd.
Akin minden tökéletesen áll: Íme Rosie Huntington-Whiteley kardigánbanhttp://www.life.hu/trend/20151206-rosie-huntington-whiteley-barmit-visel-jol-all-rajta-foto.htmlA csinos modell ezúttal nem fogadáson vett részt, ahol ismét megmutatta bájait, szimplán csak egy barátnőjével találkozott. Trend--10+1 dolog, amit csak a hosszú hajú lányok értenekhttp://www.life.hu/trend/20151202-hosszu-haju-lanyok-problemai-es-elonyei-ezt-erteni-fogjak.htmlHosszú hajjal élni jó dolog, azonban vannak esetek, amikor kimondottan zavaró is tud lenni. Trend--5+1 élethelyzet, amikor a vörös rúzs nem előnyöshttp://www.life.hu/trend/20151113-piros-ruzs-szexi-de-nem-minden-esetben-eves-ivasnal-kulonosen-nem.htmlIrtó szexi, amikor egy nő vörös rúzst visel az ajkán. Azonban vannak helyzetek, amikor kifejezetten zavaró tud lenni.Trend--Durva! Így fest smink nélkül a 46 éves Jennifer Lopezhttp://www.life.hu/trend/20151017-46-eves-jennifer-lopez-smink-nelkul-setalt-az-utcan-igy-nez-ki.htmlRitka alkalmak egyike, amikor Jennifer Lopez nem a feneke miatt kerül a címlapokra, hanem azért, mert nem tett fel magára sminket. Most megtörtént! Trend--10 melltartóbaki, amit mindannyian elkövettünk a húszas éveinkbenhttp://www.life.hu/trend/20151005-melltarto-bakik-kivillano-kebel-es-tarsai-a-huszas-eveinkbol.htmlBakikat mindig követünk el, utána pedig nagyon jókat nevetünk rajta. Ez még inkább igaz, ha az öltözködésünkről van szó...Trend--Bugyiban köszöntötte fel magát szülinapján Serena Williamshttp://www.life.hu/trend/20150926-a-34-eves-serena-williams-tukros-szelfit-lott-magarol-szulinapjan.htmlBoldog születésnapot Serena Williams! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.