Mi köze van a Hold mozgásának a szépségápoláshoz? Most megtudhatod!

Forrás: Thinkstock -
szépségápolás összhang Hold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy a Hold mozgása hatást gyakorol a nők életére? Érdemes odafigyelni erre az összefüggésre, hiszen ha az univerzum ritmusával összhangban cselekszel, akkor a szépségápolásban is sokkal hatékonyabb lehetsz. 

Sokszor hiába méregtelenítesz, hiába teszel fel egy arcpakolást, úgy érzed, hogy mégsem jártál eredménnyel? Ez azért is lehet így, mert nem a jó időben alkalmaztad a megfelelő kúrát. Nézzük meg, hogy a Hold állása szerint mikor mit érdemes tenni a szépségünkért.

Újhold

A Hold ciklikus mozgása az újholddal veszi kezdetét. Ilyenkor csak egy fekete korong látható az égen. Ebben az egy-két napban távoznak leggyorsabban a salakanyagok a szervezetből, így

a méregtelenítésben ez fontos időszak.

Mivel csak néhány napról van szó, gyors lefolyású kúrákat kell bevetni, amelyek viszont különösen hatásosak lesznek. Egy léböjtkúrát és egy narancsbőr elleni kezelést mindenképpen érdemes megcsinálni. A zsírrétegek sokkal jobban mozdíthatók újhold idején, így ha a testtömeg csökkentése a célod, érdemes fogyasztó hatású gyógynövényteával segíteni a fogyást.

Forrás: Thinkstock

3 isteni koktél narancsbőr ellen

A vitamindús, facsart levek, egészséges smoothie-k rendszeres fogyasztása sokat javít a bőröd állagán – íme, 3 egészséges koktél, amikkel felveheted a harcot az utálatos cellulitisz ellen! És ha nem csak az otthoni praktikák érdekelnek, kattints ide!

Növekvő hold

A következő két hét a növekvő hold jegyében telik. Ilyenkor a folyamatok kívülről befelé hatnak, vagyis ez a befogadás, begyűjtés, felhalmozás optimális időszaka: ezért

a bőrtáplálás leghatékonyabb ideje.

Bármilyen bőrproblémát szeretnél megoldani, legyen szó ránctalanításról, hidratálásról, mitesszerek eltüntetéséről, ez a tökéletes alkalom. Most mindenféle vitamint és tápláló anyagot maradéktalanul magába szív és felhasznál a bőröd. Érdemes sok folyadékot magadhoz venni, amely belülről fejti ki hidratáló hatását a bőrre. Fokozottan figyelj oda az étkezésedre, különösen a nassolásra, mert ebben a két hétben a zsírok könnyen lerakódnak.

Forrás: Thinkstock

Telihold

Telihold idején köztudottan könnyebben leszünk feszültek, mindenre érzékenyebben reagálunk. Feladataink sokkal több energiát igényelnek ilyenkor. Ebben a néhány napban tartsd szem előtt, hogy

a relaxáció és a stresszoldás is a szépségápolás része.

Kicsit nyújtsd meg a reggeli zuhanyozást, vagy akár vegyél este egy fürdőt levendulás fürdőolajjal. Igyál citromfűteát, az segít ellazulni.

Forrás: Thinkstock

Fogyó hold

A telihold utáni két hét a fogyó hold időszaka. A folyamatok ekkor belülről kifelé hatnak, vagyis ideálisan ez

a kitisztulás, a méregtelenítés, a salakanyagoktól való megszabadulás ideje.

Ez a két hét az újholdban teljesedik ki, amikor a legerősebb a megújuló hatás. A fogyó hold kiváló alkalmat ad a szőrtelenítésre: tartósabb hatást érhetsz el, és a bőröd sem fog kipirosodni. A bőrkeményedéseket is ekkor érdemes kezelésbe venni, illetve a pattanásos bőr megtisztítására is ez a legjobb alkalom, mert hamar begyógyul, és hosszabb ideig marad utána tiszta a bőröd. A fogyásban is látványos eredményt érhetsz el, mert a zsír sokkal kisebb mértékben rakódik le ebben a két hétben.

Forrás: Thinkstock
Sztárok stílusa: Harcsa Veronikahttp://www.life.hu/trend/20160215-harcsa-veronika-enekesno-stilusarol-vallott.htmlA bájos énekesnőnek a színpad segített ráérezni arra, hogy egy-egy ruhadarab csodálatos erővel bír. Harcsa Veronika, aki már a nemzteközi jazzközönséget is levette a lábáról, imádja a színeket, és az olyan kiegészítőket, amiknek története van. Trend--Elborult sci-fi jelmezek és elegáns darabok - Így divatoztak a sztárok a Grammy-gálánhttp://www.life.hu/trend/20160216-botranyos-es-gyonyoru-ruhak-a-2016os-grammy-dijatorol.htmlA 2016-os Grammy-gálán elképesztően színes felhozatalnak örülhetett a divatmániás közönség. Sokan hozták a kötelező eleganciát, néhányan kitűntek, páran pedig kétségbeesetten próbálták kizárólag önmagukra irányítani a figyelmet. Nézzük, ki, hogyan teljesített! TrendAFPDurva bakik és mesés ruhák - Stílusmustra a BAFTA díjátadórólhttp://www.life.hu/trend/20160215-ezek-voltak-a-legjobb-es-legrosszabb-ruhak-2016ban-a-bafta-dijatadon.htmlA várakozásokhoz híven a legnagyobb hollywoodi sztárok is Londonba utaztak a brit filmes akadémia 10. díjátadójára. A BAFTA az utolsó nagy filmes esemény az Oscar előtt, így természetes, hogy mindenki nyerni és tündökölni akar. Nézzük, ez utóbbi kinek sikerült a legjobban! TrendAFPÍgy tündökölt Palvin Barbi a világsztárok között - Dögös szettek az amfAR gáláról!http://www.life.hu/trend/20160211-a-legjobb-es-legrosszabb-ruhak-a-new-yorki-amfar-galarol.htmlSzerdán este tartották az amfAR gálát New yorkban, ahol ezúttal is rengeteg híresség gyűlt össze: a jótékonysági eseményen még Palvin Barbi is megjelent. Nézzük kik voltak a legjobban és legrosszabban öltözött sztárok! TrendAFPÍgy sminkelj, ha Vízöntő a csillagjegyedhttp://www.life.hu/trend/20160203-igy-sminkelj-ha-vizonto-a-csillagjegyed-larion-oscar-tippjei.htmlMinden csillagjegyhez tartoznak bizonyos személyiségjegyek, amelyek meghatározzák, hogy milyen az alaptermészeted, a mentalitásod és a stílusod. Larion Oscar most azt is elárulja, milyen smink illik hozzád, ha a Vízöntő havában születtél. TrendThinkstock"A szépség csak jön és megy" - Hollywoodi sztárok, akik másként gondolkodnak az öregedésrőlhttp://www.life.hu/trend/20160201-hollywoodi-sztarok-akik-mashogy-gondolkodnak-az-oregedesrol.htmlA 21. században, amikor a 40 az új 30, és az 50 az új 40, minden arról szól, hogyan őrizhetjük meg a fiatalságunkat. Az állandó figyelem középpontjában álló hírességek még inkább úgy érzik, hogy 50 felett is 20-nak kell kinézniük, ami általában tragikusan szétplasztikázott külsőhöz vezet. Szerencsére Hollywoodban is akad néhány kivétel, aki máshogy gondolkodik az öregedésről! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.