Trendek, tervezők, sztárok a kifutón – Minden, amit tudni akartál a New York-i divathétről

Tom Ford Oscar de la Renta Divathét ready-to-wear Zac Posen New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Individualista, futurisztikus és eklektikus – ezzel a három szóval ragadható meg az igencsak eseménydús New York-i divathét. A live streamen követtük végig a bemutatókat, amelyekről most elhoztuk néhány kedvenc darabunkat. 

Manapság megfigyelhető egy új, látványos trend a divatban, ami az új technológiák és a hagyományok keveredésére épít. Ezzel együtt a futurista jegyek és az erős nő szimbólumai is meghatározó témái a kortárs divatnak, így ezek szinte egyik kollekcióból sem hiányoztak a divathéten. A formákban, a printekben vagy az anyagokban tűnt ki erősen ez a vonal, amelyhez minden tervező a saját egyediségét tette hozzá. Így Tom Fordnál a gót stílussal, Oscar de la Rentánál az eleganciával, Alexander Wangnál a punkos őrülettel párosultak a dinamikus és futurista vonások.

Oscar de la Renta fémes csillogással kombinált csipkecsodája.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Slaven Vlasic

Narciso Rodriguez is a hideg fémes hatásra szavazott.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Fernanda Calfat

Imádjuk a textúrákat, amiket Michael Kors használt!

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jp Yim
Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jp Yim

A hírességek új kedvence

Korábban az Yves Saint Laurent és a Chanel táskák hadával szembesülhettünk a legnagyobb divateseményeken, most azonban Michael Kors kezdi átvenni az egyeduralmat. A sztárok a hétköznapokban és a divatünnepeken is ezt viselik a legszívesebben: Gigi Hadid, Taylor Swift, Selena Gomez és Kate Hudson is büszke tulajdonosai néhány Kors-darabnak.

Vera Wang a minimalista és maszkulin vonalakat helyezte előtérbe.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

Alexander Wang a tőle megszokott punkos stílust hozta.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Brian Ach

Rihanna a kifutón

Rihanna 2014 végén kötött szerződést a Pumával, ekkor kérték fel ugyanis a márka kreatív igazgatójának. Az énekesnő most először kifutón is megmutatta magát ebben a szerepben, egy általa megálmodott darabban.

Marchesa tüllel és gyöngyökkel kombinált darabja hagyományos, mégis a jövőbe mutató.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

Naeem Khan szigorúbb vonalakkal vegyítette a gyöngyöket.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

Saint Laurent divatbemutatója nem nélkülözte a drámaiságot.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

Ha már a drámaiságnál tartunk, akkor ideje megemlíteni Marc Jacobs show-ját.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Dimitrios Kambouris

Lady Gaga a kifutón

Az énekesnő most először lépett kifutóra: Marc Jacobs show-ján mutatott be két outfitet. A bevonulás igazán Gagásra sikerült.

Zac Posen aszimmetrikus vonalakkal dolgozott.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jemal Countess

Bibhu Mohapatra vagány és nőies darabokkal lepte meg a divatrajongókat.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

J. Mendel színorgiája üdítő látvány.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Fernanda Calfat

Madeline Stuart újra New Yorkban

A Down-szindrómás modell másodszor is meghívást kapott a New York-i divathétre. A 19 éves lány egyre több felkérést kap, ráadásul renegetegen követik a mindennapjait a közösségi médiában. Madeline jó példája annak, hogy a divatipar is egyre több teret enged a társadalmi felelősségvállalásnak.

Chiara Boni űrbéli színekkel dolgozott.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

Julianna Bass művészi printekkel dobta fel a kollekcióját.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Brian Ach

A Tom Ford-botrány

Tom Ford elképesztő lépésre szánta rá magát: visszamondta a bemutatóját a New York-i divathéten. A tervező szerint nem működik tovább az a rendszer, ahogy eddig ütemezték az új kollekciók bemutatását. Mint ismeretes, a februári divathéten az őszi–téli, a szeptemberi divathéten pedig a tavaszi–nyári kollekciókat mutatják be a tervezők. Ezt megtörve, Tom Ford szeptemberben fogja bemutatni az éppen aktuális őszi–téli kollekciót. A tervező szerint ugyanis az eddigi rendszer szerint túlságosan is előremennek, a fogyasztók azonban a jelent és az azonnaliságot várják. Olyan szempontból is igaz ez, hogy máris megvásárolnák a kollekció egyes darabjait, amelyek ekkor még nem állnak rendelkezésre – indokolta lépését Tom Ford, amit a Burberry is támogatott.

Legyél vadító: sminkeld magad Macskanőnek!http://www.life.hu/trend/20160217-macskano-smink-farsangra.htmlSzexi farsangi jelmezre vágysz? Öltsd magadra a legvadítóbb női szuperhős, Macskanő sminkjét! Várady Polett megmutatja, hogyan készítsd el ezt a dögös make-upot. Trend--Mi köze van a Hold mozgásának a szépségápoláshoz? Most megtudhatod!http://www.life.hu/trend/20160216-hozd-osszhangba-a-szepsegapolast-a-hold-mozgasaval.htmlTudtad, hogy a Hold mozgása hatást gyakorol a nők életére? Érdemes odafigyelni erre az összefüggésre, hiszen ha az univerzum ritmusával összhangban cselekszel, akkor a szépségápolásban is sokkal hatékonyabb lehetsz. TrendThinkstockSztárok stílusa: Harcsa Veronikahttp://www.life.hu/trend/20160215-harcsa-veronika-enekesno-stilusarol-vallott.htmlA bájos énekesnőnek a színpad segített ráérezni arra, hogy egy-egy ruhadarab csodálatos erővel bír. Harcsa Veronika, aki már a nemzetközi jazzközönséget is levette a lábáról, imádja a színeket, és az olyan kiegészítőket, amiknek történetük van. Trend--Elborult sci-fi jelmezek és elegáns darabok - Így divatoztak a sztárok a Grammy-gálánhttp://www.life.hu/trend/20160216-botranyos-es-gyonyoru-ruhak-a-2016os-grammy-dijatorol.htmlA 2016-os Grammy-gálán elképesztően színes felhozatalnak örülhetett a divatmániás közönség. Sokan hozták a kötelező eleganciát, néhányan kitűntek, páran pedig kétségbeesetten próbálták kizárólag önmagukra irányítani a figyelmet. Nézzük, ki, hogyan teljesített! TrendAFPDurva bakik és mesés ruhák - Stílusmustra a BAFTA díjátadórólhttp://www.life.hu/trend/20160215-ezek-voltak-a-legjobb-es-legrosszabb-ruhak-2016ban-a-bafta-dijatadon.htmlA várakozásokhoz híven a legnagyobb hollywoodi sztárok is Londonba utaztak a brit filmes akadémia 10. díjátadójára. A BAFTA az utolsó nagy filmes esemény az Oscar előtt, így természetes, hogy mindenki nyerni és tündökölni akar. Nézzük, ez utóbbi kinek sikerült a legjobban! TrendAFPÍgy tündökölt Palvin Barbi a világsztárok között - Dögös szettek az amfAR gáláról!http://www.life.hu/trend/20160211-a-legjobb-es-legrosszabb-ruhak-a-new-yorki-amfar-galarol.htmlSzerdán este tartották az amfAR gálát New yorkban, ahol ezúttal is rengeteg híresség gyűlt össze: a jótékonysági eseményen még Palvin Barbi is megjelent. Nézzük kik voltak a legjobban és legrosszabban öltözött sztárok! TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.