Magyar siker: miénk a világ legjobb cipője

Forrás: www.attilacipo.hu -
cipő verseny aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén is megrendezték Wiesbadenben a Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságát, ahol Kovács Attila miskolci cipészmester hatalmas sikert aratott: három aranyérmet, sőt, “A világ legjobb cipője” díjat is elnyerte.

A 14. alkalommal megrendezett európai bajnokságon a cipészek csak saját kezűleg, tradicionális technológiával készített cipőkkel pályázhattak.

A nemzetközi zsűri esztétikai és szakmai szempontok alapján döntött.

A miskolci cipész, Kovács Attila 2013-ban is a versenyzők között volt: akkor három arany- és egy bronzérmet, továbbá két különdíjat is nyert.

Forrás: www.attilacipo.hu

Attila általában minden munkáját néhány magyarsághoz kötődő jelképpel díszít, a kézzel készített cipők főleg antik barna, illetve annak árnyalataiban pompáznak. Idén a versenyen négy pár cipővel képviselte hazánkat a magyarságra utaló jelkép pedig ezúttal a történelmi, koronás címerünk volt.

A mestervilágbajnok cipő borjúbőrből készült, felső részén nincs varrás, sem toldás. Talpán a történelmi Magyarország tölgyfa és babérkoszorús koronás címere kapott helyet, amely faragott és domborított technikával került fel. A díjátadó gála március közepén lesz.

A gyönyörű cipőkben egy videónak köszönhjetően gyönyörködhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.