Manolo Blahniktól a Rachel-frizuráig – 5 divattrend, amit sztárok indítottak el

Forrás: Youtube -
Kate Moss fashion week Mary-Kate Olsen Manolo Blahnik Rihanna Ashley Olsen Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miért olyan híres a Manolo Blahnik cipő? Kik hozták divatba a hobó stílust? Miért szexi a piros haj? Mindegyikért egy-egy sztár a felelős.

Manolo Blahnik

A Szex és New York és különösen Carrie Bradshow karaktere rengeteg inspirációt adott a divatőrülteknek. A cipőmániás Carrie-től azt is megtanulhattuk, hogy a divat egy nagy játszótér, ahol nem mindig kell túl komolyan venni magunkat. De azt is tőle tudjuk, hogy egy pántos ruha mindig jó választás. Ami viszont még ennél is jobb, ráadásul a legegyszerűbb outfitet is feldobja: az bizony a Manolo. A cipőmárka egyébként a 70-es évek óta létezik, de a sorozattal vált világhírűvé.

Forrás: Youtube


A hobó

Mary-Kate és Ashley Olsen gyerekszínészekből lettek divattervezők. Lehet, hogy itthon nem hallunk túl sokat a munkáikról, de tavaly elnyerték a CFDA (Council of Fashion Designers of America) legjobb tervezőjének járó díjat, ahol olyan neves tervezőket utasítottak maguk mögé, mint Michael Kors és Tom Ford. A The Row nevű márkájukkal egyébként azt a vonalat képviselik, amit ők maguk hoztak be (vagy inkább vissza) a köztudatba: ez pedig a hobó stílus.

Mary-Kate és Ashley Olsen (balra), a The Row 2016-os tavaszi kollekciójának darabjai (jobbra) Forrás: AFP, therow.com

A Rachel

Máig az egyik legnagyobb hatású sorozat a 10 évadot megélt Jóbarátok. Az imádni való karakterek közül kiemelkedett Rachel, akit különösen szerettek az emberek: annyira, hogy a 90-es években mindenki az ő frizuráját akarta. Jennifer Aniston később elárulta, hogy utálta azt a hajat, és szerinte egyáltalán nem is állt jól neki. Ennek ellenére akkora hullámot indított be, hogy a fodrásznál mindenki Rachel-hajat kért.

Forrás: Northfoto


Leopárdkabát

Kate Moss leporolt egy régiesnek tartott ruhadarabot, és új életet vitt bele. A leopárdmintás kabátról van szó, amit a szupermodell hozott vissza a divatba. Kíváncsiak lennénk rá, hány ilyen darabja van, ugyanis már rengetegféle fazonú leopárdkabátot láttunk rajta.

Forrás: Northfoto


A piros haj

Ma már megszokottá váltak a neon színű hajak, gondoljunk csak Katy Perry hajszíneire. De egyértelmű, hogy ezt az utat Rihanna kövezte ki ikonikus, tűzpiros hajával, ami ráadásul szuperjól áll neki. Nem véletlen, hogy sokan irigylik is tőle, így az internet tele van a kérdésekkel: „hogyan legyen olyan piros a hajam, mint Rihannáé?"

Forrás: giphy.com
Divatevolúció 2. rész – Tinisztárból világsztárokhttp://www.life.hu/trend/20160316-igy-valtoztak-a-90es-evek-tinisztarjai.htmlSok sztár egészen fiatal kora óta él a nyilvánosság előtt, így egészen messzire visszakövethetjük a pályájukat, és persze azt is: hogyan néztek ki. Nézzük, milyen felnőttek lettek a 90-es évek tinisztárjaiból! Trend--Már csak öt perced van? Ez a smink lesz a mentőöved!http://www.life.hu/trend/20160316-igy-keszul-az-5-perces-smink.htmlSokszor vagy késésben, így a sminkre már csak öt perc jut? Ne ess kétségbe, ennyi idő alatt is elkészíthetsz egy mutatós, hétköznapi make-upot. Kövesd Várady Polett tanácsait! TrendThinkstockSztárok stílusa: Szekeres Nórahttp://www.life.hu/trend/20160311-szekeres-nora-stilusarol-vallott.htmlSzekeres Nórát a 90-es évek óta imádjuk, amikor bájos mosolyával feltűnt a Kölyökidőben. Ez a mosoly azóta semmit sem változott, de párosult mellé egy igazán nőies, kifinomult és elbűvölő külső. A műsorvezetőt ezúttal arról faggattuk, hogy mit visel a legszívesebben, és mit gondol általában az öltözködésről. Trend--Jennifer Garner ekkorát még soha nem tévedett - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160311-heti-stilusmustra-szerepel-benne-irina-shayk-karlie-kloss-jennifer-garner.htmlPirosba öltözött modellek, laza tinisztárok, és egy fenséges outfit - nézzük, melyek voltak a hét legfeltűnőbb ruhái. TrendOrigoA legdrágább és legcsillogóbb eljegyzési gyűrűk a sztárvilágbanhttp://www.life.hu/trend/20160308-a-legdragabb-es-legcsillogobb-eljegyzesi-gyuruk-a-sztarvilagban.htmlA sztárok világában minden egy kicsit nagyobb, egy kicsit csillogóbb és valószínűleg jóval drágább, mint a mi világunkban. De azért irigyelni kár lenne őket, hiszen hány pompás ékszernek lett csúfos válás a vége. Gyönyörködni mindenesetre nagyon jó ezekben a csodás ékszerekben, úgyhogy nézzük is a 12 legszebbet! TrendAFPMi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 közötthttp://www.life.hu/trend/20160309-a-legstilusosabb-nok-75-es-100-kozott.htmlBizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme, 6 nő, akik éppen így tesznek! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.